asiulla1984
Member
- Lip 27, 2011
- 607
- 0
- 0
kajal @ 8 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1209433Nie wpadłabym na to żeby ją podgrzac w mikrofalówce ale następnym razem spróbuje .Bo ta masa była twarda i nie dało się jej tak wałkowac by była cieniutka
No dodałam raz wody to potem ta róza wyglądała tak jakby się rozpuszczała
A co powiecie o tym przepisie na masę jest z miodem ale wygląda fajnie
http://translate.google.ru/translate?sl=it...325&act=url
I czy mogłabym moją masę wymiesza c też w takim robocie kuchennym
A mogę zapytac lambethka z jakiego przepisu korzystasz na masę?W zaleznosci od kawalka to ja podgrzewam mase od 4 do maksymalnie 10 sekund. Jak pogrzejesz to pamietaj by miec pod reka cukier lub make ziemniaczana by masa nie przyklejala sie do rak. Wody do rozmiekczenia nie dodawaj - masa sie bedzie ciapkac i nie bedzie efektu bo zeby sienie ciapkala to musisz uzyc cukru pudru, ktory jeszcze bardziej wysuszy mase i sprawi, ze bedzie twardsza. Po podgrzaniu trzeba mase dobrze wyrobic w dloniach i pracowac bardzo szybko skoro masa ma takie tendencje do twardnienia. Ja robie mase z przepisu z piankami marshmallows choc ostatnio z braku czasu zamawiam juz gotowy fondant. Ale proces dodawania barniwkow jest ten sam - odrobine barwnika rozpuszczam w doslownie 2 kroplach wody i dopiero zagniatam.
Ballb @ 9 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1210000Dziewczyny POMOCY![]()
zrobiłam masę z planta i chciałam poszaleć i zrobić misia, takiego małego i nic mi sie nie klei, probowalam na wode tak jak wyczytalam i wszystko odpadaqrcze co jest nie tak, a tak fajnie wyszla mi ta masa![]()
Gęstym lukrem powinno się udać.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.