Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
goma @ 19 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1402336(...) A ja mam pytanie, jak czy macie dziewczyny jakieś sposoby na nasączanie biszkoptu tak zeby nie była ani za suchy, ani za mokry ????
Szerokim pędzlem
fiesgrins.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Ola, wszystkiego najlepszego.
lecker.gif

Fajne prezenty dostałaś, ja tez sie zastanawiam od jakiegoś czasu nad nożem strunowym.
Ale sie waham, bo nie wiem czy bedę potrafiła z nim pracować (opinie są różne), stad ciekawa jestem Twoich "wrażeń"

magdziorek 13

Member
Lut 16, 2012
50
0
0
cześć dziewczyny dawno tu nie zaglądalam jak zawsze cuda tworzycie ,mam do zrobienia tort dla mechanika ma być śmieszny proszę podpowiedzcie coś bo mam blokadę i nie mam pojęcia co zrobić pozdrawiam

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
ja też już wcześniej planowałam zakup takiego noża, ale zrezygnowałam ze względu na to właśni, że stwierdziłam, że sobie nie poradzę ;))) Sama nie wiem jak się za to zabrać. No ale skoro dostałam to na pewno wypróbuję. Równiutkie biszkopty- suuper
icon_smile.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
goma @ 19 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1402348Takim z włosia naturalnego czy sztucznego ???
I smarować nim po biszkopcie czy inaczej ?
H-elen, proszę o wiecej szczegółów
icon_smile.gif
Wcześniej, przed kupieniem silikonowych, był to z miekkiego włosia. Później, silikonowy a teraz już na wyczucie - łyżką.
Łatwa metoda to polewanie z małej butelki. Przytyka się kciukiem wlot i takim pryskaniem
icon_wink.gif
nasącza
icon_smile.gif

Sposobów jest parę, wypróbuj te, o których napisałam i sama szybko dojdziesz do wniosku który jest najlepszy.
wink.gif

Co do cięcia struną - czasami, kiedy biszkopt jest suchy to trzeba nożem naciąć miejsce styku ze struną, żeby ułatwić nacięcie.Później już idzie dobrze.
Cięcie - ruchy posuwiste: od siebie - do siebie
icon_smile.gif
Druga rękę kładę na górze biszkopta, przytrzymując go.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Olu, sto latek
cheers.gif

magdziorek 13 @ 19 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1402360cześć dziewczyny dawno tu nie zaglądalam jak zawsze cuda tworzycie ,mam do zrobienia tort dla mechanika ma być śmieszny proszę podpowiedzcie coś bo mam blokadę i nie mam pojęcia co zrobić pozdrawiam
Jeśli dla samochodowego to ten pomysł mi się podoba:
http://www.google.pl/imgres?q=tort+dla+mec....45455932617187
http://www.google.pl/imgres?q=cake+mechani....54547119140625
http://www.google.pl/imgres?q=cake+mechani....54547119140625
Można zrobić tylko figurki na tort, jeżeli boisz się robić tort w kształcie samochodu. Na masce można jeszcze posadzić jakąś laseczkę
icon_mrgreen.gif

Albo narzędzia:
http://www.google.pl/imgres?q=cake+mechani....81820678710937

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Za szybko wysłało. Dzięki folii wychodzą piękne i równe:) nie muszę bawić się w wycinanie:)

Mam zamówienie na tort dla pakera. Koles zaczął chodzić na siłownię i w tej tematyce ma być tort ... Nie mam pomysłu jak to gryźć by miało ręce i nogi. Robilyscie coś podobnego?

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
malutka25 @ 19 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1402459Za szybko wysłało. Dzięki folii wychodzą piękne i równe:) nie muszę bawić się w wycinanie:)

Mam zamówienie na tort dla pakera. Koles zaczął chodzić na siłownię i w tej tematyce ma być tort ... Nie mam pomysłu jak to gryźć by miało ręce i nogi. Robilyscie coś podobnego?

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Dzięki, Joanno:) jesteś niezastepiona.

Od ilu lat robisz torty? Ja wpadłam jak sliwka w kompot. Zakochalam się w stylu angielskim, ale kurcze tyle rzeczy potrzeba by móc coś stworzyć. Nie jest to tanie hobby;)

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
O juz sie pokazal, wyglada bardzo apetycznie
anbetung.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy