malwinnnka
Member
- Lis 3, 2011
- 136
- 0
- 0
jutynka86 @ 30 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1349378Witam, mam pytanie do Megi428Czy te figurki: zwierzatek czy ciuchci to jest ulepiona z masy tylko, czy może pod spodem kryje się ciasto? Jak wy dziewczyny Tworzycie własnie takie nie duże ciuchcie czy samochody na tortach? Co jest w ich środku?
Justynka ja lepie z samej masy - akurat ciufcia była zbyt duza i dlatego koło torta stoi zeby mi nie zgniotła ciasta ha ha
Elmagra te wiśnie może nie w syropie cukrowym ale coś jak kompot - nadaja się jedna bardzo dobrze i zrób jak proponowałam - delikatnie je naprocentuj![]()
elmagra @ 30 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1349796asiulla, elementy na tym ostatnim torcie sa przesmarowane alkoholem, ze tak sie sweica? pytam, bo ostatnio jak próbowałam to zrobić, to miałam wrażenie, że to nie błyszczy a by się chciało jakby rozpuścić. hmm, dziwne, no nie? A co robisz, że te paski są tak ściśle przyklejone do spodniej warstwy? A kulki ręcznie osobno kulane, czy z jakiejś fajnej formy?kokarda maźnięta jest spirytusem ale wsypałam do niego biały brokat jadalny dlatego nawet jak wyschnie to się błyszczy ładnie, tak brokatowo.
Paski smarowałam wodą normalnie i przyklejałam, a te kulki to ręcznie rolowałam, trochę ich byłohehe![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.