Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
asiulla a dla mnie ta twoja klientka to jakaś głupia baba
baa.gif
, tort jest prześliczny

Ostatnią edycję dokonał moderator:

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
ola_wroclaw @ 7 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1398713tak!
Mi wychodzi fajny biszkopt, wczoraj jeden zepsułam (akurat z 9 jaj), bo mi troszkę żółtka wpadło i białka nie chciały się ubić.

Zawsze daję cukier puder i jest ok, ale już sama zdurniałam, że może źle??

Alipek, czy to Ty wklejałaś tutaj kiedyś tort z "Fordem" dla 4 latka bodajże??
Tak, ja wklejałam. To ten torcik

Załączniki

• IMG_5772.JPG
    IMG_5772.JPG
    196.7 KB · Wyświetleń: 0

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
czekoladowy krem budyniowy:
3 szklanki mleka sojowego, zwykłego lub czekoladowego
3 - 3,5 czekolady
1/2 szklanki cukru pudru
ok. 3/4 budyniu waniliowego lub śmietankowego

czy taka masa rozpuści masę cukrową/marcepanową??????
Nie wiem czy mogę nim obłożyć cały tort??

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Kochane cinki. Donoszę, że ogołociłam chińczyka! Tam już prawie nic nie zostało bo wykupiłam dla was. Dla kogo nie stykło dam znać jak się pojawi nowy towar. Najlepsze było jak pani na mnie patrzyła! Tam na kasie jest ciągle ta sama babka. I jak dziś przyszłam z koszykiem z tym samym towarem co już kilka razy wcześniej to na mnie dziwnie zerkała!!! Pewnie myślała, że ja to może pożeram!!!
roflmao_2.gif
A druga jak stanęłam przy półce z kartkę i gadałam z Hajastan co brać to normalnie mnie podsłuchiwała i też dziwnie patrzyła!!!
fiesgrins.gif
Będę tam zaglądać i dawać znać na cinie. Kończą mi się ferie więc będę mniej czasowa ale to jest obok biedronki gdzie bywam, to i tam wstąpię. pozdrawiam dziewczyny obkupione i nieobkupione z powodu braku towaru też!
wink.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
alipek @ 7 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399003Kochane cinki. Donoszę, że ogołociłam chińczyka! Tam już prawie nic nie zostało bo wykupiłam dla was. Dla kogo nie stykło dam znać jak się pojawi nowy towar. Najlepsze było jak pani na mnie patrzyła! Tam na kasie jest ciągle ta sama babka. I jak dziś przyszłam z koszykiem z tym samym towarem co już kilka razy wcześniej to na mnie dziwnie zerkała!!! Pewnie myślała, że ja to może pożeram!!!
roflmao_2.gif
A druga jak stanęłam przy półce z kartkę i gadałam z Hajastan co brać to normalnie mnie podsłuchiwała i też dziwnie patrzyła!!!
fiesgrins.gif
Będę tam zaglądać i dawać znać na cinie. Kończą mi się ferie więc będę mniej czasowa ale to jest obok biedronki gdzie bywam, to i tam wstąpię. pozdrawiam dziewczyny obkupione i nieobkupione z powodu braku towaru też!
wink.gif
alipek jeszcze raz bardzo, bardzo, bardzo dziekuję
bussi.gif
nawet nie wiesz jak bardzo mnie ucieszył twój telefon dzieci to chyba przez pół godziny całowałam z radosci i skakałam po całym domu,
rofl.gif
Chinczyk napewno zadowolony, ale my jeszcze bardziej. Zagladaj, zagladaj i dawaj nam znać.
anbetung.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Witajcie drogie zakupoholiczki. Myślę, że warto dogadać się z dostawcą, żeby od razu transport TIR-em pod właściwy adres kierował
icon_mrgreen.gif

Podpisano: taka jak Wy, zakupoholiczka
icon_mrgreen.gif

Dodam, że na swoje tortowe przydasie kupiłam szafkę narzędziową z Ikea. Na prawdę znakomicie sie sprawdza.

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
Jakiś czas temu pisałam o torcie na studniówkę mojej córki. mam już zdjęcia więc wklejam, i proszę o Waszą ocenę. Nie ja go robiłam ! Ale pani która robi torty na zamówienia
Podobno tort ważył 13 kg, na pewno kosztował 455zł + kwiaty kupione w necie za 200zł które ważyły 2kg
Umowa była na 6-7 kg, ale pani wyszedł trochę wiekszy
rofl.gif
i klasa musiała dopłacić
Połowa została
Pani bardzo się przy nim napracowała, robiła go 3 dni.

aha, zdjęcia robione przez zawodowego fotografa zamówionego na studniówkę
fiesgrins.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
iva dla mnie też wygląda jak na stypę,
rofl.gif
co to za trójkąty
dump.gif
????? zresztą co to za cukiernik, chyba jakiś naciągacz robić 2 razy większy tort niż go klient zamówił.
dump.gif
Ludzie 200 zł za kwiaty???? z czego one były???? co to za "tortowniczka" co sama nie umie zrobić kwiatów no i przy czym ta pani spędziła 3 dni????? tort nawet nie jest ładnie wyrównany
gruebel_2.gif
, a czy lepiej smakował niż wyglądał?

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
własnie chciałam zapytac co tam mozna bylo robic przy tym torcie przez 3 dni ;) mnie sie tez nie podoba choc moim daleko jeszcze do idealu i powinnam siedziec cicho
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy