miglietta
Member
- Mar 10, 2010
- 662
- 0
- 0
Hajastan - tu masz stronkę z różnymi bucikami http://translate.google.com/translate?hl=e...3D3379#post3379
Hajastan @ 16 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1410694asiulla jakoś mało do nas ostatnio zaglądasz? może w weekend do nas zajżysz, więc ponawiam pytanie, powiedz ty robisz torciki w domu i masz książeczke zdrowia i pokończone szkolenia o których pisały dziewczyny itp.?
a teraz do dziewczyn które pracują na masie Vanilki wy cały kg cukru pudru wgniatacie?, bo ja wgniotłam 800 gr. i był super
kochana żadnych kursów nie mam ani nic w tym stylu, książeczkę zdrowia mam ważną i badania też ale nie dla kontaktu z żywnością tylko jako nauczyciel
torty robię w domu i nie zamierzam żadnych kursów robić ani nic bo co mi to da... gdybym była bezrobotna i to było moje jedyna zajęcie to może bym się jakoś tymi kursami bardziej przejmowała a tak stwierdzam, że nie są mi potrzebne
wszyscy żyją, nikt się nie zatruł, wiem z czego robię, jajek używam swoich nie kupowanych, nie piekę od dzisiaj... w naszym mieście są babcie emerytki które pół życia już pieką ciasta i torty śmietanowe po weselach itp i wszyscy wiedzą, wszyscy zamawiają i żadna z nich kursów nie ma
moje pędzle nie mają atestu, maluję silikonowymi, włosy nie wypadają, nikt mi się od pędzla nie otruł, połowę wykrawaczek mam kupionych na eBayu od chińczyków i też nie mają atestów i co umrze mi ktoś od tego? jak są czepiający się klienci i widzę że moga być problemy to w ogóle zamówienia nie biorę i tyle, niech sobie szuka gdzie indziej, nie mam parcia na szkoło, ja z tego nie muszę żyć.
wg mnie nie ma co się spuszczać, chyba że ktoś wiąże z tym swoją przyszłość jako źródło utrzymania, takie jest moje zdanie, dla mnie to tylko dodatkowe zajęcie, bez którego mogę żyć i tyle
asiulla1984 @ 16 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1410729proszę bardzoto tylko moje osobiste zdanie na ten temat
Cieszę się ze tak do tego podchodzisz...ja jestem asystentką stomatologiczna i też dbam by wszystko było ok ale nie dajmy się zwariować...
Hajastan @ 16 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1410696Jo_anno masz może szablon do bucików Gabrysi?I jeszcze bucikowe filmiki:
http://www.youtube.com/watch?v=-xG6QdIkWtI...feature=related
Vanilka @ 16 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1410830..... Jeżeli chodzi o kropki na masie to już jestem pewna, że powstawały one przez nie rozpuszczony kwasek cytrynowy ...Vanilka, a co powiesz na takie zjawisko: zrobiłam masę wg twojego przepisu* z kwaskiem i podzieliłam ją na części żeby pofarbować na różne kolory i tu niespodzianka - jedne barwniki rozpuściły się bez problemu, inne, np. fiolet i zielony zostawiły te nieusuwalne kropki???![]()
* - moim skromnym zdaniem te neiwielkie modyfikacje właśnie tworzą nową wersję tego przepisu. krąży on w wielu odmianach po internecie ale to właśnie te drobne różnice stanowią o sukcesie lub porażce więc na swój prywatny użytek będę nadal robić "masę Vanilki"![]()
Jolan @ 16 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1410905Doris możesz być dumna ze swoich córek, torty piękne. Mają zdolności po mamie
Doris podpisuję się pod JolanBardzo zdolne kobitki jesteście![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.