ola_wroclaw
Member
- Lis 20, 2012
- 496
- 0
- 0
goma @ 8 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418476i ten z owocowym przybraniem świetnyto dla teściowej, to wiesz)))) musiał być ładny![]()
)))))
goma @ 8 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418476i ten z owocowym przybraniem świetnyto dla teściowej, to wiesz)))) musiał być ładny![]()
)))))
ola_wroclaw @ 8 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418478to dla teściowej, to wiesz)))) musiał być ładny![]()
)))))
moja by nawet rozklapcianego nie dostala![]()
asiulla1984 @ 7 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418258piękności wam wyszły, te zajączki bardzo mi się podobają![]()
a to moje weekendowe
ja sama rzadko kiedy jestem zadowolona ze swoich dziełAsiulka
jak przylepiłaś te kuleczki na tym pięknym torcie rocznicowym? (oczywista oczywistość, że wszystki są cudne!!!).Ostatnio robiłam małe kulki w około tortu i jak wyciągałam z lodówki na podkładzie to pod wpływem lekkich odkształceń kuleczki się odklejały![]()
Jak Ty to rozwiązujesz?
ola_wroclaw @ 8 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418478to dla teściowej, to wiesz)))) musiał być ładny![]()
)))))
Na pewno była zachwycona)))![]()
Może w najblizszym czasie podpatrze Twój torcik i zrobie podobny dla rodziców, zwłaszcza ze oni nie lubią tortów z masą cukrową
alipek @ 7 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418387O.laz ja piekłam w misce takiej półkuli więc nie wyrzucałam placków tylko wszysto przełożyłam. Ja wiem, że w piłce są pięciokąty i sześciokąty ale widziałam takie piłki z samych sześciokątów (torty) i tam było ok. Może to kwestia wprawy. To mój pierwszy raz, może następne będą lepszealipek, rozumiem właśnie że piekłaś w misce, więc ci wyszedł biszkopt półkula, tak? to ja sobie wyobrażam że jak dołożyłaś jeszcze warstwy masy to ta półkula się podwyższyła i się z niej jakieś jajo powinno zrobić. dlaczego się nei zrobiło?![]()
czarnowodzianka poszalałaś dziewczynofajny pomysł z tymi blankami zamku z koronki (jeśli mnie wzrok nie myli)![]()
ola_wrocław torty superanckie, oczywiście, ale ja czekam na 3D w twoim wykonaniu!![]()
Ballb bardzo mi miło że się Wam podobają koniki mimo że krzywe nieco![]()
ola_wroclaw @ 9 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418754macie jakiś pomysł na zrobienie nożyczek na tort? Niby proste, ale jakoś hm... no nie wiem
1. wydrukowac nożyczki,
2. Wyciąć z kartonika. Później z masy 1/2 - wysuszć,
3. Wyciąć drugą część - wysuszyć. Niekedy nie są symetryczne, przy oczku mają taki jakby obonek
4. położyć lekko rozwarte i przypieczętować nitem![]()
ola_wroclaw @ 9 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418754macie jakiś pomysł na zrobienie nożyczek na tort? Niby proste, ale jakoś hm... no nie wiem![]()
h-elen @ 9 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=14187611. wydrukowac nożyczki,
2. Wyciąć z kartonika. Później z masy 1/2 - wysuszć,
3. Wyciąć drugą część - wysuszyć. Niekedy nie są symetryczne, przy oczku mają taki jakby obonek
4. położyć lekko rozwarte i przypieczętować nitem
Te z ogonkiem przy oczku to fryzjerskie, więc w zależności od tego dla kogo ten tort ma być - jeśli dla krawcowej to bez ogonka![]()
ola_wroclaw @ 9 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418831dokładnie dla fryzjera mają być))) a tutki mi nie działają
![]()
mam pytanie, nie wiemczy mogę wrzucić nie swoje zdjęcie a znalezione w internecie. Więc gdyby co to mnie zastrzelcie, ale muszę, bo tort jest na jutro... chcę zrobić coś takiego:
jest piękny:
ale jak? Najlepiej po kolei mi wytłumaczyć? (jak mam ciśnienie czasowe to nie myślę)mam nadzieję zę jeszcze ktoś bardziej doświadczony ci odpisze ale ja bym tak zrobiła:
1. na środek położyła nieduże koło z białej masy
2. potem rozwałkowałabym szarą i wycięła na środku kółko wielkości białej tarczy. szarą masę przełożyć na tort tak aby otwór znalazł sie na środku, obłożyć boki
3. teraz szare kółko z godzinami - wyciąć z otworem takiej samej wielkości jak ten na torcie, odcisnąć na nim cyferki i wszystkie bajery i przełożyć na tort
4. dorobić z wałeczków te wszystkie zawijaski itp
5. dorobić czarne wskazówki i ten breloczek z boku co leży na podkładce
6. pociągnąć jakimś metalicznym barwnikiem i voila! gotowe![]()
alipek, dzieki za odpowiedź. czyli potrzebne jest to czego się obawiałam - doświadczenie![]()
aneta1111 @ 8 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418519Asiulka
jak przylepiłaś te kuleczki na tym pięknym torcie rocznicowym? (oczywista oczywistość, że wszystki są cudne!!!).Ostatnio robiłam małe kulki w około tortu i jak wyciągałam z lodówki na podkładzie to pod wpływem lekkich odkształceń kuleczki się odklejały![]()
Jak Ty to rozwiązujesz?przyklejałam je na zwykłą wodę ale trzymały się w sumie dzięki temu, że miałam jakoś wilgotno w kuchni tort zaczął mi się kleić więc w sumie nie musiałam za specjalnie czymś smarować żeby się przykleiły heh
mi się nigdy kulki jeszcze nie odklejały, zawsze lekko tort na dole smaruję wodą i przykładam kulki
ola_wroclaw @ 10 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419054ola.z będziesz pocieszonamuszę zrobić 3D auto formułę1...
Jak, ja się pytam, jak?no i sę doczekałaśczekam na efekty
.... a jak? może tak : http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=4507 , http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=4470![]()
justyna56 @ 10 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419058no i sę doczekałaśczekam na efekty
.... a jak? może tak : http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=4507 , http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=4470
dziękuję...
tylko...
dlaczego mi się te tutki nie otweirają??????((((((![]()
ola_wroclaw @ 10 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419061dziękuję...
tylko...
dlaczego mi się te tutki nie otweirają??????((((((
nie mam pojęcia, sprawdzałam, jak pisałam post, ale teraz i u mnie nic![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.