index.php?act=findpost&pid=1216549Dziewczyny tortu cudenka
a ja mam pytanie, robie na jutro dla corci spozniony tort urodzinowy do przedszkola (biedula 7 tygodni w domu przesiedziala
)
i wczoraj produkowalam hello kity, wiadomo, ze sam kot jest bialy wiec dodalam do masy bialego barwnika i lipa, znowu dodalam i jeszcze i jeszcze... w sumie na niewielka ilosc masy dodalam bardzo duzo barwnika a i tak kolor nie byl taki jak oczekiwalam...
w czym rzecz? czy bialy jest meda mniej wydajny niz inne... inne kolory dodam ociupinke i juz jest tak intensywnia zabarwiona masa, a z bialym jakas lipa...
barwniki mam takie same od tego samego sprzedawcy wiec nie mam pojecia czemu taka lipa
i jeszcze jedno pytanie, bo moj cyckowy tort dla malzonka zbliza sie mega duzymi krokami (na 28.11) w czym pieczecie/ robicie sam biust? wiem, ze w michach ale w jakich?
Kurcze chialam upiec serduco i na nie wrzucic cycole, ale nie mam misek, ktore beda odpowiednie na wielkosc, przelecialam markety i mniejsze okoliczne sklepy i nie znalazlam nic co sie zmiesci na tym szablonie serducha....
Ratujcie....
Nie wiem po co do tej masy biały barwnik
Może robiłaś masę z zaparzanej mąki. Jeżeli tak to ona nigdy nie będzie biała tylko taka beżowa.
Ja do tej masy cukrowej nigdy nie dodawałam białego barwnika, masa sama w sobie jest biała.
Jeżeli chodzi o tort to zależy jak duże chcesz mieć to serducho, Od tego zależy jaka będzie wielkość cycek. Tydzień temu robiłam ciałko i cycki są ze zwykłego kuchennego pucharka na lody. Po prostu przekładałam upieczony biszkopt kremem w tym pucharku-dla łatwiejszego wyjęcia musisz wyłożyć pucharek folią spożywczą
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=33167&st=2080
Możesz wykorzystać jakąś salaterkę kuchenną. napewno w domu coś znajdziesz. Nigdy nie piekłam jeszcze cycek w żadnej misce