Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
A ja poproszę o link do dziecka. Kiedyś widziałam była tu instukcja na takiego w niebieskim ubranku. Kopię te posty i nic. Może któraś z was ma w zakładkach. Proszę. Taki ze smoczkiem ten dzidzia był. Chyba! Oj coś mi świta, że chyba Asiullka cos takiego robiła. Asiu masz instrukcję???

Ostatnią edycję dokonał moderator:

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
proszę bardzo
icon_smile.gif

http://www.youtube.com/watch?v=QZkqXVXaYv8...ture=plpp_video

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
asiulla1984 @ 4 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1275960Jo_anno a ja mam do ciebie pytanie. Mam zamówienie na tort, który musze przeciąć na dwie częśći i osobno obłożyć, no jeden spojojnie mogę zorbic na podkładzie ale drugiego nie dam rady obok niego obłożyć bo mają stać blisko siebie. Wiem, że już takie robiłaś więc doradź mi proszę jak to zrobić
Ja sie wtrace
rofl.gif
Asiulla, a moze uzyj wiekszego podkladu. Jak nie okraglego to prostokatnego
rofl.gif

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
Mam pytanie techniczne
gruebel_2.gif
potrzebuję wyciąć literki w masie, mam gotową masę royal icing oraz taki alfabet na listewkach, wygląda to jak plastikowa linijka no i próbowałam wycinać i skucha, literki zostają wewnątrz listewki i za nic nie chcą wyjść, jak to robicie?
Uprzejmie donoszę, że trampki z podanych przez Was linków gotowe, jak zrobię już tort na gotowo to wstawię zdjęcie
cvety.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
beata34 @ 5 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1276010Mam pytanie techniczne
gruebel_2.gif
potrzebuję wyciąć literki w masie, mam gotową masę royal icing oraz taki alfabet na listewkach, wygląda to jak plastikowa linijka no i próbowałam wycinać i skucha, literki zostają wewnątrz listewki i za nic nie chcą wyjść, jak to robicie?
Uprzejmie donoszę, że trampki z podanych przez Was linków gotowe, jak zrobię już tort na gotowo to wstawię zdjęcie
cvety.gif
Literki wycina się z masy zagęszczonej czyli w/w royal icing plus utwardzacz (CMC, guma Tragacantowa lub inny) albo jeśli nie posiadasz to po rozwałkowaniu royal icing z obu stron oprósz dobrze cukrem pudrem, wygładz i zostaw do podeschnięcia kilka godzin powinno się udać
icon_smile.gif
Powodzenia

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
asiulla1984 @ 4 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1275960Jo_anno a ja mam do ciebie pytanie. Mam zamówienie na tort, który musze przeciąć na dwie częśći i osobno obłożyć, no jeden spojojnie mogę zorbic na podkładzie ale drugiego nie dam rady obok niego obłożyć bo mają stać blisko siebie. Wiem, że już takie robiłaś więc doradź mi proszę jak to zrobić
Tak jak pisała Lambethka, przede wszystkim musisz mieć troszkę większy podkład. Obkładałam jedną połówkę, drugą kładłam w pewnej odległości i tez się dobrze obkładało. Na początek równałam tę część, która wcześniej się stykała ze sobą a później już po obwodzie dokoła. Nie jest to takie trudne jak się wydaje. Dasz radę
icon_mrgreen.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
czarnowodzianka @ 7 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1276728śliczny torcik, a ile masy uzyłaś na obłozenie takiego tortu ? i jakie wymiary blaszki?
Dziękuję. Ciężko mi powiedzieć ile masy bo urwaam z wiadra tak około 2 pięści. Zrobiłam z tego jeszcze dół i zostało tak ok wielkości mandarynki. Mam gotową, tą którą poleca Asiulla. A b;aszka 25x36. Pogodnych i słodkich świąt cinki!!!!!

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
beata34 @ 5 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1276010Mam pytanie techniczne
gruebel_2.gif
cvety.gif
Literki mozesz tez wytrzepac - trzymaj listwe w jednej rece i uderza ta reka energicznie w druga reke - literki powinny wyskoczyc.

Dziewczyny cuda tworzycie
mniam.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy