pychotka12
Member
- Mar 4, 2014
- 395
- 0
- 0
silusia87 @ 15 Feb 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1563052Dla fana Malucha i Gry Czołgi![]()
Świetny ten maluszek![]()
Malowałaś na torcie, czy wcześniej?
pychotka12 @ 20 Feb 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1563898maluszek pierwsza klasaDziękuje bardzo![]()
marta2434 @ 23 Feb 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1564423Hej, dziewczynki mam do Was pytanko, bo nie wiem co się dzieje, dlaczego kiedy dodaje czarny barwnik do masa zaczyna sie kruszyć? DodM, ŻE MAM BARWNIK W ŻELU WILTONA.....No niestety tak się dzieje z czarnym i czerwonym. Nieważne , czy barwnik jest w żelu czy w proszku.
Ja robię przynajmniej dwa dni wcześniej, wtęczas kilka razy dziennie zagniatam i kolor ciemnieje.Oprócz tego dodaję trochę więcej gliceryny niż do innych kolorów.
Albo jak wiem wcześniej, że będę potrzebowała to zamawiam gotowy.
batoja @ 23 Feb 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1564470Pychotka12 a gdzie zamawiasz tą czarną albo czerwoną masę? Możesz polecić konkretny sklep albo sprzedawcę (jeśli to z allegro)? Ja raz zamówiłam właśnie czarną na allegro i była fatalna. Nie dało się jej nawet rozwałkować, bo się rwała. A dobrze wiedzieć u kogo/gdzie kupować, aby było pewne. Byłoby super gdybyś zdradziła ten sekret. A torty jak zwykle cudne!
Ja czarną masę zamawiałam w Cukierni Jutrzenka z Gorzowa. Bardzo dobrze mi się z nią pracowało. Pokrywałam nią tort - GARNITUR, który znajdziesz kilka postów wcześniej.![]()
batoja @ 23 Feb 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1564470Pychotka12 a gdzie zamawiasz tą czarną albo czerwoną masę? Możesz polecić konkretny sklep albo sprzedawcę (jeśli to z allegro)? Ja raz zamówiłam właśnie czarną na allegro i była fatalna. Nie dało się jej nawet rozwałkować, bo się rwała. A dobrze wiedzieć u kogo/gdzie kupować, aby było pewne. Byłoby super gdybyś zdradziła ten sekret. A torty jak zwykle cudne!
Dziękuję za miłe słowa.
A jesli chodzi o masę to zamawiam w dookoła tortu Satin ice.
Wiem, że dziewczyny czasem jak to jest duża powierzchnia tych kolorów, to psikają barwnikiem w sprayu.
Ale, ja tak nigdy nie robiłam, więc nie potwierdzę tego.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.