sabuto @ 30 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1337605Piękności![]()
A ja dziś miałam wychodne i byłam u chińczyka tam nakupiłam wykrawaczek
Tzn gdzie byłaś? W markecie chińskim?Fajne te cuda![]()
![]()
czarnowodzianka @ 30 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1337653Dziewczyny pomózcie, mam zrobić tort rakietę z Ciekawskim Georgem tylko nie wiem jak zrobić mu ten hełm na zdjęciu pokazuje o co chodziNie wiem czy dobrze kombinuję ale ja bym chyba zrobiła to z galaretki, tzn zrobiłabym galaretkę przeźroczystą (woda, cukier sok z cytryny plus zelatyna) albo z tortenguss...?, zastudzoną w okrągłej odpowiednio dużej formie, najlepiej w czymś co ma zawinięte boki jak dno miski. Żeby to wyglądało jak wielka wypukła (niekoniecznie gruba - 1 cm czy 1,5 starczyłoby) kropla wody - taki szklany hełm.
Tylko wcześniej koniecznie próba - ilość galaretki i sposoby na wyjęcie i przeniesienie tego na tort.
Wyjąć wkładając na chwilę miskę do ciepłej wody, żeby się wyśliznęło na dłoń i hop na tort.
Ten biały poblask można odrobinę galaretki zabarwić mlekiem i nanieść na zastygniętą już warstwę w misce, takie tężejące żeby się nie rozlało za bardzo - po odwróceniu byłoby to w spodzie ale nie szkodzi efekt byłby widoczny.
To taka luźna myśl - nie robiłam nic podobnego.![]()
Rastiusza - piękny!!! róże rewelacyjne![]()
sabuto @ 30 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1337605Piękności![]()
A ja dziś miałam wychodne i byłam u chińczyka tam nakupiłam wykrawaczek
a mozna wiedziec co to za chinski market?
Pozdrawiam
doris71 @ 31 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1338051Sabutobardzo zachęcające ceny jak pisze Cinka, ja zapłaciłam 2 razy drożej i nie używam, leżą, chyba sobie lanie wypłacę za rozrzutność i lenistwo![]()
Doris moje też pewnie będą leżeć,a droższych bym nie kupiła bo mnie nie stać. Więc do roboty do wykrawania ja może się zabiorę bo Adam już do szkoły![]()
Ballb Chiński market to taki duży sklep z towarami z Chin i u mnie to nawet Chińczycy sprzedają są i buty i ubrania i drobiazgi typu igły i nici![]()
Dokładnie to się nazywa Chiński supermarket.
sabuto @ 31 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1338064Ballb Chiński market to taki duży sklep z towarami z Chin i u mnie to nawet Chińczycy sprzedają są i buty i ubrania i drobiazgi typu igły i nici![]()
Dokładnie to się nazywa Chiński supermarket.Chyba wszędzie w tych marketach sprzedają Chińczycy, czy tam Wietnamczycy - jak nie na sklepie ich widać, to przynajmniej na kasie siedzą.
Nie wiem czy te markety pojawiły się już w całym kraju ale widzę że rosną jak grzyby po deszczu. Takie mydło widło i powidło tam jest - ale tanie i często można znaleźć ciekawe rzeczy - ot choćby wykrawaczki![]()
Zapach plastiku i gumy w tych marketach jest powalający![]()
Elzunia @ 31 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1338071dziewczyny, ja tak chcialam grzecznie zapytac czy mase cukrowa trzeba wyrabiac reka czy mozna sobie jakos pomoc? bo mi reka nastepnym razem odpadnie a szkoda by mi bylo.A czemu aż tak ciężko? Nie dodałaś od razu za dużo cukru? Masa nie musi być mocno twarda, jak będziesz stopniowo wgniatała cukier to wyczujesz kiedy dość - kiedy masa będzie plastyczna, nie za miękka i nie twarda, nie klejąca się ale dająca się doskonale zagniatać, rozciągać, wałkować, urywać itd. taka miękka plastelina.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.