Czesc Dziewczyny,
jestem tu nowa i calkiem zielona,
poczytalam sobie troche i poogladalam, ale nie ukrywam, ze nie bardzo mam czas zeby przekopac sie przez te setki stron starego i nowe watku o Waszych przepieknych tortach.
Jak tak ogladam, to az nie wierze, ze samemu mozna zrobic takie cudenka...
Ale do rzeczy... 10 pazdziernika moja starsza coreczka konczy 3 latk, chcialabym zrobic takis fajny tort, inny niz zawsze, dlatego zaczelam szukac czeklos o masie cukrowej i trafilam do Was.
czy mozecie (wiem, ze gdzies to jest dokladnie podane, ale wybaczcie przy dwoch maluchac wiadomo jak jest z czasem) wiec czy ktoras z Was bylaby tak uprzejma i powiedzial mi czy ta plante o ktorej gdzies tam wyczytalam mam dodac to podstawowej masy z przepisu Illy?
Czy jest jakis inny do którego dodaje sie plante.
Zachwycily mnie Wasze tory i przepiekne dekoracje, dlatego chcialabym tez wiedziec czy te wszystkie piekne np. owieczki robicie jakimis wykalaczkami, patyczkami czy moze jeszcze jakos inaczej.
I jeszcze jedno tort LALKA, czy kupujecie specjalna forme do tego tortu wraz z korpusem lalki?
Widzialam na tej sronie rosyjskiej ze tak zwykla lalke owijali w folie.
Jak Wy to robicie.
Przepraszam jesli zawracam Wam glowe, ale w tej chwili bardzo jest mi potrzebna skondensowana mocno wiedza.
Strasznie chcialabym zrobic taki piekny tort... tylko nie wiem czy dam rade...
pozdrawiam Was wszystkie
Ballb