Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
asiulla1984 @ 12 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1388994pattinice kupowałam w fabryce cukiernika, wonder paste w PAN centrum a satin ice na allego u pani asi
najdrożej z nich wychodzi saton ice bo za wiaderko 2,5 kg płacę 78 zł, wonder paste za 5 kg 132 zł a pattinice za 5 kg 123 zł
no i wszędzie dochodzi jeszcze koszt przesyłki
Asiulla, jeśli to nie tajemnica to czemu rozstałaś sie z pettinice? Ja też z niej robię, bo pamiętam, że dzięki tobie!! Czy te satin ice są lepsze? Jak tak to pod jakim względem? No bo wychodzi sporo drożej więc czy warto się skusić Proszę o odpowiedź jak możesz. Pozdrawiam.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
zrezygnowałam z pettnice bo zaczęła mi pękać na rogach, myślałam że to może jakieś felerne wiaderko ale każda tak zaczęła mi robić więc przeszłam na wonder paste, jest lepsza w smaku i zapachu i inna w obkładaniu, satin ice z kolei jest bardzo miękka, super się obkłada nią ale źle mi się z niej lepi dlatego mam i wonder paste na stanie i satin ice

a to jeden z dzisiejszych jeszcze

28al4zl.jpg

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
sylkag bardzo ładne te Twoje figurki.
asiulla kupujesz masę kolorową czy sama barwisz lub dobarwiasz?Jeśli chodzi o pettinice to mam takie same doświadczenia jak Ty,jednak myślałam ,że to ja coś robię nie tak i właściwie to się teraz uspokoiłam.Muszę spróbować tych innych produktów.
icon_mrgreen.gif

rastafa

Member
Lis 4, 2012
92
0
0
malena h @ 10 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1388258Hajastan, ja używam kupnej - gotowca
icon_smile.gif

nie wiem, ale jakoś nie mam odwagi zrobić samemu...
malena h a możesz mi napisać którego gotowca używasz ? Będę wdzięczna
anbetung.gif

witam po dłuższej przerwie i przepraszam, ale brak ostatnio czasu na neta
icon_sad.gif

wszystkie torciki pierwsza klasa, myszka Miki wprost jak z bajki, motocyklista - rewelacja, Kubuś i Tygrys jak żywi i wszystkie inne cudowne, których nie sposób wymienić, dziewczyny jesteście cudotwórcami, pokłony wielkie
anbetung.gif

u mnie na razie przestój, pozdrawiam Was wszystkie

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
asiulla1984 @ 12 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1389010zrezygnowałam z pettnice bo zaczęła mi pękać na rogach, myślałam że to może jakieś felerne wiaderko ale każda tak zaczęła mi robić więc przeszłam na wonder paste, jest lepsza w smaku i zapachu i inna w obkładaniu, satin ice z kolei jest bardzo miękka, super się obkłada nią ale źle mi się z niej lepi dlatego mam i wonder paste na stanie i satin ice

a to jeden z dzisiejszych jeszcze
Dzięki Asiulla. Znalazłam tą wonder paste ale tam 3 rodzaje. Do obkładania, do ozdób i figurek. Ty kupujesz każdą do czego innego? Ja na pettinice jeszcze się nie zawiodłam ale mam stracha. Muszę kupić teraz bo mi się skonczya i mam zagwostkę czy nie trafi mi się farelna! Może spróbuję. Ta wonder też mnie kusi bo skoro dobra w smaku! Nie wiem sama już

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Mogę polecić Wonder Paste, fajnie się z nią pracuje. Ładnie pachnie i w smaku super.
Ja kupowałam tą z P.AN http://www.pan-centrum.pl/produkt,Masa_cuk...g_,94,2882.html
i zrobiłam m.in te dwa torty (masa czerwona tylko, zabarwiona samemu)

większy rozmiar po kliknięciu na miniaturkę

Ale jak zapoznałam i zaprzyjaźniłam się z samoróbką to teraz tylko na niej pracuje, wychodzi o wiele taniej a pracuje mi się na niej bardzo dobrze
icon_smile.gif

A tak poza tym, powzdychałam sobie nad kolejnymi Waszymi cudnymi słodkościami
icon_smile.gif

Ja na razie mam zastój, brak zamówień
icon_sad.gif
szkoda...

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Cześć. Mam nadzieję, że Vanilka się nie pogniewa za kopiowanie pomysłu na tort, ale mnie oczarował i MUSIAŁAM taki zrobić dla mojej córeczki. Oto on:

Literki już trochę lepsze, ale i tak się namęczyłam. Pozdrawiam.

Bina

Member
Maj 11, 2010
52
0
0
Klient nasz pan!Taki torcik zostal u mnie zamowiony,o co chodzi wie tylko klient,bo ja nie za bardzo
gruebel_2.gif

004.JPG
Wasze torciki jak zwykle zjawiskowe,Asiulla mega produkcja
anbetung.gif

Załączniki

• 004.JPG
    004.JPG
    2.6 MB · Wyświetleń: 0

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
rzygacz tęczą
icon_mrgreen.gif

piękne wszytskie torty, cóż tu innego można powiedzieć.

A ja cały czas myślę jak zrobić tort dla bratanka, a to już za tydzień.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Wszystkie torty świetne
Elmagra, miśki super
icon_smile.gif

Asiulla, Twoje torty są tak perfekcyjne, że już powiedziane chyba na ich temat zostało wszystko.
Bina, jeżeli nawet nie wiadomo o co chodzi to tort jest perfekcyjnie wykonany

Dawno nie wrzucałam zdjęć, kilka ostatnich
IMG_1781.JPG IMG_1786.JPG IMG_0004.JPG

Załączniki

• IMG_0004.JPG
    IMG_0004.JPG
    122.7 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_1781.JPG
    IMG_1781.JPG
    142.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_1786.JPG
    IMG_1786.JPG
    128.2 KB · Wyświetleń: 0

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38
Bina @ 13 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1389403Klient nasz pan!Taki torcik zostal u mnie zamowiony,o co chodzi wie tylko klient,bo ja nie za bardzo
gruebel_2.gif

Wasze torciki jak zwykle zjawiskowe,Asiulla mega produkcja
anbetung.gif
uwierz mi, nie tylko klient ;) wszyscy przeglądający kwejka itp strony wiedzą o co chodzi ;)
to jedne z najpopularniejszych teraz memów.
A nie zażyczył sobie, żeby sam tort był tęczowy? w sensie każdy biszkopt w innym kolorze? bo na to też jest teraz szał

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy