Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Asiulla śliczne torty (bo jakież mogły by być inne) a rybka faktycznie pierwsza klasa
icon_smile.gif

bumelka @ 3 Nov 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1477607Vanilko Twoja piwonia jest z wykrawaczki czy masz na nią jakiś inny sposób?
Na piwonię wycinam wykrawaczką serduszka później lekko je przycinam z szerokości, wykrawaczką falbanką wycinam górę i faluję narzędziem kulkowym.

kajastama @ 3 Nov 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1477606Dziękuję:) a jeszcze jedno pytanie - przekladam tort masa i zostawiam na noc namaczając wierz np: wodą z cytryną, na drugi dzien klade masę maslana i na to lukier, tylko że masa maslana za bardzo nie chce się rozsmarowac na namoczonym biszkopcie. Czy ja robię coś \źle? czy może mam za malo ubita mase maslana??
A po co namaczasz wierzch? Wystarczy namoczyć od środka, biszkopt i tak będzie wilgotny, a wierzch zostanie prosty i nie będziesz miała problemów z masą maślaną.

U mnie jeszcze ptaszydło z Angry Birds:

P1160112.JPG

Załączniki

• P1160112.JPG
    P1160112.JPG
    75.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
asiula, jakie wypełnienie robiłaś w rybce? Robiłaś ją wcześniej czy przy torcie? Ile czasu zajęło lepienie Nemo? Wyszła wspaniała!!!!

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
kasia gratuluję występu pupy w tv, super, jest się z czego cieszyć
daumen.gif
muszę pooglądać powtórkę programu
icon_smile.gif
a tort dla brata rewelacja, ta ręka to jak prawdziwa, z czego jest zrobiona?

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Kochane torciarki mam jedno pytanie. Jestem teraz na urlopie macierzyńskim z dwójką makluchów. Za 5 m-cy powinnam wrócić do pracy:( której zresztą niecierpię i co najgorsze nie będzie mnie całymi dniami. Zwsze lubiłampiec ciasta a teraz piekę torty i uczę się stylu z lukrem. Chcialabym się tym zająć na poważnie czyli otworzyć firmę itd. Czy Wsze wypiewki to tylko przyjemność czy praca zarobkowa?? Jeśli tak to proszę powiedzci mi czy jest zainteresowanie i czy warto?? Dziękuję za odpowiedz:)

gosiqpol

Member
Sty 17, 2012
19
0
0
Witam. Wiem,ze gdzies odpowiedz na moje pytanie gdzies sie miesci w tych ponad 600 stron ale przeczytac to wszystko
icon_smile.gif
Robie pierwszy moj tort dla kogos i nie chce zaliczyc "wtopy" gdyz nie chca tortu oblozonego masa cukrowa ale chcialabym zrobic ozdoby z masy i czy jesli 2 godziny wczesniej zanim tort zostanie podany na stol,ozdoby z masy sie nie rozpuszcza ani nie zafarbuja smietany
icon_smile.gif
. Tort ma byc kokosowy wiec moge gore posypac kokosem i na to polozyc ozdoby. Jesli zafarbuje to co dac aby nic sie z gora nie stalo?

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
dokladnie, a jak sie boisz wpadki to mozesz stopic troche czekolady i zrobic male krazki-podkladki pod ozdoby - wtedy bedzie juz calkiem luz
icon_biggrin.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy