trzkasienka
Member
- Wrz 15, 2005
- 4,188
- 0
- 0
powiedzcie mi dziewczyny, jak rozwiazaliscie kwestie prawne, zarejestrowaliscie dzialalnosc? czy pracujecie przy cukierniach?
fantastycznie @ 13 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1277891Wszystkie torcicha rewelacja jak zwykle z resztą!
Asiulla skarbie ile Ty masz tych wykrawaczek? co tort to inny styl literek.
Własnie postanowiłam sobie kupić, powiedz proszę, z których najczęściej korzystasz albo które najbardziej polecasz to może wreszcie sie zdecyduje, hi hi
Chyba najbardziej podobają mi sie te z tortu z biedronką (roczek karolinki), ale te z tortu z plażą (roczek natalki) są chyba bardziej uniwersalne
No i oczywiście pytanie gdzie je kupiłaś?mam chyba z 5 różnych do litereklubię te roczku natalki używać ale są duże także nie wszędzie się zmieszczą, te roczek karolinki tez do małych nie należą, pochyłe są mniejsze o wiele a takie tylko że proste to już w ogóle małe także wszędzie wciśniesz.
Kursywe kupiłam przez neta w sklepie w anglii bo taniej wyszło niż tu na allegro, proste i te z karolinki na allegro, te z torta natalki to kupiłam na ebay nawet parę stron wcześniej wklejełam linki, to są moje ulubionemam jeszcze takie inne z wykrawaczek do ciastek, kiedyś kupiłam taki karton plastikowych różnych i były tam cyferki i literki też ale sporadycznie używam.![]()
Te z tortu z biedronką nałe są ok ale te duże to strasznie wielkie kulfonynie na każdy tort się nadają i oczywiście kupe kasy trzeba wydać bo osobno są duże i osobno małe do kupienia :/![]()
BeataM @ 16 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1278797Mam takie pytanko odnośnie terminów. Na ostatnią niedzielę (15 kwietnia) robiłam tort komunijny. Zostało mi sporo masy (z przepisu Dorotaxx), a wiem, że następny będę robić za 6 tygodnie (na 6 maja). Myślicie, że mogę z tej pozostałej masy wykonac ozdoby i przechowac je do tego czasu? Albo przechować samą masę i zrobić ozdoby za 3 tygodnie? Będą jeszcze jadalne? W sumie to głównie cukier, chyba nie powinien się "zepsuć"?
Z góry dzięki za podpowiedzi
Raczej zrób teraz ozdoby i gotowe figurki przechowaj. Nic im nie będzie.
Samoróbkę trudno Ci będzie po tak długim czasie uplastycznić .
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.