Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
czarnowodzianka oo jejuśku, ja to jestem ciemna w te klocki, musialabym zobaczyć jak ktoś kupuje to może bym się skusila, te platnosci przez paypal to jakaś czarna magia dla mnie. wlaśnie przejrzlam kilka stron ale chyba się nie nadaję
icon_sad.gif
chyba że jakbyś kiedyś coś zamawiala to daj znać chetnie się doliczę nawet do kosztów transporu

Goska witaj, fajne torty

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Dziewczyny, torty jak zwykle sliczne i dopracowane i te ubiegłoroczne i te jeszcze " cieplutkie"
daumen.gif

joanis @ 2 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1385499czarnowodzianka oo jejuśku, ja to jestem ciemna w te klocki, musialabym zobaczyć jak ktoś kupuje to może bym się skusila, te platnosci przez paypal to jakaś czarna magia dla mnie. wlaśnie przejrzlam kilka stron ale chyba się nie nadaję
icon_sad.gif
chyba że jakbyś kiedyś coś zamawiala to daj znać chetnie się doliczę nawet do kosztów transporu
Ja też tak mam i chetnie skorzystałabym z zakupowej okazji
icon_mrgreen.gif

Lut 21, 2012
320
0
0
bumelka @ 3 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1385512czarnowodzianko podaj jakieś chinskie namiary ... może się skuszę
gruebel_2.gif
http://www.ebay.com/itm/Cake-Fondant-Decor...=p2047675.l2557
to link za ile kupiłam, dla mnie to też była czarna magia czasem tez jest ale się udaje, wyszukuje na tej stronie po angielsku mam tłumacza włączone w chromie http://www.ebay.com/sch/i.html?_sop=12&amp...c=450&rt=nc i szukam, w dolarach jest korzystniej płacic

Ostatnią edycję dokonał moderator:

docia

Member
Lis 11, 2007
142
0
0
Ja kupuje akcesoria z Chin.Za packe do wygladzania zaplacilam 1,12 euro,a u mnie kosztuje 7-8 euro..Zawsze wybieram opcje przesylka i pakowanie za free.Kupowalam u roznych sprzedawcow.Zakupy trzeba robic z wyprzedzenie bo sie na nie troche czeka.Przed swietami zamowilam tyle gadzetow,ze juz mi miejsca w szafce brakuje.Polecam te akcesoria po mimo,ze sa z Chin na kazdym przedmiocie jest znaczek,ze sa dopuszczone do produktow zywnosciowych.

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
to może zrobimy jakieś zbiorowe zakupy?? ja bym była chetna na tę packę i wiele wiele jeszcze innych rzeczy :D
icon_mrgreen.gif

czaronodzianka czy w paypalu trzeba miec kartę kredytową?

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
joanis, dwa razy podałaś glukozę, domyślam się, że jedna z nich to miała być gliceryna. No i tu mi się nasuwa pytanie. Latem kupiłam małą buteleczkę gliceryny w aptece, bo synek chciał zrobić płyn do puszczania baniek (ktoś mu poweidział, że się dodaje gliceryny, a płyn i tak nie wyszedł hahaha), no i została mi ta buteleczka prawie cała. Tylko czy ta gliceryna jest jadalna? Niby kupiona w aptece, ale ja nie wiem. No i czemu niektóre przepisy w ogóle nie dodają gliceryny. A ty tej Planty to całkiem sporo dodajesz? Co ona sprawia? Że masa jest bardziej plastyczna?

A co do packi, to można by taką budowlaną kupić, ale np okleić papierem do pieczenia, żeby było przydatne do żywności?

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
elmagra @ 3 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1385597joanis, dwa razy podałaś glukozę, domyślam się, że jedna z nich to miała być gliceryna.

A co do packi, to można by taką budowlaną kupić, ale np okleić papierem do pieczenia, żeby było przydatne do żywności?
wszystko dobrze, ja żelatynę namaczam w glukozie pynnej, a potem sypię w proszku, używalam i używam glicerny z apteki. wyczytalam na wikipedii że gliceryna ma zastosowanie spozywcze. więc chyba jest ok.

Ola a wysylka pewnie drugie tyle ;) wszystko byloby dobrze gdyby polscy sprzedawcy nie zarabiali na wysylce. ciekawe że z CHRL oplaca sie wyslać za da rmo a z Pl już nie
icon_question.gif

czekam aż mój zygzak się stęgnie, strasznie mi się kruszyl gdy tynkowalam muszę chyba poprawiać żeby nie bylo celulitu.

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dziewczyny wielki szacun za wasze torty
anbetung.gif

Może kogoś zainteresuje plastikowa łopatka do tortów Fackelmann kupiona w Majstrze duża może nie jest,ale coś tam wygładzić też można, a kosztuje 3zł.

_opatka.JPG

Załączniki

• _opatka.JPG
    _opatka.JPG
    43.8 KB · Wyświetleń: 0

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
uff..nadrobilam te ''dziesiat'' stron. Wszystkie torty cudne. Witam tez nowe tortomaniaczki
icon_biggrin.gif

Wklejam moj ostatni tort. Teraz robie ich mniej bo wiecej czasu zajmuje mi robienie ozdob.

Załączniki

• samuel_maly.jpg
    samuel_maly.jpg
    33.2 KB · Wyświetleń: 0

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
lambethko wreszcie "wpadłaś"
banana.gif
Torcik...pierwyj sort.

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn kupujących na eBay-u. Jeśli kupujemy coś za dolary lub za euro i płacimy z konta PayPal a tam mamy złotówki,to system sam przelicza czy musimy dokonywać jakiś operacji?

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
bumelka @ 3 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1385682Mam jeszcze pytanie do dziewczyn kupujących na eBay-u. Jeśli kupujemy coś za dolary lub za euro i płacimy z konta PayPal a tam mamy złotówki,to system sam przelicza czy musimy dokonywać jakiś operacji?
Bumelko,
najogolniej to jest taka zasada: przesylas sobie złotówki na konto w Paypal. Następnie na tym twoim koncie sama musisz zrobic zamiane złotówek na odpowiednią walutę (robi to maszyna, ale to ty decudujesz na jaka walutę ile złotówek przeznaczasz). Mając odpowiednią ilośc danej waluty robisz zakupy na ebay i automatycznie płacisz ze strony eBay.
To brzmi moze strasznie, ale jest łatwe do wykonania.
Na początek warto założyć konto na paypal.

pscolki

Member
Mar 12, 2009
167
0
0
Dziewczyny - tu jest link do aukcji gdzie packę mozna kupić za 18,99 zł (juz z przesyłką) - sama mam taką samą, nawet chyba u tego samego sprzedającego kupioną - za takie grosze nie chciałoby mi się czekać miesiąc na przesyłkę z Chin
icon_wink.gif

A jak przejrzycie inne aukcje tego sprzedającego to znajdziecie wiecej ciekawych, tanich "przydasiów" tortowych
icon_smile.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Dzięki dziewczyny za dobre rady.Konto PayPal mam już dość długo ale nie kupowałam nigdy za obcą walutę
dump.gif
...czas się wreszcie nauczyć
gruebel_2.gif

docia

Member
Lis 11, 2007
142
0
0
Na przedmioty z Chin czekalam najdluzej 3 tygodnie.Za zestaw wykrawaczek bozonarodzeniowych zaplacilam 10 dolarow bylo w nim 8 zestawow wykrawaczek.Widzialam cos podobnego na Allegro za 180 zl.Jezeli mozna na czyms zaoszczedzic to dlaczego nie skorzystac.Na razie testuje wszystkie wykrawaczki na masie marcepanowej.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy