Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Dziewczyny produkcje, że ho ho
icon_smile.gif

Kardama aparat wyszedł Ci rewelacyjnie
daumen.gif


P1150969.JPG

to nie jest literówka, taki napis zażyczyła sobie klientka
P1150987.JPG

P1160002.JPG

P1160007.JPG

P1160014.JPG
 

Załączniki

  • P1150969.JPG
    P1150969.JPG
    70.7 KB · Wyświetleń: 0
  • P1150987.JPG
    P1150987.JPG
    88.1 KB · Wyświetleń: 0
  • P1160002.JPG
    P1160002.JPG
    82.1 KB · Wyświetleń: 0
  • P1160007.JPG
    P1160007.JPG
    75.8 KB · Wyświetleń: 0
  • P1160014.JPG
    P1160014.JPG
    94.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Dzięki Kobietki, jednak ja wymiękam jak patrzę na wasze torty. Taka produkcja i takie cudności, ze nie wiadomo na który patrzeć.
Vanilko, pozwól, że zmałpuję od Ciebie pomysł na piętrowca z kokardą. zarówno ten, jak i z wisienkami - rewelacja. A kokarda w obu przypadkach - cudo.
Kasiu, ta zgrabna pupcia kilka stron wcześniej pieczona w miskach czy wykrajana z tortownicy?
Asiula i Vanilka - uczę się na waszych postach, zresztą wiele dziewczyn jest na tym forum nieocenionych jeżeli chodzi o rady i porady.
anbetung.gif
 

elapawelec

Member
Lip 6, 2013
22
0
0
Vanilka, kokarda ślicznie zrobiona.
Kasia, zamek nizwykle uroczy, szkoda, ze ciężko o księżniczkę
Aparacik super.
Wymieniam swoich fawotytów, nie znaczy, ze innych nie doceniam. Wrecz przeciwnie podiwiam wszystkich.
 

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Judyta super !Vanilko cudne równiutkie wręcz perfekcyjne a ostatni zdażyłam obejźeć zanim został usunięty
daumen.gif
,Kasia tak jest z tortami które robimy pierwszy raz następnym razem będzie już łatwiej ,dodaje jeszcze ostatni bo mi sie zawieruszył ,dekoracje miały być wykorzystane na inny urodzinowy torcik ale zosałam wystrychnieta jak to sie mówi ,najpierw się zamawia a potem trochę kłamstewka i,odmawia się a potem to kłamstewko i tak się wydaje ,tacy ludzie nie mają u mnie szacunku ,niestey wczoraj tez dowiedziałam się o niemiłych słowach na mój temat trochę to przykre jak ktoś może obgadywać sam nie będąc idealnym .w temacie tortowym to na razie koniec ale bedę do Was zagladać i dopingować w słodkim tworzeniu
icon_smile.gif


Pokaż załącznik 86027
 

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Wiem, taki maly offtop, nie bijcie, ale musze Wam pokazac, jakie cudenka klientka robi.
Co prawda nie uzywa masy cukrowej tylko czekolady plastycznej, ale moze dla kogos bedzie to inspiracja. Warto nacieszyc oczy.
Mi najbardziej podoba sie Lady Sirena, Lady Jasmine i Lady Ballerina, ale wszystkie sa sliczne...
ChokoLate Cakes
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Kochane powiedzcie mi jak najlepiej kroić torta z ozdobami lukrowymi. Jeśli jest na samym środku bukiet róż to najlepiej przed krojeniem go ściągnąć? Bo jak to pokroić przecież się rozwali??
 

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
kadarma @ 26 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1476082Dziewczyny kochane. Poczyniłam mój aparat. okazuje się, że nie taki diabeł straszny... Zacznę od początku. Biszkopty przełożyłam śmietaną i po schłodzeniu wycięłam kształt z szablonu skopiowanego z neta. potem tynk i masa cukrowa. Była to samoróbka. Barwnik w proszku i żelu na etapie płynnej żelatyny. Na początku była grafitowa, ale robiłam dwa dni wcześniej i potem przerabiałam dwa razy. ostatecznie wyszła CZARNA. Obłożenie poszło gładko, nawet nie śniłam, że tak dobrze to wyjdzie. Cała reszta to zabawa i dłubaninka. Chociaż są pewne niedociągnięcia jestem zadowolona, a klientka wręcz zachwycona.
dzięki za podpowiedzi i wsparcie, tym bardziej, że to dopiero mój czwarty tort z masy cukrowej, a pierwszy o nieregularnym kształcie.
Kasiu. jak tam gitarka?
Przepiękny tort:) jestm pod wrażeniem. A jaką masę lukrową robisz??
 

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
kajastama @ 30 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1476895Kochane powiedzcie mi jak najlepiej kroić torta z ozdobami lukrowymi. Jeśli jest na samym środku bukiet róż to najlepiej przed krojeniem go ściągnąć? Bo jak to pokroić przecież się rozwali??
Jeżeli średnica jest spora to na środku wykrawam koło. Tym samym mam tak jakby dwa torty. Najpierw porcjuję zewnętrzne koło/obręcz a następnie to środkowe. O ile ciasta jest więcej niż potrzeba porcji to ta metoda może się sprawdzić bo środek z ozdobami może postać jako ozdoba ;) Jeżeli ilość porcji równa jest ilości osób, to zdjęłabym bukiet.
 

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
h-elen @ 30 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1476963Jeżeli średnica jest spora to na środku wykrawam koło. Tym samym mam tak jakby dwa torty. Najpierw porcjuję zewnętrzne koło/obręcz a następnie to środkowe. O ile ciasta jest więcej niż potrzeba porcji to ta metoda może się sprawdzić bo środek z ozdobami może postać jako ozdoba ;) Jeżeli ilość porcji równa jest ilości osób, to zdjęłabym bukiet.
Dziękuję, osób jest akurat na cały tort:) Przepraszam za takie pytania ale dopiero zaczynam przygodę z masą i jeszcze wiele musze sie nauczyc:)
 

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Kajastama, mój lukier to pierwszy jaki znalazłam w necie: 70ml wody. 4 łyżeczki żelatyny, 10 dag glukozy w proszku, 1/4 kostki planty, olejek cytrynowy i kwasek przy rozpuszczaniu do smaku. Reszta tak jak u dziewczyn na pierwszej stronie. Często robię z połowy porcji i na etapie rozpuszczania dodaję barwnik.
A to dzisiejszy. Miał być dla dzieci i dorosłych. Toteż góra- słoneczniki na mufinach, a kosz - kawowo rumowy obłożony masą cukrową (wystarczyło pół porcji).
 

Załączniki

  • Zdjęcie1599.jpg
    Zdjęcie1599.jpg
    226.1 KB · Wyświetleń: 0

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
Ten osttni pewnie usóną
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • _s0.zmniejszacz.pl_DSCN5966_zmniejszacz_pl_682284.jpg
    _s0.zmniejszacz.pl_DSCN5966_zmniejszacz_pl_682284.jpg
    156.4 KB · Wyświetleń: 0
  • _s0.zmniejszacz.pl_DSCN5987_zmniejszacz_pl_236674.jpg
    _s0.zmniejszacz.pl_DSCN5987_zmniejszacz_pl_236674.jpg
    150 KB · Wyświetleń: 0
  • _s0.zmniejszacz.pl_DSCN6002_zmniejszacz_pl_631152.jpg
    _s0.zmniejszacz.pl_DSCN6002_zmniejszacz_pl_631152.jpg
    112.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Ja w tym tygodniu odpoczywam od tortowania, w takim sensie, ża miałam tylko dwa
icon_smile.gif
Jeden już poszedł, drugi czeka jeszcze na dokończenie.

Piwonia i hortensje
P1160093.JPG
 

Załączniki

  • P1160093.JPG
    P1160093.JPG
    87.2 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy