kasia19 @ 15 Feb 2014 napisał:
AniaN @ 14 Feb 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1505702Witajcie wszyscy!!! Obserwuję wasze poczynania z masą cukrową i pozazdrościłam. Dzisiaj będzie mój debiut - skromny torcik. Wczoraj wieczorem zrobiłam coś przypominające różyczki, bądź inne kwiatki, listki i kokardę. Wszystko się suszy
I mam pytanie, czy masa ajerkoniakowa nadaje się pod masę??? Pozdrawiam Ania
witaj![]()
a co masz na myśli pisząc o masie ajerkoniakowej?z czego ona się składa?bo nie wszystkie kremy nadają się pod masę.
AniaN @ 16 Feb 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1506079Oto mój pierwszy, jeszcze nie doskonały ale jestem zadowolona. Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej.[attachmen]
Gratuluję, bo jak na początek to jest całkiem dobrze. Jak będziesz miała trochę czasu to zrób jakąś atrapę albo zwykłe ciasto i poćwicz równe rozkładanie masy na bokach. Jest na yt sporo filmików jak to robić, żeby nadmiar masy ukryć.
Widzę, że wałeczek kulałaś. Kiedy nie miałam packi to wałeczki robiłam najmniejsza drewnianą deseczką do krojenia. Trzyma się ją na płasko i równolegle do blatu przesuwa w prawo, w lewo. Wówczas wyjdzie wałek równej średnicy.![]()
Marlena52 @ 16 Feb 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1506120Witam.Piękne te wszystkie torciki.Widzę że walentynki dla niektórych pracowite.Jak będę miała chwilkę to wkleję mój torcik walentynkowy.Mam ogromną prośbę-po raz kolejny potrzebuję pomocy-mam zamówienie na tort z koparką,taką stojącą osobno bądz na torcie i nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać.Oglądałam oczywiście mnóstwo tortów w tym temacie ale większość to torty w kształcie koparki a nie o to mi chodzi.Bardzo proszę o jakieś wskazówki,linki bądz tutki.Z góry dziękuję i pozdrawiam.Nic więcej fajnieszego nie znalazłam może ci sie przyda
http://4.bp.blogspot.com/-gipfgGEnohc/T7IR...0excavatorn.jpg
http://www.pinterest.com/search/pins/?q=excavator%20cake
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.