malena h @ 21 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1184552fotka mojego "jajuszka"trochę już nie na czasie, ale jest takie kolorowe - i nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda niezbyt kolorowa, więc...
ale ładne jajco![]()
ja dzisiaj robilam kwiatki na drucikach do torta na sobotę, ciekawe czy mi nie oklapną bo drucik cienki a kwiatki ciężkie :/ zobaczymy jak wyschnie
fantastycznie @ 21 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1184520Jak zwykle piękności!!!!
miglietta- niektórym chorowanie widać służy![]()
devillwoman taki hurt a tak fantastycznie, ten fioletowy po prostu rewelacja, gratuluję.
Mam jeszcze pytanie, w innym temacie czytałam o kremie kokosowym z białej czekolady i kremówki.
Bardzo mi się przepis spodobał i chciałabym wypróbować, czy możesz w przybliżeniu podać ile go wychodzi?
Upss, jednak jeszcze jedno pytanko, planowany tort ma być piętrowy, czy jak przełożę go tym kremem muszę dawać jakieś "wsporniki".
Z góry dziękuję za odpowiedź.No więc ja robie go z czekolady 100gr, 600 ml śmietany, dwie śnieżki (bite śmietany) i szklanka wiórków kokosowych. Jest rewelacyjny, świetnie się trzyma i do niewysokich piętrowych nie daje wsporników, chyba że jest na górze figurka to pod nią wkładam wspornik albo patyk od szaszłyków. Taka ilość wystarcza mi na tort ok 23 cm. Więc radze conajmniej razy dwa. Do obłożenia zostawiam troche gotowego kremu bez wiórków, żeby w razie co przeszedł przez szpryce.
Ale jeśli chodzi o duże piętrowe to najbezpieczniej jak dla mnie , jest z kremem orzechowym
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32777
devillwoman @ 22 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1184941Ja dwoch pięter raczej nie rozdzielam ale jak już to nie na talerzu papierowym bo rozmięknie, możesz włożyc podstawke pod torty taką najzyklejszą cienką albo ten talerz owinąć folią aluminiową
Wolałabym nic nie dawać, jeśli Ty nie dajesz to ja tez tak spróbuje.
Dzieki
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.