Jo_anna1 @ 25 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1186189Auto to muszę przyznać jest wyzwanie. Przede wszystkim musi być wcześniej przełożone i dobrze schłodzone. Jak będzie schłodzone to łatwiej Ci się będzie pracowało. Jeżeli już masz konkretne rozmiary auta i jakiś plan to spojler możesz wyciąć wcześniej, je4żeli ma być odstający to najlepiej wbij w niego wykałaczki i zostaw do zaschnięcia. jak już zrobisz samochód wbijasz tylko gotowy spojler i juz. Dobrze będzie nie martw się na zapas
a wycinać kształt jak już będzie przełożone i schłodzone czy na sucho wycinać kształt w biszkopcie i wtedy przekładać dopiero i schłodzić
Jo_anna1 @ 3 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1175108 Pokaż załącznik 66833Jo_anno tego zygzaka ulepiłaś z samej masy czy coś jest w środku?
asiulla1984 @ 26 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1186475Jo_anno tego zygzaka ulepiłaś z samej masy czy coś jest w środku?Ten samochodzik jest cały z masy zrobiony. To wcale nie takie trudne.
zauważyłam, że jeżeli barwię masę to lepiej robić to dzień wcześniej, kolor jak gdyby "przegryza się " następnego dnia jeszcze raz wyrabiam masę jeżeli trzeba to dobarwiam i ładnie wszystko się barwi.
Jo_anna1 @ 26 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1186496Ten samochodzik jest cały z masy zrobiony. To wcale nie takie trudne.
zauważyłam, że jeżeli barwię masę to lepiej robić to dzień wcześniej, kolor jak gdyby "przegryza się " następnego dnia jeszcze raz wyrabiam masę jeżeli trzeba to dobarwiam i ładnie wszystko się barwi.naoglądałam się waszych zygzaków i w internecie jeszcze też i przed chwilą ulepiłam jednego bo miałam czerwoną masę z soboty i nawet nie wyszedł taki złytylko na razie nie ma zygzaków i szyb bo masę muszę zrobić![]()
asiulla1984 @ 26 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1186546Jo_anno a powiedz mi jeszcze jaki barwnik mam mieć aby masa na torcie wyglądała jak pustynia, jak pod waszymi zygzakami? i chciałabym wiedzieć z czego mogę zrobić piasek żeby troszkę posypaćDo zrobienia piasku użyłabym brązu, baaardzo minimalnej ilości. najlepiej zabarwić odrobinę masy i stopniowo dodawać białą masę do momentu uzyskania odpowiedniego odcienia. Możesz tez odrobinkę żółtego połączyć będzie jeszcze inny. Robiłam kiedyś piasek w torcie dla córki i był to skruszony biszkopt jasny. Struktura była świetna. W torcie dla wędkarza posypałam cukier brązowy i fajnie te kryształki wyglądały. Tak więc jest sporo możliwości, wystarczy uruchomić wyobraźnię![]()
sylkag66 @ 26 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1186763dziewczyny pomocy dostałam zamówienie na tort z psem pluto i nie mam pijęcia jak mam to zrobić:![]()
emilka41 @ 27 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1187204mam pytanie,jaki barwnik trzeba aby wyszedł kolor skóry.Muszę zrobić tors faceta na 18-nastkęWidziałam taki na tortowni,
dziewczyny pisały też, że uzyskują kolor skóry mieszając odrobine zółtego i czerwonego, ja nie mam doświadczenia sama nie robiłam, ale powinno sie udać.
malena h wypróbowałas krem??
Ja robiłam ten, o którym pisałaś i wszystko udało sie fantastycznie, (czy juz pisałam,że to moje ulubione słowo?)
Nadal nie mogę wstawic zdjęć, więc musicie mi na razie wierzyć na słowo![]()
emilka41 @ 27 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1187204mam pytanie,jaki barwnik trzeba aby wyszedł kolor skóry.Muszę zrobić tors faceta na 18-nastkęJa mieszam brąz z różem. Sam brązowy jest takidziwny, odrobinak różu podkresla kolor skóry. Ilości dodawanego barwnika są naprawdę miroskopijne![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.