Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
fantastycznie @ 13 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1277891Wszystkie torcicha rewelacja jak zwykle z resztą!

Asiulla skarbie ile Ty masz tych wykrawaczek? co tort to inny styl literek.
Własnie postanowiłam sobie kupić, powiedz proszę, z których najczęściej korzystasz albo które najbardziej polecasz to może wreszcie sie zdecyduje, hi hi

Chyba najbardziej podobają mi sie te z tortu z biedronką (roczek karolinki), ale te z tortu z plażą (roczek natalki) są chyba bardziej uniwersalne
No i oczywiście pytanie gdzie je kupiłaś?
mam chyba z 5 różnych do literek :D lubię te roczku natalki używać ale są duże także nie wszędzie się zmieszczą, te roczek karolinki tez do małych nie należą, pochyłe są mniejsze o wiele a takie tylko że proste to już w ogóle małe także wszędzie wciśniesz.
Kursywe kupiłam przez neta w sklepie w anglii bo taniej wyszło niż tu na allegro, proste i te z karolinki na allegro, te z torta natalki to kupiłam na ebay nawet parę stron wcześniej wklejełam linki, to są moje ulubione
icon_smile.gif
mam jeszcze takie inne z wykrawaczek do ciastek, kiedyś kupiłam taki karton plastikowych różnych i były tam cyferki i literki też ale sporadycznie używam.
Te z tortu z biedronką nałe są ok ale te duże to strasznie wielkie kulfony
icon_smile.gif
nie na każdy tort się nadają i oczywiście kupe kasy trzeba wydać bo osobno są duże i osobno małe do kupienia :/
 

fantastycznie

Member
Sty 12, 2011
88
0
0
Tak własnie podejrzewałam, Asiulla wielki dzięki.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

BeataM

Member
Mar 12, 2011
146
0
0
Mój dzisiejszy twór na jutrzejszą Komunię. Troszke mi napis krzywo wyszedł, ale jak zobaczyłam już nie udało mi się wyprostować. Pierwszy raz udało mi się pokryć tort bez najmniejszego rozerwania na masie
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Co prawda jeszcze mała falbanka mi wyszła z boku, ale już naprawdę niewielka tym razem. Jak to mówią praktyka czyni mistrza
icon_smile.gif


Komunijny.jpg
 

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Wszystkie torty jak zwykle urocze.Ja też nie próżnowałam.Mój pierwszy tort piętrowy.Dla syna w jego ulubionych kolorach.Niestety tło trochę ciemne i nie oddaje to całego uroku.
_1040909.jpg
 

Załączniki

  • _1040909.jpg
    _1040909.jpg
    58.9 KB · Wyświetleń: 0
Lut 21, 2012
320
0
0
MOJE OSTATNIE DZIEŁO WEEKENDOWE. KLIENCI BARDZO ZADOWOLENI, BARDZO SMAKOWAŁO, NAWET NAPISALI SMSA ZE PIERWSZY RAZ JEDLI TAKI PYSZNY TORT
icon_smile.gif

Obraz_068.jpg
 

Załączniki

  • Obraz_068.jpg
    Obraz_068.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 0

magnez2003

Member
Sty 16, 2012
13
0
0
Witam,
prezentuję moją pracę związaną z tortami w stylu angielskim. Wasze torciki są przepiękne!!! Widać dusze artystyczne
icon_smile.gif



 

Załączniki

  • 22.01.2012_Tomka_18.jpg
    22.01.2012_Tomka_18.jpg
    1.3 MB · Wyświetleń: 0
  • IMG028.jpg
    IMG028.jpg
    329.2 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG032.jpg
    IMG032.jpg
    435.2 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG042__2_.jpg
    IMG042__2_.jpg
    367.9 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG055.jpg
    IMG055.jpg
    380.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 20120412187.jpg
    20120412187.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 0
  • 20120413192.jpg
    20120413192.jpg
    1.3 MB · Wyświetleń: 0

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
No to i ja się pochwale pierwszą próbą tortu w stylu angielskim. Nie jest tak piękny i dopracowany jak wasze dzieła, ale i tak mnie ucieszył, że wyszedł.
Mase robiłam sama i troche się rozrywała przy wałkowaniu na rantach (chyba na drugi raz troche mniej cukru-pudru wgniotę, bo chyba ciut za dużo).

 

Załączniki

  • IMG_9645_MINI.jpg
    IMG_9645_MINI.jpg
    162.4 KB · Wyświetleń: 0

BeataM

Member
Mar 12, 2011
146
0
0
Mam takie pytanko odnośnie terminów. Na ostatnią niedzielę (15 kwietnia) robiłam tort komunijny. Zostało mi sporo masy (z przepisu Dorotaxx), a wiem, że następny będę robić za 6 tygodnie (na 6 maja). Myślicie, że mogę z tej pozostałej masy wykonac ozdoby i przechowac je do tego czasu? Albo przechować samą masę i zrobić ozdoby za 3 tygodnie? Będą jeszcze jadalne? W sumie to głównie cukier, chyba nie powinien się "zepsuć"?

Z góry dzięki za podpowiedzi
icon_smile.gif
 

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
BeataM @ 16 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1278797Mam takie pytanko odnośnie terminów. Na ostatnią niedzielę (15 kwietnia) robiłam tort komunijny. Zostało mi sporo masy (z przepisu Dorotaxx), a wiem, że następny będę robić za 6 tygodnie (na 6 maja). Myślicie, że mogę z tej pozostałej masy wykonac ozdoby i przechowac je do tego czasu? Albo przechować samą masę i zrobić ozdoby za 3 tygodnie? Będą jeszcze jadalne? W sumie to głównie cukier, chyba nie powinien się "zepsuć"?

Z góry dzięki za podpowiedzi
icon_smile.gif
Raczej zrób teraz ozdoby i gotowe figurki przechowaj. Nic im nie będzie.
Samoróbkę trudno Ci będzie po tak długim czasie uplastycznić .
 

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
Dziewczyny mam zamówionko na tort komunijny na 60 osób i za bardzo nie mam pomysłu na tak duży tort:) Może robiłyście już taki?


A wasze torciki jak zawsze piękne:)



BEATAM Ja robiłam kilka tygodni wcześniej ozdoby na torta z tej masy i niestety robią się strasznie łamliwe, kwiatki zostały bez płatków:( Także nie da się długo przetrzymywać gotowych ozdób:(

Pozdrawiam:)
 

guska26

Member
Kwi 15, 2012
12
0
0
Witam! Jestem tu nowa. Strasznie mi się spodobały wasze cudeńka i postanowiłam sama spróbować. A to moja premiera. Na sobotę mam już zamówienie na pięć latek. 14042012160.jpg
 

Załączniki

  • 14042012160.jpg
    14042012160.jpg
    121.5 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy