pychotka12 @ 19 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1530161Justee wspaniałe torty.
Mam zrobić tort z bitą śmietaną i truskawkami , ALE nie ma być w niej galaretki, ani świeżych owoców , bo się boi, że się zepsuje.
Jak mam zrobić, zawyczaj dawałam zmiksowane truskawki + galaretka .
Pomóżcie.
Za wszelkie pomysły dziękuję z góry.
Robiłyście kiedyś taką masę:
Masa truskawkowa:
90 dag mrożonych truskawek + 3/4 szklanki wody,
2 galaretki truskawkowe,
2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru + 3/4 szklanki wody,
1 szklanka cukru,Ja zwykle robie frużelinę truskawkową następnie łączę ją z mascarpone a na koniec dodaje bitą śmietanę![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.