Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Cinka, faktycznie, mogłam je inaczej ułożyć, ale tak mi się skojarzyło, bo u kolegi widziałam ostatnio je w takiej prostej konfiguracji. Może jutro pokombinuję jeszcze... A kostka malutka, bo nie chciałam, żeby była za wysoka i nie zdominowała tortu.
Niestety, wychodzi mój brak talentu przestrzenno-plastycznego, bo ja najpierw robię, a potem myślę, że można by zrobić inaczej.
icon_smile.gif
Trudno...

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
elmagra @ 22 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1413667..... Mnie jakoś nie przekonują czarne torty do jedzenia, jakoś tak "nie-spożywczo" wyglądają...
nie wiem, ja jakoś nie mam takich oporów, już bardziej niebieski tort mi podejrzanie niespożywczo wygląda
icon_smile.gif
.
no ale ile osób tyle pomysłów. jak widać wcale nie musiał być czarny zeby fajnie wyglądać

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
elmagra @ 22 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1413669Niestety, wychodzi mój brak talentu przestrzenno-plastycznego, bo ja najpierw robię, a potem myślę, że można by zrobić inaczej.
icon_smile.gif
Trudno...
A skończ
icon_biggrin.gif

Ja piszę co mi do głowy po pierwszym wrażeniu przychodzi - a to wcale nie musi być dobre. Poza tym nikt tak z marszu nie jest doskonały, zawsze człowiek patrząc na to co robi uczy się co może zrobić na drugi raz lepiej, co poprawić itd - i w tym tkwi siła! z każdym tortem wychodzi lepiej i lepiej i jesteś tego najlepszy przykładem
daumen.gif

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
Dorota 519- Sliczny torcik, choć chyba tego nikt nie zauważył
dziewczyny - wszystkie torty super

Ostatnią edycję dokonał moderator:

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
O kurcze, dużo piszecie:)

Ja dzisiaj oddalam tort za który dostałam 80zł napiwku ... Byłam w szoku.

Ola_wrocław. Mam tak samo, jeżeli coś nie wygląda tak jakbym chciała to jest do du** :D i nie wazne, że innym się podoba. Ja i tak będę nie zadowolona.

Nir pamiętam kto pytał o literki funky. To są takie z zawijasami, fajne, wesołe akurat na tort dla dziecka
icon_smile.gif

Dzisiaj robię wieczorem tort ferrari i mam wielkiego stresa bo nie wiem jak się za to zabrać. Jak wyciąć odpowiednio kształt ...

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Gdzie moje maniery ... Torty śliczne. Morski obledny.
Ja też zrobiłam muszle z dzidzia w środku.
Masę miałam tą o której pisała joanna. Model past z p.an wystarczyło wyciąć i przyłożyć. Do wnętrza wlozylam dzidziusia, folię spożywcza i ulozylam górę masy tak jak chciałam tzn zlaczylam górę z dołem. Następnego dnia wyjelam folięi się trzyma. Później może zrobię zdjęcie jak to wygląda.

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
miglietto mistzrostwo świata! taki tort torebka jest na mojej coraz dłuższej liście TORTÓW-KTÓRE-MUSZĘ-KIEDYŚ-ZROBIĆ. Robiłaś wg jakiegoś tutoriala czy juz nie potrzebujesz takich rzeczy?
icon_smile.gif

[/quote]

nie miałam żadnego tutoriala, robiłam patrząc się na zdjęcie tortu ( był bez hello kitty)

kamir

Member
Lut 23, 2012
33
0
0
Dziewczyny wszystkie torciki śliczne
icon_smile.gif

A to mój dzisiejszy:
znajoma nie mogła się zdecydować jakiego dzidziusia położyć: w sukieneczce czy pszczółkę ( mi osobiście lepiej podoba się z pszczółką)
icon_smile.gif

Załączniki

• tort_roczek_dziewczynka.jpg
    tort_roczek_dziewczynka.jpg
    1,013.8 KB · Wyświetleń: 0
  • tort_roczek__osa.jpg
    tort_roczek__osa.jpg
    1.1 MB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
ola, świetny ten guzik, a zaręczynowy to był twój pomysł, czy narzeczony taki sobie wymyślił? (no i czy pierścionek oryginalny ten, co go narzeczona otrzyma?). Fajny ten ostatni z konikiem, mnie taki czeka już w maju dla córki koleżanki, ale może się zdecyduję na lepione figurki. A powiedz, czemu tak słabo wyszczypałaś? Taki miałaś plan czy ci tak wyszło? Nie obrazisz się mam nadzieję, że zwróciłam uwagę
icon_smile.gif
Ja staram się zawsze szczypać tak trochę mocniej, żeby fajny wzorek "odstawał". A sama nie wiem czemu na ostatnim torcie tym z puzzlami nie obszczypałam. Myślałam o tym, ale jakoś potem mi wypadło..

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
elmagra @ 23 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1413914ola, świetny ten guzik, a zaręczynowy to był twój pomysł, czy narzeczony taki sobie wymyślił? (no i czy pierścionek oryginalny ten, co go narzeczona otrzyma?). Fajny ten ostatni z konikiem, mnie taki czeka już w maju dla córki koleżanki, ale może się zdecyduję na lepione figurki. A powiedz, czemu tak słabo wyszczypałaś? Taki miałaś plan czy ci tak wyszło? Nie obrazisz się mam nadzieję, że zwróciłam uwagę
icon_smile.gif
Ja staram się zawsze szczypać tak trochę mocniej, żeby fajny wzorek "odstawał". A sama nie wiem czemu na ostatnim torcie tym z puzzlami nie obszczypałam. Myślałam o tym, ale jakoś potem mi wypadło..
Zaręczynowy to było tak pół na pół, chłopak coś chciał, ale nie wiedział do końca co. Zaproponowałam misia na serduszku i się zgodził. Pierścionek był prawdziwy, najprawdziwszy, jeszcze świeżutki:) Kazałam mu przynieść, żebyśmy sprawdzili czy da się włożyć no i na potrzeby zdjęcia
icon_smile.gif

A jeśli chodzi o szczypanie, to miałam po prostu problem z tym tortem trochę, nie wiem przy zagniataniu masy bezpośrednio przed obłożeniem dałam chyba za dużo planty (używam żeby się nie kleiła) i była jakaś... niesforna
icon_smile.gif
Najpierw ją szczypałam łapkami (tak jak mi kiedyś pisałaś), ale była chyba za cienko rozwałkowana i trochę rzadka i jakoś no nie szło po mojej myśli. Mocniej bałam się szczypcami szczypać, bo bałam się, że przerwę. Mi się też podoba jak odstaje to, no ale cóż...
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

PS. a apropos zaręczynowego: tekst wymyślał narzeczony....... OO AA ĘĘ, bez sensu ;)))

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
piękne torty
daumen.gif
, ozdoby do mazurków lepię: ćwiartki jajek, listki, kwiatki

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0
Świetne torty dziewczyny, wszystkie mają w sobie coś fajnego, w każdym coś mi się podoba.

Torcik Oli z misiem i pierscionkiem przesłodki, miłe takie zaręczyny:)

A to moje:

Psinka , moje pierwsze podejście do tortu 3d

DSCF3285.JPG

i tradycyjny

DSCF3302.JPG

Załączniki

• DSCF3285.JPG
    DSCF3285.JPG
    84 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCF3302.JPG
    DSCF3302.JPG
    124.3 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy