Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
cudny
icon_smile.gif

a ja sie przymierzam do mojej drugiej Hello Kitty, tylko ten upal ... nie mam pojecia jak ja ogarne ten tort chyba zostanie mi blady swit kiedy to jeszcze da sie zyc i wieksza szansa ze nie poplynie

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Pięknie wykonany. Równe obwódki. Dla mnie masa z pianek jest trudniejsza do obróbki.
Zasłużyłaś na pochwały
daumen.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
miu-miu @ 4 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1311402Dzieki bardzo za odpowiedź. Zamówiłam sobie pistolet
icon_wink.gif
ta gitara jest w takie biało czarne koła zastanawiam sie jak je zrobic bo mozna oblozyc białym lukrem i naklejać czarne kólka( takie otwarte, cos jak okregi) ale jak zrobic zeby to było jako jedna warstwa czyli tylko do przykrycia? ta gitara wyglada tak http://www2.gibson.com/Products/Electric-G...l-Bullseye.aspx macie jakies pomysły????
Pistolet przyda Ci się nie tylko do tego tortu ale do wielu, wielu innych. Dla mnie to rzecz nie zastąpiona
icon_mrgreen.gif

Gitarę obejrzałam.
Nie wiem, ale raczej nie uda Ci się tak pokryć jedną "przykryciową" warstwą żeby zachować takie regularne koła, będą Ci się deformować zaokrąglone kształty przy wałkowaniu. Wydrukuj sobie gitarę w odpowiednim dla tortu rozmiarze i porozcinaj na koła i wycinaj z masy lub od tego szablonu odrysuj i pomaluj. Będziesz wówczas miała zachowane odpowiednie proporcje wielkości pasów.
Możesz obłożyć tort masą w jednym kolorze a później zaznaczysz zarys i po prostu namalujesz te koła rozpuszczonym barwnikiem, Jest też opcja że wycinasz każde koło w odpowiednim kolorze i układasz obok siebie na torcie.
Tak ja bym kombinowała, może dziewczyny mają inne opcje
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

aga_p4

Member
Sty 15, 2012
5
0
0
dziekuje za pochwaly. ale wiecie, dzisiaj sie czuje jakbym conajmnie caly dzien rowy kopala. podziwiam te dziewczyny, ktore pieka pare tortow dziennie. nie wiem jak wy to robicie....czy wogole da sie na pieczeniu tortow cos zarobic? tyle pracy, a zaplata nieporownywalna.

aga_p4

Member
Sty 15, 2012
5
0
0
dziekuje za pochwaly. ale wiecie, dzisiaj sie czuje jakbym conajmnie caly dzien rowy kopala. podziwiam te dziewczyny, ktore pieka pare tortow dziennie. nie wiem jak wy to robicie....czy wogole da sie na pieczeniu tortow cos zarobic? tyle pracy, a zaplata nieporownywalna.

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
Mysz dałas radę , następnym razem będzie lepiej :D. Dziewczyny ale produkcja piękna i barwna. Ostatnie wypociny . Wanna dla bratowej obłożona i ozdobiona w 30 minut czyste szaleństwo.

Załączniki

• 1a.JPG
    1a.JPG
    48.8 KB · Wyświetleń: 0
  • Kopia_P6290004m.JPG
    Kopia_P6290004m.JPG
    21 KB · Wyświetleń: 0
  • P6240001m.JPG
    P6240001m.JPG
    33.9 KB · Wyświetleń: 0
  • P6240015m.JPG
    P6240015m.JPG
    25.2 KB · Wyświetleń: 0

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
piękne torty!
A te literki to gotowe są, czy wycinane z masy wg jakiegoś szablonu, bo napisy piękne, takie równiutkie? Bo ja znów muszę tort zębowy robić, tym razem z napisem i nie wiem jak ten napis zrobić
icon_confused.gif
i żeby się zmieścił na dziąśle
icon_mrgreen.gif
no i żeby " miał ręce i nogi"
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
BeataSz @ 5 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1312177piękne torty!
A te literki to gotowe są, czy wycinane z masy wg jakiegoś szablonu, bo napisy piękne, takie równiutkie? Bo ja znów muszę tort zębowy robić, tym razem z napisem i nie wiem jak ten napis zrobić
icon_confused.gif
i żeby się zmieścił na dziąśle
icon_mrgreen.gif
no i żeby " miał ręce i nogi"
icon_wink.gif
Beato literki są z wykrawaczek 2 rodzajów duze to kursywa a te małe to zwykłe. Bardzo ułatwiają pracę przy napisach wykrawaczki.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy