Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Marta12 @ 26 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1455559 Jo_anno jak zawsze torty rewelacyjne
freu.gif
freu.gif
freu.gif

JAM jestes troszkę niesprawiedliwa w ocenie
icon_mrgreen.gif
troszkę się poprawili w tych strszydłach
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif

a teraz poważnie jakich podkładek używacie jak robicie tort kwadratowy albo prostokątny zawsze mnie to zastanawia
gruebel_2.gif
kwadratowych albo prostokątnych. są do kupienia na alledrogo

potrzebuję przepis na piping gel wiem że ktoś tu ostatnio podawał ale nie moge znaleźć :/
pomożecie?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Nie dopisałam z prędkości
fiesgrins.gif
chodziło mi o piętrowe torty w takich kształtach, na jakich podkładkach ich ustawiacie
gruebel_2.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
o.laz, ja podawałam przepis z neta (sama nie robiłam), ale dziewczyny pisały, że ten samorobny jest do d... Przepisy znalazłam dwa: jeden z żelatyną, drugi ze skrobią kuku. Szukać jeszcze raz?

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Nooo.. te na spód to mi się marzyły od zawsze, tylko ta cena.. Jak myślicie, klient miałby taki podkład oddawać? Ten dylemat powstrzymuje mnie od ich zakupu..

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
Dziewczyny pomozcie, co sadzicie o tym torcie bo jak dla mnie za bardzo nackałam tych pasków i taki ciemny mi sie wydaje czy to tylko moje widzi mi sie juz sama nie wiem, robilam go zdenerwowana bo musiałam caly krem w wc spuscic
icon_sad.gif
a moze ta sie to jakos rozjasnic ehhhhhhhhhhhhh
PIC_0750.JPG

Załączniki

• PIC_0750.JPG
    PIC_0750.JPG
    244.9 KB · Wyświetleń: 0

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
goia87 najwazniejsze żeby Tobie się podobał , mnie tam sie podoba i kolory fajnie połączyłaś
wink.gif

No te podkłady są super ,ale na takim to można zrobić tort dla tylko siebie,chodziło mi dokładnie o piętra na czym one są ustawione znalazłam u tego sprzedawcy takie kwadratowe http://allegro.pl/sklep/22891875_radpak i zastanawiałam się czy się nadadzą
gruebel_2.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
A jeszcze zapomniałam kupiłam w Tesco cukier puder marki Polski cukier ,robiłam z niego masę cukrową .Muszę przyznać że jest super masa wyszła rewelacja
daumen.gif

siwa

Member
Lip 23, 2013
33
0
0
marioletta @ 25 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1455443siwa fajne torty, ja jak zawsze pytam - jaki krem ten biały ??

wszystkich pytam, bo poszukuje śnieżnej bieli kremu :D

ja też staram się nie podsypywać niczym masy, wolę jak się lekko przykleja niż jeździ po blacie
moj krem to zwykla kremowka z biedronki troche cukru waniliwego ubite na sztywno jest bialy o to chodzi ?

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0
goia87 @ 26 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1455661Dziewczyny pomozcie, co sadzicie o tym torcie bo jak dla mnie za bardzo nackałam tych pasków i taki ciemny mi sie wydaje czy to tylko moje widzi mi sie juz sama nie wiem, robilam go zdenerwowana bo musiałam caly krem w wc spuscic
icon_sad.gif
a moze ta sie to jakos rozjasnic ehhhhhhhhhhhhh
Goia, bardzo ładny jest, nic bym nie zmieniała
daumen.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Odnośnie podkładów to mogę powiedzieć jedno.Jeśli mam bardzo ciężki tort ,a niestety nie mam takich pater aby wypożyczyć klientom to inwestuję w te grube podkłady.Jestem pewna, że wytrzyma.Nie nadaje się on do powtórnego użycia.To sreberko na wierzchu jest bardzo delikatne i często pokaleczone w trakcie krojenia.A tak reasumując to cena podkładu jest wliczona w koszty całości.Wyobrażacie sobie taki tort _1050871.jpg na cienkiej podkładce ? Podstawa 30x30 .Nie wspominając o wadze.

Załączniki

• _1050871.jpg
    _1050871.jpg
    167.3 KB · Wyświetleń: 0

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0
Wklejam moją pierwszą piłkę. To jeden z tych tortów
cheers.gif
baa.gif
Nic nie szło tak jak bym chciała, ale chyba jakoś to wygląda
icon_question.gif

DSCF3685.JPG

I jeszcze taki zwykły, na szybko robiony z zeszłego tygodnia. Są elementy z masy cukrowej, więc chyba mogę tu wkleić
gruebel_2.gif

DSCF3681.JPG

Załączniki

• DSCF3685.JPG
    DSCF3685.JPG
    77.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCF3681.JPG
    DSCF3681.JPG
    102.9 KB · Wyświetleń: 0

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
A to dobrze wiedzieć, że to jednorazowe. W przypadku takiego dużego tortu nie ulega wątpliwości, że gruby podkład jest konieczny (i wliczony w cenę). Bardziej zastanawiała mnie kwestia takich przeciętnych tortów 1,5-3kg. Miło znów spojrzeć na Twojego pięknisia
rofl.gif

Malwinnnko, piłce niczego nie brakuje
icon_smile.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
bumelko jak dobrze zrozumiałam to pomiedzy piętra też dajesz ten gruby podkład
gruebel_2.gif

malwinnka czasem tak jest ,że im bardziej się staramy to nam nie wychodzi jakbyśmy chciały,ale u ciebie wyszło super nawet nie widac że jakieś problemy były
daumen.gif

u mnie dzisiaj imieninowy ,róże liliowe z fioletem a wyszedł jakiś nijaki niebieski
fiesgrins.gif

Pokaż załącznik 84557

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy