Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
wgrfic.jpg

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Śliczna Hellusia Kitusia! Asiulla ty też nocny marek
wink.gif
. Ja też wlasnie skończyłam tort ale wkleję foty jutry. Teraz słabe światło

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Oooo widzę, że nie tylko ja nocny marek jestem :D "Zeszłam" dziś z 3 nocy w pracy i nareszcie 2 dni wolnego, może pogoda się wyklaruje
icon_mrgreen.gif

Moje dzisiejszo - wczorajsze
IMG_1352.JPG IMG_1354.JPG IMG_1359.JPG

Załączniki

• IMG_1352.JPG
    IMG_1352.JPG
    170.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_1359.JPG
    IMG_1359.JPG
    146 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_1354.JPG
    IMG_1354.JPG
    138.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Mój pierwszy firmowy. Na otwarcie sklepu dla klientów. Pojechał ok 100 km. Myślę, że dojedzie. Miał być taki minimum dekoracji więc jest tylko logo i numer sklepu.

Załączniki

• IMG_4571.JPG
    IMG_4571.JPG
    475.5 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Czarnowodzianko, wiem że dziewczyny maja linki do tuturiali na te figurki, ja niestety nie pamietam linków a najczęściej zapominam zapisać
fiesgrins.gif

Wydrukowałam sobie zdjęcie z netu http://www.google.pl/search?tbm=isch&h...0.0.5hy7fULs7s0 i mając przed sobą lepiłam, zawsze coś wyjdzie
icon_mrgreen.gif
Zdaję sobie sprawę, że daleko im do doskonałości ale cóż, to jest moje spojrzenie na świat
rofl.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Wasze torty powalają.Są takie dopieszczone.Ja ciągle mam problemy z wyczuciem masy.Pewnie dlatego ,że nie mam zbyt dużo zamówień...dopiero zaczynam robić na sprzedaż.Oto mój dzisiejszy

urodzinowy_1.jpg urodzinowy_01.jpg

miglietta dzięki za odpowiedź

Załączniki

• urodzinowy_1.jpg
    urodzinowy_1.jpg
    45.9 KB · Wyświetleń: 0
  • urodzinowy_01.jpg
    urodzinowy_01.jpg
    41.3 KB · Wyświetleń: 0

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
cześć dziewczyny jestem tu nowa, ale od jakiegoś czasu czytam i oglądam Wasze cudeńka i oczywiście zazdroszcze talentu. Wczoraj spróbowałam pierwszy raz zrobić lukier plastyczny, ale z pianek marshmallow tylko lukier wyszedł jakiś taki gumiany a nie plastyczny
gruebel_2.gif
na dodatek nie przykleił się dobrze do tortu...może będzie umiały powiedzieć co źle zrobiłam chciałabym spróbować raz jeszcze ale może skorzystam z tego przepisu od dorotaxx, choć trochę się obawiam czy mi si uda skoro ta z pianek raczej nie wyszła....
dontknow.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
pianki rozpuściłam w kąpieli wodnej aż uzyskałam jednolitą konsystencję, więc pozostaje kwestia nieszczęsnego cukru....jutro spróbuję zrobić lukier plastyczny z przepisu dorotaxx i mam nadzieję że mi wyjdzie bo zaplanowałam zrobić torcik dla mojego synka
icon_wink.gif
w kształcie Tomka - jego ulubionej ciuchci mam nadzieję że nie porywam się z motyką na księżyc
icon_wink.gif
dzięki bardzo za odpowiedź

tasiolek

Member
Lut 27, 2012
6
0
0
cześć dziewczyny! niedawno zaczęłam interesować się toratmi z ozdobami z masy cukrowej, zrobiłam jeden, ale nie za bardzo wychodziły mi kwiatki. Brzegi nie chciały się mi się w ogóle falować. Możecie mi podpowiedzieć co było nie tak? Masa wyszła mi fajna, dobrze się wałkowała i w ogóle. A tak poza tym to jak przyklejać poszczególne elementy do siebie? Na wodę z cukrem nie za bardzo się trzyma:)

Lut 21, 2012
320
0
0
tasiolek @ 24 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1307274cześć dziewczyny! niedawno zaczęłam interesować się toratmi z ozdobami z masy cukrowej, zrobiłam jeden, ale nie za bardzo wychodziły mi kwiatki. Brzegi nie chciały się mi się w ogóle falować. Możecie mi podpowiedzieć co było nie tak? Masa wyszła mi fajna, dobrze się wałkowała i w ogóle. A tak poza tym to jak przyklejać poszczególne elementy do siebie? Na wodę z cukrem nie za bardzo się trzyma:)
Ja faluje kwiatki wykałaczką, albo patyczkiem do szaszłyków, czasem tez trzonkiem pedzelka, zalezy jaki duzy kwiat i jak mocno ma byc marszczony, ja lkeje tez na klej spozywczy

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
ja kleję na wodę trzyma super, nawet duże elementy, masę robię z przepisu Dorotaxxx, zawsze się udaje, problem mam tylko z uzyskaniem czarnego i czerwonego koloru, wychodzą za blade, maluję je wtedy barwnikiem w proszku:)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy