Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

anmatorka

Member
Sie 13, 2013
137
0
0
Dziewczyny, a macie jekiś pomysł na tort urodzinowy dla ginekologa? Nie będzie to tort od pacjentki tylko od grupy znajomych, jednak nalegają aby był na nim akcent zawodowy. Chłop kończy 50 lat, ma spore poczucie humoru, więc mogłabym zaszaleć z "oczywistą oczywistością" jaka nasuwa się przy takiej specjalizacji, ale nie jestem do tego tak w 100% przekonana. Wolałabym coś innego, ale nie wiem co... Co zrobić?

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Ja bym zrobiła na torcie duzy otwarty wziernik ginekologiczny a w jego świetle różę.Osobiście bardzo mi się nie podobają te wszystkie stojące wacki i kobiece "uśmiechy" robione realistycznie . Jak już to w jakimś fajnym przebraniu... żeby było śmiesznie a nie wulgarnie. ale to tylko i wyłącznie moje zdanie. Jeśli czujesz się na siłach można zrobić fajny fotel ginekologiczny z placka ryżowego jako ozdoba tortu.

anmatorka

Member
Sie 13, 2013
137
0
0
bumelka @ 9 May 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1521898Ja bym zrobiła na torcie duzy otwarty wziernik ginekologiczny a w jego świetle różę.Osobiście bardzo mi się nie podobają te wszystkie stojące wacki i kobiece "uśmiechy" robione realistycznie . Jak już to w jakimś fajnym przebraniu... żeby było śmiesznie a nie wulgarnie. ale to tylko i wyłącznie moje zdanie. Jeśli czujesz się na siłach można zrobić fajny fotel ginekologiczny z placka ryżowego jako ozdoba tortu.
No właśnie! Ja też nie za bardzo lubię te wszystkie dosłowności. Za pomysł z fotelem bardzo dziękuję
icon_biggrin.gif
Powiedz mi tylko, proszę co to jest placek ryżowy? Chodzi Ci o te okrągłe wafle ryżowe, czy może to coś innego?

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
anmatorka @ 9 May 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1521910No właśnie! Ja też nie za bardzo lubię te wszystkie dosłowności. Za pomysł z fotelem bardzo dziękuję
icon_biggrin.gif
Powiedz mi tylko, proszę co to jest placek ryżowy? Chodzi Ci o te okrągłe wafle ryżowe, czy może to coś innego?
Z placka ryżowego robi się takie elementy, których inaczej się nie da wykonać.Przepis:4 łyżki masła, ok. 300 g pianek marshmallows, 6 szklanek preparowanego ryżu.Masło z piankami rozpuścić, dodać od razu ryż, wymieszać.Jak tylko przestygnie na tyle aby formować,można lepić.Ewentualnie aż zastygnie całkiem i rzeźbimy.Nierówności można zamaskować lukrem królewski potem tynk i lukier plastyczny.

anmatorka

Member
Sie 13, 2013
137
0
0
bumelka @ 9 May 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1521922Z placka ryżowego robi się takie elementy, których inaczej się nie da wykonać.Przepis:4 łyżki masła, ok. 300 g pianek marshmallows, 6 szklanek preparowanego ryżu.Masło z piankami rozpuścić, dodać od razu ryż, wymieszać.Jak tylko przestygnie na tyle aby formować,można lepić.Ewentualnie aż zastygnie całkiem i rzeźbimy.Nierówności można zamaskować lukrem królewski potem tynk i lukier plastyczny.

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Mój weekendowy:) Nie wiem czy Wy też tak macie ale zrobienie tego tortu licząc od samego początku zajęło mi 11 godzin, albo ja jestem taka wolna albo źle rozkładam pracę albo rzeczywiście tyle to trwa. W sumie po trochę 4 dni pracy:(

A od poniedziałku powrót do pracy więc tortowanie będzie bardzo ograniczone:(

Załączniki

• marynarski.JPG
    marynarski.JPG
    118.9 KB · Wyświetleń: 0
  • statek.JPG
    statek.JPG
    23.3 KB · Wyświetleń: 0

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Kajastama, dopracowany torcik zabiera czas, a Twój jest perfekcyjny. Jeśli chodzi o jadalne diamenty, wpisz na allegro hasło "diamenty tort" i wyskoczy kilku sprzedawców.
A to mój komunijny.

Załączniki

• 20140511_065324.jpg
    20140511_065324.jpg
    204.8 KB · Wyświetleń: 0

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
kadarma, kajastama piękne torciki. A jeśli chodzi o czas poświęcony na zdobienie, to nie jesteś odosobniona. Każdy tort tak precyzyjny wymaga go dużo. Nie wiem czy tak macie, ale ja tak. jeśli mam na jeden dzień 1...2 torty to bawię się z nimi i wymyślam drobiazgi. Jeśli natomiast mam więcej to rzeczą oczywistą jest, że nie można się pieścić. Wykorzystuję wtedy ozdoby, które mogę zrobić wcześniej lub ozdoby z foremek. Do tego przecież większość z nas robimy wszystko same. A jeszcze dochodzą dzieciaczki i zarwane nocki. Ale co tam...przecież to kochamy
daumen.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Kajastama, piękna żaglówka. Nie dziwię się, że sporo czasu Ci zajęła. Precyzyjne wykonanie i sporo elementów.

Kadarma, widać, że też sporo pracy włożyłaś w swoje dzieła.

Ja dzisiaj dekorowałam nie torty a ciasteczka dla gości komunujnych.

P1020955.JPG

Załączniki

• P1020955.JPG
    P1020955.JPG
    269.5 KB · Wyświetleń: 0

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
wstawiam jeszcze raz bo coś żle ponaciskałam

Załączniki

• zdjęcie_1.JPG
    zdjęcie_1.JPG
    116.2 KB · Wyświetleń: 0
  • zdjęcie_4.JPG
    zdjęcie_4.JPG
    111.5 KB · Wyświetleń: 0
  • zdjęcie_3.JPG
    zdjęcie_3.JPG
    113.1 KB · Wyświetleń: 0

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Wszystkie Wasze torty jak zwykle świetne, piękne i dopracowane!
a to mój wczorajszy amatorski, malinowo-śmietankowy:
malinowo__mietankowy_188.jpg

Załączniki

• malinowo__mietankowy_188.jpg
    malinowo__mietankowy_188.jpg
    62.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
BeataSz bo przełożę przez kolano. Wszystkie tu jesteśmy amatorki ( sorry jak jest jakiś cukiernik) Jedna robi więcej jedna mniej torcików i najważniejsze że to kochamy co zresztą chyba widać w każdym naszym torcie.
Ostatnio nie mam zleceń. W ten weekend trafiły mi się tylko dwa i to bez wielkiego wyzwania.

Chrzest_Antosia.jpg Dzidziu_.jpg

Polo.jpg

Załączniki

• Chrzest_Antosia.jpg
    Chrzest_Antosia.jpg
    66.6 KB · Wyświetleń: 0
  • Dzidziu_.jpg
    Dzidziu_.jpg
    63.5 KB · Wyświetleń: 0
  • Polo.jpg
    Polo.jpg
    60.9 KB · Wyświetleń: 0

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Pychotka torcik komunijny przepiękny,taki dopracowany:)

Beata Sz,Bumelka ma rację, wszystkie torty prosto z serca więc godne podziwu:)

BumelkoTwoje torciki jak zawsze pierwasza klasa,ja odponiedziałku po macierzyński wróciłam do pracy więc poki co więcej niż 2 lub 3 na weekend nie biorę, zresztą aż tak drzwiamii i oknami nie walą klienci:)
icon_smile.gif
icon_smile.gif

A to moje 2 komunijne i jeden na 10-lecie spółdzieloni mieszkaniowej:)

Załączniki

• komunijny_dla__Igi.JPG
    komunijny_dla__Igi.JPG
    72.1 KB · Wyświetleń: 0
  • komunijny_dla_Krzysia.JPG
    komunijny_dla_Krzysia.JPG
    92.1 KB · Wyświetleń: 0
  • budynek.JPG
    budynek.JPG
    88.8 KB · Wyświetleń: 0

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
dawno tu nie zaglądałam, przez tą ciążę zrobiłam się jakaś leniwa hehe

piękne prace dziewczyny, bumelko ja do tej pory nie umiem tak muszli postawić hehe

wkleję parę moich wypocin, choć w ciąży już ich tyle nie robię bo po prostu mi ciężko

116n7v5.jpg

4l62vk.jpg

35bih3r.jpg

34heujq.jpg

2vc7zp3.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy