Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Justee tak jak radzi Dorota, najlepiej jest wycinać, daje to wrażenie większej przestrzenności. Najlepiej wydrukuj interesujący Cię model samochodu i zabarwionej masy, wycinaj poszczególne elementyTutaj przykładowo masz pokazane jak może to wyglądać:
http://www.google.pl/imgres?q=truck+cake&a...:35,s:102,i:203
ten jest fajnie wykonany, dodatkowo podkreślone kontury, Choć tak się zastanawiam czy jednak nie malowany
gruebel_2.gif
Ale efekt taki możesz uzyskac takze wycinając elementy i podreslając czarnym:
http://candacebakescakes.blogspot.com/2009...truck-cake.html

Ostatnią edycję dokonał moderator:

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
BeataSz @ 2 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1310818mysz, tort super! ja figurek się nie czepiam, z całą pewnością lepszych bym nie zrobiła, dla mnie bomba! I też cenię sobie własnoręcznie przygotowane ciasto, nawet żeby było nie wiem jak bardzo koślawe (a Twoje nie jest, wręcz przeciwnie)! nigdy nie kupiłam gotowego tortu i nie kupię!

miu-miu, dla Ciebie też gratulacje, wcale nie wygląda na amatorszczyznę
icon_wink.gif
wietrzę oszustwo, musiałaś już nie jeden taki zrobić
icon_wink.gif
Dzieki bardzo za te ciepłe słowa - dodają skrzydeł
anbetung.gif
to był mój pierwszy tort w stylu angielskim przygotowany specjalnie na 2 urodzinki mojego kochanego synka, muszę podziękować jeszcze mojemu mężusiowi bo to on pomagał mi go "zbudować". Chciałam zrobic też tort na swoje które obchodziłam razem z syniem, ale nie dałam rady. Myśle że to nadrobię a co tam tort pourodzinowy tez fajny jest
icon_wink.gif
tylko teraz spróbuje zrobic cały z masy....tak mysle tylko jaki
gruebel_2.gif

ale tak na marginesie mój mąż za tydzień ma urodziny (my tak wszyscy kurcze razem he,he,he) i ponieważ jest muzykiem wymysliłam dla niego gitarę elektryczną taką jaką chciałby mieć i niby wszystko super ale jak zrobić struny??????
gruebel_2.gif
i jak zrobić taki złoty kolor? bo ona ma elemety złote taki barwnik złoty to jak czytałam tylko do nabłyszczania a może sie mylę???

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
Jo_anna1 @ 2 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1310912Justee tak jak radzi Dorota, najlepiej jest wycinać, daje to wrażenie większej przestrzenności. Najlepiej wydrukuj interesujący Cię model samochodu i zabarwionej masy, wycinaj poszczególne elementyTutaj przykładowo masz pokazane jak może to wyglądać:
http://www.google.pl/imgres?q=truck+cake&a...:35,s:102,i:203
ten jest fajnie wykonany, dodatkowo podkreślone kontury, Choć tak się zastanawiam czy jednak nie malowany
gruebel_2.gif
Ale efekt taki możesz uzyskac takze wycinając elementy i podreslając czarnym:
http://candacebakescakes.blogspot.com/2009...truck-cake.html
dziękuje Wam dziewczyny,jesteście naprawdę super kobietki
bussi.gif

też tak sobie własnie myślałam,żeby każdy element wycinać po kolei,a dzięki Wam tylko się w tym upewniłam
icon_smile.gif

to moje ostatnie dwa torty.

Załączniki

• 018.JPG
    018.JPG
    195.3 KB · Wyświetleń: 0
  • 005.JPG
    005.JPG
    176.6 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
dziewczyny super torty
daumen.gif

miu-miu @ 2 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1311000ale tak na marginesie mój mąż za tydzień ma urodziny (my tak wszyscy kurcze razem he,he,he) i ponieważ jest muzykiem wymysliłam dla niego gitarę elektryczną taką jaką chciałby mieć i niby wszystko super ale jak zrobić struny??????
gruebel_2.gif
i jak zrobić taki złoty kolor? bo ona ma elemety złote taki barwnik złoty to jak czytałam tylko do nabłyszczania a może sie mylę???
Jeżeli nie masz pistoletu do wyciskania masy to możesz uturlać wałeczki z masy ale trudno je takie równiutkie zrobić lub też zrobić ze szprycgustu wyciskając przez cienką tylkę.
Złoty barwnik rozpuść w alkoholu i pomalujesz elementy

czarnowodzianka @ 3 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1311143dzięki Lambetha za pochwałe
icon_redface.gif
zastanawiam się jak wy dziewczyny robicie koszulkę w kratę Boba?
Ja robie pisakiem jadalnym :D

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Margolis @ 3 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1311213Mam pytanie, czy ktoś z Was robił światełka na torcie?? Chodzi mi na przykład o świecące światełka autek? dump.gif
Nie biore takiej opcji pod uwagę poniewaz wiążę sie to z uzyciem przedmiotów, które nie maja atestów dopuszczających do kontaktu z żywnością. Możesz wstawić lampki led( tak to się chyba nazywa), możesz "okablować" tort, uryć pod nim baterie, możliwości jest wiele. Wizualnie efekt może być swietny ale jak z konsumpcją takiego tortu
gruebel_2.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
Jeżeli nie masz pistoletu do wyciskania masy to możesz uturlać wałeczki z masy ale trudno je takie równiutkie zrobić lub też zrobić ze szprycgustu wyciskając przez cienką tylkę.
Złoty barwnik rozpuść w alkoholu i pomalujesz elementy

Dzieki bardzo za odpowiedź
lecker.gif
No niestety nie posaidam prawie żadnych narzędzi....pistoletu też...
icon_sad.gif
struny maja być srebrne tzn metalowe....a szprycgustu nigdy nie próbowałam, nie wiem czy bede umiała malować....nie mam tez przepisu na niego dopiero zaczynam swoją przygode z tortami. wałeczki z lukru mi nie wychodzą...hmmmm
gruebel_2.gif
a może macie jakieś patenty na taki pistolet do mas???może można czymś go zastąpić?

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
jeżeli nie masz żadnych narzędzi to może by tak rozwałkować masę i wyciąć cieniutki paseczek, wówczas byłby wmiarę równy
gruebel_2.gif

Szprycgust( rózne nazwy spotkałam ) to białko utarte z z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, ale jeżeli nie masz wprawnej ręki to istnieje niebezpieczeństwo zrobienia "falowanych" strun.

Margolis

Member
Sie 21, 2011
6
0
0
Jo_anna1 @ 3 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1311215Nie biore takiej opcji pod uwagę poniewaz wiążę sie to z uzyciem przedmiotów, które nie maja atestów dopuszczających do kontaktu z żywnością. Możesz wstawić lampki led( tak to się chyba nazywa), możesz "okablować" tort, uryć pod nim baterie, możliwości jest wiele. Wizualnie efekt może być swietny ale jak z konsumpcją takiego tortu
gruebel_2.gif
no właśnie mam problem ze znalezieniem takich lampek zasilanych małymi bateryjkami by nie okablowywać tortu..... Muszę coś zaneźć bo moje maluchy naoglądały się słodkiego biznesu, sobie wymyśliły i marudzą.
dump.gif

Margolis

Member
Sie 21, 2011
6
0
0
A to moje ostatnie dzieła..

Załączniki

• 100_2106.jpg
    100_2106.jpg
    110.3 KB · Wyświetleń: 0
  • Lego1.jpg
    Lego1.jpg
    73.3 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_2098.jpg
    100_2098.jpg
    102 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_2066.jpg
    100_2066.jpg
    113 KB · Wyświetleń: 0
  • SPIDERMAN.jpg
    SPIDERMAN.jpg
    196 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_2063.jpg
    100_2063.jpg
    122.9 KB · Wyświetleń: 0
  • Gitara_HM.jpg
    Gitara_HM.jpg
    270.3 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_2026.jpg
    100_2026.jpg
    135.7 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_2076.jpg
    100_2076.jpg
    124.1 KB · Wyświetleń: 0
  • kitty.jpg
    kitty.jpg
    62.6 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Margolis, pomysły i torty super.
Jednak musisz jeszcze troszkę popracować nad " głaskaniem" tortów i cięciem krawędzi masy przy podkładce, będą estetyczniejsze i wówczas efekty będą powalające. Szczególnie widać to na klockach.
mam nadzieję, że nie obrazisz się za mój komentarz, myślę, że nie po to wstawiamy tu zdjęcia aby tylko "słodzić" ale także ( dla mnie przede wszystkim) usłyszeć prawdę i popracować nad swoimi niedociągnięciami.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
Jo_anna1 @ 3 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1311253jeżeli nie masz żadnych narzędzi to może by tak rozwałkować masę i wyciąć cieniutki paseczek, wówczas byłby wmiarę równy
gruebel_2.gif

Szprycgust( rózne nazwy spotkałam ) to białko utarte z z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, ale jeżeli nie masz wprawnej ręki to istnieje niebezpieczeństwo zrobienia "falowanych" strun.
Dzieki bardzo za odpowiedź. Zamówiłam sobie pistolet
icon_wink.gif
ta gitara jest w takie biało czarne koła zastanawiam sie jak je zrobic bo mozna oblozyc białym lukrem i naklejać czarne kólka( takie otwarte, cos jak okregi) ale jak zrobic zeby to było jako jedna warstwa czyli tylko do przykrycia? ta gitara wyglada tak http://www2.gibson.com/Products/Electric-G...l-Bullseye.aspx macie jakies pomysły????

aga_p4

Member
Sty 15, 2012
5
0
0
to i ja cos dorzuce i prosze o szczera krytyke. to jest moj trzeci tort z masy maschmallow. siedzialam przy nim cale popoludnie, ale warto bylo bo syn sie bardzo ucieszyl

Załączniki

• IMG_4375.JPG
    IMG_4375.JPG
    979.9 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy