Hajastan @ 24 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1414216Aniu torcik Star Wars mega,mega super !!!!proszę powiedz mi w którym momemncie dodajesz barwnika do samoróbki jak ci potrzebny jeden kolor? i jakiego w proszku rozcieńczonego z wodą czy w żelu? niebieski wyszedł exstra !!!![]()
Monia, ja do samoróbki powróciłam niedawno. Kiedyś przed rokiem miałam barwniki wiltona żelowe. Wtedy dawałam barwnik do zrobionej już masy i było ok. Teraz mam proszkowe sweet decor i jestem średnio zadowolona. W gotowej masie jak wgniatam ( po rozcieńczeniu z odrobiną wody lub% wychodzą mi kropki!!!!!! Ten niebieski zrobiłam tak, że najpierw po kolei aż do papki, potem odlałam trochę papki, dodałam do niej barwnik, wymieszałam i dopiero wgniatałam cukier. Z reszty odlanej papki zrobiłam biała! Jeszcze zostały małe kropeczki, ale mniej!!!! Ja generalnie mam mało siły w łapach i zawsze mam problem z wygniataniem masy! Trochę trzeba sie przy tym namęczyć. Szczególnie jak masa poleżakuje i wtedy doprowadzenie jej do plastycznosci to dla mnie robota fizyczna!!!!!! Za radą cinek kwasek rozcieńczyłam w gorącej wodzie. Pomaga na te kropki!!!
Hajastan @ 24 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1414216Aniu torcik Star Wars mega,mega super !!!!proszę powiedz mi w którym momemncie dodajesz barwnika do samoróbki jak ci potrzebny jeden kolor? i jakiego w proszku rozcieńczonego z wodą czy w żelu? niebieski wyszedł exstra !!!![]()
ja do samoróbki dodaje w zależności od potrzeby, nieraz już do żelatyny z wodą . a jeśli potrzebuję zabarwić jakiś kawałek masy to barwię już gotową białą masę. poprostu rozrabiam jeśli chodzi o barwnik proszkowy w odrobinie wody na blacie i wałkuje masą po tym i wychodzi ładny kolor
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.