lusia74 @ 8 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=117772722 to chyba za cienki raczek coś około 26-28 z tego co wiem dziewczyny biorą do dekoracji. Jak masz np wykrawaczki do ciastem fackelmanna to swietnie się nadadzą na cyfry. Tak wygladająmam mam! kupilam ostatnio i stoją jeszcze nie używane![]()
asiulla1984 @ 7 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1177607gdybym ja się jeszcze znała na tych rozmiarach ... kupiłam rozmiar 22, tylko nie mam pojęcia jaki to jest, tylko taki oferowali hehe
w CMC parę dni temu się zaopatrzyłam, nigdy jeszcze go nie używałam, zobaczymy co to wyjdzie mi z tego. CMC mam dodać tylko do tej masy z której będą ozdoby czy do pokrycia tortu też mogę dodać?dodaj tylko do figurek bo przy krojeniu będzie się łamać i kiepsko wyglądać a pozatym ciężko ci będzie obłożyć taką masą tort bo po dodaniu CMC masa robi się troche "sucha" no i dużo twardsza. Ja dodaje podręcznikowo 5ml( mała łyżeczka) na 250 gram masy
devillwoman @ 8 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1177871dodaj tylko do figurek bo przy krojeniu będzie się łamać i kiepsko wyglądać a pozatym ciężko ci będzie obłożyć taką masą tort bo po dodaniu CMC masa robi się troche "sucha" no i dużo twardsza. Ja dodaje podręcznikowo 5ml( mała łyżeczka) na 250 gram masyok zobaczymy co to mi wyjdzie, zrobię normalnie masę i podzielę na pół, do jednej dodam CMC na ozdoby, czytalam gdzies ze taka masa z CMC musi leżakować 12 godzin zeby się przegryzla, czy mozna od razu robic
asiulla1984 @ 8 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1177883ok zobaczymy co to mi wyjdzie, zrobię normalnie masę i podzielę na pół, do jednej dodam CMC na ozdoby, czytalam gdzies ze taka masa z CMC musi leżakować 12 godzin zeby się przegryzla, czy mozna od razu robicJa robie od razu ale jak coś zostanie zawijam szczelnie i też jest ok nawet po tygodniu.
ania-magda @ 8 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1178115U góry szypie się szczypcami metalowymi, specjalnymi do dekoracji tortu. Na dole jest wałek z masy cukrowej jednej grubości owinięty wokół podstawy i odciśnięte wzorki z narzędzia do modelowania - muszelki
tych szczypców jeszcze nie mam ale zdobędębo te narzędzie to mam
dzięki za odp![]()
asiulla1984 @ 9 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1178160tych szczypców jeszcze nie mam ale zdobędębo te narzędzie to mam
dzięki za odp
Można zastąpić szczypcami do lodu jak masz w domu.![]()
hariet @ 9 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1178283a gdzie kupujecie wykrawaczki do ciastek fackelmana - cyferki. Ja nie widziałam w marketachja kupiłam cały zestaw foremek na allegro za 34 zł
pscolki @ 9 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1178298Hariet! świetny motor... też jestem w trakcie robienia tortu z motorem ale mojemu daleko do Twojego...![]()
A to pierwszy z weekendowego maratonu tortowego.
Bollywood...podobno
Bollywood jak zywe czerwien i złoto.![]()
[quote name='kaczuszka2701' date='9 Sep 2011, 13:30 ' post='1178376']
witam serdecznie, od dawna obserwuję te wasze cuda,ale pierwszy raz odważyłam się pokazać moje torty , mam nadzieję że nie będziecie strasznie
Torciki super , mi jakoś nie po drodze do jopkowania.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.