Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

joka

Member
Sie 9, 2011
96
0
0
Pochwalę się swoimi nowymi pracami , jeszcze nie doskonałe ,ale chyba ujdą i plamy nie będzie .
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• 100_1272.JPG
    100_1272.JPG
    1.2 MB · Wyświetleń: 0

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Kobitki, prosze o pomoc.
Babka chce zebym jej zrobiła torta, załaczyła zdjęcie i taki opis.
"Zamiast tych białych pindolków na dole chciałabym żeby to wygladało bardziej jak okrągły stół nakryty białym obrusem, na to naprzykład ażurowy, delikatny obrus w kolorze czekolady. I na to te truskawki i coś białego albo te kleksy ze smietany albo biało-różowe kwiaty jabłoni, wiśni "

Pokaż załącznik 89107

Tort ma byc z masy cukrowej, wiec pyt. czy truskawki położone na wierzch nie rozpuszczą masy cukrowej ?
I jak zrobić ażurowy obrus ? Przeciez jak zacznę wycinać jakieś wzorki to masa mi zaschnie i nie uda sie jej ładnie ułożyć na torcie
icon_sad.gif

Podpowiedzcie coś, proszę...
Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:

joka

Member
Sie 9, 2011
96
0
0
goma @ 23 May 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1524602Kobitki, prosze o pomoc.
"Zamiast tych białych pindolków na dole chciałabym żeby to wygladało bardziej jak okrągły stół nakryty białym obrusem, na to naprzykład ażurowy, delikatny obrus w kolorze czekolady. I na to te truskawki i coś białego albo te kleksy ze smietany albo biało-różowe kwiaty jabłoni, wiśni "

Pokaż załącznik 89107

Tort ma byc z masy cukrowej, wiec pyt. czy truskawki położone na wierzch nie rozpuszczą masy cukrowej ?
I jak zrobić ażurowy obrus ? Przeciez jak zacznę wycinać jakieś wzorki to masa mi zaschnie i nie uda sie jej ładnie ułożyć na torcie
icon_sad.gif

Pozdrawiam
goma nigdy nie dawałam owoców na masę cukrową i pewnie też bym się bała że się rozpuści ,chyba ze dasz jakąś izolację ,nie wiem ,
a ażurowy wzorek może dookoła z lukru królewskiego ?!

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Goma nie umiem sobie wyobrazić o co chodzi tej Pani:(

A to mój z dziś dla córki mojego nauczyciela angielskiego,. oczywiście nie wyszło tak jak planowałam:( ale jak się streuję to zawsze tak jest:(

Załączniki

• piętrowy_z_pantofelkiem.JPG
    piętrowy_z_pantofelkiem.JPG
    63.3 KB · Wyświetleń: 0
  • piętrowy_z_pantofelkiem_2.JPG
    piętrowy_z_pantofelkiem_2.JPG
    65.8 KB · Wyświetleń: 0

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Dawno nic nie wklejalam..a to kilka moich ostatnich:

Załączniki

• maribelcin.jpg
    maribelcin.jpg
    59.5 KB · Wyświetleń: 0
  • sakwacin.jpg
    sakwacin.jpg
    84.9 KB · Wyświetleń: 0
  • tortkielichcin.jpg
    tortkielichcin.jpg
    56.7 KB · Wyświetleń: 0
  • tort_frozen_ramkacin.jpg
    tort_frozen_ramkacin.jpg
    69.5 KB · Wyświetleń: 0

Jasminum

Member
Sty 25, 2013
70
0
0
Goma obrus tak mnie sie wydaje mozesz zrobic caly z masy tylko przejechqc po nim walkiem ze wzorkiem albo odcisnac prawdziwa serwetke alo jeszcze sa takie maty na ktorych walkujesz mase i wychodza ladne wzorki. Wyzej masz zdjecie z kubusiem pu hatkiem i on siedzi na czym zielonym podobnym. Nie widac twojego zdjecia aby m9c porownac to z czyms. Mam nadzieje ze chodz troche naprowadzilam..

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
goma @ 23 May 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1524602Kobitki, prosze o pomoc.

Pokaż załącznik 89107

icon_sad.gif

Pozdrawiam
Goma, mnie się wydaje, że klientce chodzi o tort obłożony masą cukrową (stół) na którym leży odcisk maty na koronkę (obrus).

lambethka, witaj ponownie w tortowym świecie
icon_wink.gif
jak zwykle piękna produkcja. Sakwa powala
daumen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Dziewczyny, dziekuję za szybki odzew
icon_smile.gif

Zdjęcie które wkleiłam zostało usuniete, wiec znalazłam ten wzór w necie i wklejam linka.
http://kawcia.pl/pin/3636638817772e42b59d74cff571fbb3

i jeszcze raz opis klientki
icon_smile.gif

Tez myslałam zeby jako obrus zrobic masę ze wzorkiem, ale czy to będzie delikatne ?
No i te nieszczesne truskawki na wierzchu.... może masą maślaną odseparowac by sie dało ???

A jakie torty piekne porobiłyscie
anbetung.gif

Jasminum

Member
Sty 25, 2013
70
0
0
Goma ale na twoim zdjeciu tort jezt smietanowy.. a smietana nie nadaje sie pod mase cukrowa..osobiscie mi sie wydaje ze swieze truskawki i masa nie beda ladnie wygladac.. dobrze wyglada tort ze zdjecia.. namow ja na cos innego i na pewno pokaz efekt pracy.. ;)

Jasminum

Member
Sty 25, 2013
70
0
0
Ale postow nawstawialam
icon_smile.gif
zamiast obrusa mozesz zrobic azurkowa koronke z masy sa specjalne foremki silikonowe do tego bedzie cudnie to wygladac.. albo z lukru.. chyba nic nie pomieszalam bo ja to sie specjalizuje w smietanie i masle.. :D

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Dziękuje za podpowiedzi, jesteście nieocenione
bussi.gif

Postaram sie ja namówić na stolik z inna dekoracja niż truskawki, choć ona bardzo sie uparła, bo tort ma być truskawkowy.
Mówiłam jej że robię torty z masy cukrowej
Hmm, zobaczymy co wyjdzie z dalszych pertraktacji
icon_smile.gif

Tort ma być na 7 czerwca wiec jeszcze chwila jest.
Na pewno pokażę o ile będzie co pokazywać
icon_smile.gif

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
goma @ 24 May 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1524824Dziękuje za podpowiedzi, jesteście nieocenione
bussi.gif

Postaram sie ja namówić na stolik z inna dekoracja niż truskawki, choć ona bardzo sie uparła, bo tort ma być truskawkowy.
Mówiłam jej że robię torty z masy cukrowej
Hmm, zobaczymy co wyjdzie z dalszych pertraktacji
icon_smile.gif

Tort ma być na 7 czerwca wiec jeszcze chwila jest.
Na pewno pokażę o ile będzie co pokazywać
icon_smile.gif
zamocz truskawki w kuwerturze od spodu i tak do połowy z wiezchu wtęczas będziesz miała izolację od masy ,a truskawki też będą się ładnie prezentować oblane do połowy w czekoladzie. Napis jak ma być też wtęczas możesz zrobić z kuwertury.
Ja bym zrobiła tak. Obłożyła tort na biało , na to ciemny obrus , brzegi ozdobione lukrem królewskim albo białą kuwerturą + wzorki jakieś
na wierzchu truskawki tak jak pisałam plus dekoracja z białej albo mieszanej białej z ciemną kuwerturą.
Chodzi mi o coś takiego.
http://abcmojejkuchni.blogspot.com/2012/11...asa-kawowa.html

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy