Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
egs6lz.jpg

11b2n44.jpg

2eey54j.jpg

119w0af.jpg

2ebg8y9.jpg

10nfi1i.jpg

Anani

Member
Sie 1, 2013
16
0
0
Dziewczyny piękne te Wasze torciki, cuda! Powiedźcie mi czy robiłyście kiedyś masę chałwową ale nie na maśle tylko na śmietanie 30%? Znajoma chciała lekkie przelóżenie śmietankowo chałwowe. Zawsze masę chałwową robiłam na maśle. Znalazłam przepis na śmietanie ale boję się że mi popłynie. Czy któraś z Was ma z taką masą doświadczenie?

joka

Member
Sie 9, 2011
96
0
0
Witam! Jestem tu nowa czy ktoś mi powie jak wstawić zdjęcie .wasze torty suuuuper!!!!pomocy ile mam policzyć za tort komunijny . 3D
Mam nadzieję że się nie dubluje. Każda sugestia mile widziana.

Załączniki

• 100_1240.JPG
    100_1240.JPG
    1.6 MB · Wyświetleń: 0

joka

Member
Sie 9, 2011
96
0
0
O zdaje się że się udało ,dodam jeszcze dwa z soboty z wyceną których też mam problem .

Załączniki

• 100_1234.JPG
    100_1234.JPG
    1.5 MB · Wyświetleń: 0

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
joka witamy w gronie zakręconych ... ale pozytywnie. Torty super. Nie są to Twoje początki zapewne.
asiulla1984 jak zwykle zachwycająca produkcja. A muszla stoi najlepiej przyklejona na lukier królewski. Robię lekkie zagłębienie w który wciskam lukier i w to zatapiam brzeg muszli. Stoi jak trzeba. A tak z innej beczki to dobrego samopoczucia w tej ciąży i oszczędzaj się bo to ostatnie chwile jakie możesz wykorzystać.
bussi.gif

joka

Member
Sie 9, 2011
96
0
0
Dzięki bumelko, mam na koncie już kilka, ale komunijne w stylu angielskim pierwsze.
Od jakiegoś czasu czerpię inspiracje od bardziej doświadczonych cinek , ale dopiero teraz odważyłam się pokazać swoja produkcję.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
Hej dziewczyny długo mnie tu nie było ale mam wytłumaczenie;) wróciłam do Pl i wiadomo troche spraw do załawienia było do tego urządzenie mieszkanie itp.
Własnie powoli wracam do tortowania bo już się stęskniłam ale kurcze strasznie ciężko dostać gdzieś dobre pudełka czy podkłady pod torty może podpowiecie mi gdzie watro sie zaopatrywać ? Asiulla GRATULUJE małej perełki;) dziewczyny super torty co jeden to ładniejszy! i oczywoście witam nowe miłośniczki;)

A to tak na słoneczne dni ,które mają nas odwiedzić;)

Załączniki

• DSCN8183.JPG
    DSCN8183.JPG
    34.5 KB · Wyświetleń: 0

wiola1901

Member
Sie 2, 2010
14
0
0
witam,
od jakiegoś czasu oglądam Wasze piękne torty i coraz bardziej mnie wkręca tortowanie
icon_smile.gif

Marzy mi się zrobienie storczyków i mam pytanie czy kwiaty robicie z samej masy czy dodajecie gum paste?

joka

Member
Sie 9, 2011
96
0
0
Bumelko kwiaty przepiękne ,jak żywe .Chciałabym kiedyś takie robić.
anbetung.gif

Ja ostatnio do robionej masy wg przepisu cinki dodawałam łyżeczkę gliceryny spożywczej i super mi się z nią pracowało ,można ją było nawet cienko rozwałkować np. na płatki

katka323

Member
Cze 7, 2011
253
0
0
Judyta050 @ 19 May 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1523907Hej dziewczyny długo mnie tu nie było ale mam wytłumaczenie;) wróciłam do Pl i wiadomo troche spraw do załawienia było do tego urządzenie mieszkanie itp.
Własnie powoli wracam do tortowania bo już się stęskniłam ale kurcze strasznie ciężko dostać gdzieś dobre pudełka czy podkłady pod torty może podpowiecie mi gdzie watro sie zaopatrywać ? Asiulla GRATULUJE małej perełki;) dziewczyny super torty co jeden to ładniejszy! i oczywoście witam nowe miłośniczki;)

A to tak na słoneczne dni ,które mają nas odwiedzić;)
Przepiękny torcik, taki radosny! Czy moge poprosić o podpowiedź -jaki to smak i jak robiłas to cieniowanie? Byłby idealny na dzien matki
icon_smile.gif

A wszystko co potrzebne do tortowania kupuje tu
http://www.sweetdecor.pl/

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
katka323 @ 20 May 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1524049Przepiękny torcik, taki radosny! Czy moge poprosić o podpowiedź -jaki to smak i jak robiłas to cieniowanie? Byłby idealny na dzien matki
icon_smile.gif

A wszystko co potrzebne do tortowania kupuje tu
http://www.sweetdecor.pl/
dzięki za odpowiedz:) tort śmietanowy a z zewnątrz masa maślana zabarwiłam na 3 kolory ,wyszprycowałam rękawem a następnie kręciłam paterą obrotową i trzymałam przy torcie płaski nóż;)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy