goma @ 23 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1524602Kobitki, prosze o pomoc.
Babka chce zebym jej zrobiła torta, załaczyła zdjęcie i taki opis.
"Zamiast tych białych pindolków na dole chciałabym żeby to wygladało bardziej jak okrągły stół nakryty białym obrusem, na to naprzykład ażurowy, delikatny obrus w kolorze czekolady. I na to te truskawki i coś białego albo te kleksy ze smietany albo biało-różowe kwiaty jabłoni, wiśni "
Pokaż załącznik 89107
Tort ma byc z masy cukrowej, wiec pyt. czy truskawki położone na wierzch nie rozpuszczą masy cukrowej ?
I jak zrobić ażurowy obrus ? Przeciez jak zacznę wycinać jakieś wzorki to masa mi zaschnie i nie uda sie jej ładnie ułożyć na torcie![]()
Podpowiedzcie coś, proszę...
Pozdrawiamgoma nigdy nie dawałam owoców na masę cukrową i pewnie też bym się bała że się rozpuści ,chyba ze dasz jakąś izolację ,nie wiem ,
a ażurowy wzorek może dookoła z lukru królewskiego ?!
goma @ 23 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1524602Kobitki, prosze o pomoc.
Babka chce zebym jej zrobiła torta, załaczyła zdjęcie i taki opis.
"Zamiast tych białych pindolków na dole chciałabym żeby to wygladało bardziej jak okrągły stół nakryty białym obrusem, na to naprzykład ażurowy, delikatny obrus w kolorze czekolady. I na to te truskawki i coś białego albo te kleksy ze smietany albo biało-różowe kwiaty jabłoni, wiśni "
Pokaż załącznik 89107
Tort ma byc z masy cukrowej, wiec pyt. czy truskawki położone na wierzch nie rozpuszczą masy cukrowej ?
I jak zrobić ażurowy obrus ? Przeciez jak zacznę wycinać jakieś wzorki to masa mi zaschnie i nie uda sie jej ładnie ułożyć na torcie![]()
Podpowiedzcie coś, proszę...
PozdrawiamGoma, mnie się wydaje, że klientce chodzi o tort obłożony masą cukrową (stół) na którym leży odcisk maty na koronkę (obrus).
lambethka, witaj ponownie w tortowym świeciejak zwykle piękna produkcja. Sakwa powala![]()
![]()
kajastama @ 23 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1524705Lambertha jestem pod wrazeniem tortu sakiewkiciekawi mnie w jaki sposób uzyskałaś taki efekt, chodzi mi o wierzch. Bomba
chodzi o fakture? wyprany worek na ziemniaki![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dzieki dziewczyny![]()
lambethka @ 23 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1524733chodzi o fakture? wyprany worek na ziemniaki![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dzieki dziewczyny
oRYGINALNY, ŚWIETNY POMYSŁ![]()
goma @ 24 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1524824Dziękuje za podpowiedzi, jesteście nieocenione![]()
Postaram sie ja namówić na stolik z inna dekoracja niż truskawki, choć ona bardzo sie uparła, bo tort ma być truskawkowy.
Mówiłam jej że robię torty z masy cukrowej
Hmm, zobaczymy co wyjdzie z dalszych pertraktacji![]()
Tort ma być na 7 czerwca wiec jeszcze chwila jest.
Na pewno pokażę o ile będzie co pokazywać
zamocz truskawki w kuwerturze od spodu i tak do połowy z wiezchu wtęczas będziesz miała izolację od masy ,a truskawki też będą się ładnie prezentować oblane do połowy w czekoladzie. Napis jak ma być też wtęczas możesz zrobić z kuwertury.
Ja bym zrobiła tak. Obłożyła tort na biało , na to ciemny obrus , brzegi ozdobione lukrem królewskim albo białą kuwerturą + wzorki jakieś
na wierzchu truskawki tak jak pisałam plus dekoracja z białej albo mieszanej białej z ciemną kuwerturą.
Chodzi mi o coś takiego.
http://abcmojejkuchni.blogspot.com/2012/11...asa-kawowa.html
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.