Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Ballb a jak się postępuje tak samo jak z normalną blaszką czy tortownicą? tzn. smarujesz masłem?
gruebel_2.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Najpierw rozwałkowałam czarną masę i wycięłam pasek- etykietę. I na płasko sobie malowałam bezpośrednio na masie. Później jak trochę przeschło to przykleiłam do butelki.

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Butelka pierwsza klasa. Butelka w sumie to nic, ale ta etykietka.
icon_smile.gif
Zazdroszczę, mnie to by się łapka trzęsła, jakbym całą zawartość wypiła przed pisaniem.
icon_smile.gif

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Ola_wrocław a jak te literki zrobilas takie proste? Narysowalas sobie na masie a potem wypelnialas? Chciałabym, żeby też mi tak wyszlo rowniutko:)

A i jest gdzieś przepis na taki lukier?

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
malutka25 @ 22 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1403437Ola_wrocław a jak te literki zrobilas takie proste? Narysowalas sobie na masie a potem wypelnialas? Chciałabym, żeby też mi tak wyszlo rowniutko:)

A i jest gdzieś przepis na taki lukier?
od razu malowałam na masie, nic wcześniej nie odciskałam. Miałam plan odciskać, ale nie było widać, więc finalnie po prostu odwzorowywwałam.

PS. a lukier po prostu białko jaja +sok z cytryny+cukier puder. Ja robiłam na oko. Jak gęstniało mi za mocno to dociskałam trochę cytryny i tym rozrzedzałam.

powiem Wam, że te wszystkie dupki, cycki i penisy jakoś mnie nie kręcą. Doceniam to, że tortowa pupa czarnowodzianki jest krągła i zgrabna (sama bym taką chciała hihi, ale jakoś takie torty mnie odrzucają :/ Odmówiłam już wykonania czegoś na wieczór panieński. Jestem nienormalna czy ktoś jeszcze tak ma?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Ola też tak mam. Koleżanka chciała penisa ... Odmowilam.

Dzięki za odp. ;)

Mam jeszcze pytanie, jak robicie tort piłkę ? Mam zrobić w marcu ale nie wiem w czym upiec biszkopt. Najlepsze, że pokazalam znajomym 4 dzieła i wieści się rozeszły. Mam 15 zamówień ... Dzisiaj w nocy będę robić tort na obronę.

le_soleil

Member
Lis 18, 2008
26
0
0
Ola, świetna robota!! Malowałaś jakimś pędzelkiem? Składam spóźnione życzenia! Dopiero teraz doczytałam, że obchodziłaś urodziny
cvety.gif

Czarnowodzianko, pośladki bardzo kształtne
icon_smile.gif

Co do tortów typu piersi, pośladki, penisy - mnie osobiście one jakoś nie kręcą. Nie chciałabym takiego tortu dostać, a takiego penisa to nie wiem czy bym zjadła
biggrinflip.gif
Ale nie mam oporów by taki tort zrobić, oczywiście ze smakiem. Nic obscenicznego. Ostatnio, szukając inspiracji przy robieniu biustu, natknęłam się na tort w kształcie wypiętego tyłka w trakcie oddawania stolca...
icon_eek.gif
To było obrzydliwe, nie wiem kto zamawiał taki tort, chyba raczej nie na prezent, ale gdy bym takie coś zobaczyła na stole to
strafe.gif

Ja nie piekłam w miseczkach. Czy te brązowe nie pękną?

Za 2 tyg idziemy na urodziny do męża chrześnicy, myślę jaki tort by jej zrobić. Może Kubuś Puchatek?
gruebel_2.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
ola_wroclaw @ 22 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1403518malowałam pędzelkiem takim najcieńszym jaki udało mi się dostać w pobliskim sklepie papierniczym.
Ola super ten JD!!!! Gratulacje!!!!! Może tortoholiczki skrzyknęłyby się i rozpiły takiego
cheers.gif
. Świetny!!!!! Ja właśnie oddałam kucyki pony. Potem wrzucę fotki. Łał i pierwszy raz dostałam napiwek!!! Normalnie podałam cenę i chciałam dać rabat, bo to stały klient a tu bach i 3 dyszki napiwku!!!

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy