Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

gosiqpol

Member
Sty 17, 2012
19
0
0
pychotka12 @ 9 Mar 2015 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1567091Pychotka mam pytanie czym odciskacz nerwy na platkach bo wygladaja jak prawdziwe? Kupilam juz wiele mat i zadna nie odciska takich jak Twoje:).

Kupowałam tutaj http://dookolatortu.pl/category/narzedzia-...nerwiania-lisci
mają różne unerwienia, co prawda cenowo nie najtaniej, ale warto zainwestować jak się trochę robi kwiatków.
Dziekuje za odpowiedz. Nie robię dużo kwiatów ale napewno kupię. Robie torty tylko dla rodziny:)

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
Ja też robiłam tylko dla najbliższych, do momentu jak się rozniosło, że robię torty.
Teraz dzwonią znajomi znajomych. I karuzela się rozkręciła. Także wszystko przed tobą.

gosiqpol

Member
Sty 17, 2012
19
0
0
Do Waszych arcydzieł to jeszcze mi daleko ale trening czyni mistrza więc trenuje
icon_mrgreen.gif

DSC_8658.JPG

Załączniki

• DSC_8658.JPG
    DSC_8658.JPG
    339.8 KB · Wyświetleń: 0

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Endzi, masy starczyło, super tort. Pychotko i bumelko - achy i ochy to tutaj za mało. Śliczności. U mnie drzewo dla właściciela szkółki drzew i krzewów.

Załączniki

• 20150312_151901.jpg
    20150312_151901.jpg
    259.1 KB · Wyświetleń: 0

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
Drzewko superanckie.
Muszę zrobić torta kotka na szpulce wełny.
Czym mogę zrobić sznureczki, żeby tego nie "katurlać" ręcznie.
Myślałam o prasce do ziemniaków, ale sama już nie wiem.
Może któraś coś kiedyś robiła.

gosiqpol

Member
Sty 17, 2012
19
0
0
Hey. Potrzebuje pomocy gdyż kuzynka poprosila Mnie o zrobienie tortu tylko i wyłacznie o smaku śmietankowym ale pokryty ma być masą. Jeszcze nigdy nie robiłam całego śmietankowego i jeśli możecie to poduncie jakiś dobry przepis i info czym naponczować biszkopt. Z góry dziękuje

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Poczyniłam na jutrzejszy chrzest Izy

Tort_Izy___forum.jpg

i skrzydła
Skrzyd_a___forum.jpg

Załączniki

• Tort_Izy___forum.jpg
    Tort_Izy___forum.jpg
    114.7 KB · Wyświetleń: 0
  • Skrzyd_a___forum.jpg
    Skrzyd_a___forum.jpg
    123.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
h-elen Torcik śliczny.
Mam pytanko, czy któraś robiła tort z chałwą?
Koleżanka jadła coś takiego, i chce żebym jej zrobiła.
Był biszkopt i najprawdopodobniej pokruszona chałwa, na to konfitura truskawkowa i bita śmietana.

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Ja często robię krem chałwowy. Do utartego masła dodaję chałwę bakaliową chwilę ucieram i dodaję trochę ajerkoniaku. Pod ten krem zawsze daję dżem z czarnej porzeczki. Każdy inny jest mi zbyt słodki. Sam krem jest dość słodki. Biszkopt zawsze kakaowy. Pycha.
mniam.gif

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
bumelka @ 23 Mar 2015 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1569357Ja często robię krem chałwowy. Do utartego masła dodaję chałwę bakaliową chwilę ucieram i dodaję trochę ajerkoniaku. Pod ten krem zawsze daję dżem z czarnej porzeczki. Każdy inny jest mi zbyt słodki. Sam krem jest dość słodki. Biszkopt zawsze kakaowy. Pycha.
mniam.gif
Dzięki , też myślałam o tym, ale problem jest w tym , że ma być bita śmietana. Masa nie może być na bazie masła.
Chce coś podobnego co już jadła. A tam albo był chałwowy biszkopt , albo pokruszona chałwa pod konfiturą. Chałwę było tylko delikatnie czuć.

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
Dzięki, właśnie o coś takiego CHYBA chodziło. Będę na weekend próbować, zobaczymy co wyjdzie.
Bałam się że chałwa będzie za ciężka żeby ją wymieszać z bitą śmietaną.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy