Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
ola_wroclaw @ 11 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1419598hej, szukam alternatywy do własnej pracowni. Byłoby cudownie, ale ceny wynajmu lokalu we Wro zabijają (nie mówię o dostosowaniu go do działalności, tylko o kosztach stałych). No i nie wiem co robić. Pomyślałam, że może można podnająć jakąś kuchnię w restauracji/ przedszkolu. Co o tym myślicie? Słyszałyście o takim rozwiązaniu? Co wtedy z wymaganiami Sanepidu? Czy odbierają lokal tak samo jak przy pracowni? Czy te same warunki muysi spełnić? Czy Sanepidowi przeszkada to, że np. wypiekana jest pizza w tym samym pomieszczeniu? (to przykład)
musiałabyś spytać u źródła ..............

bo co sanepid to różne interpretacje ..........
gruebel_2.gif

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
270zl ??? Czym on jest obłożony?

Ja mam wiecznie problem z wyceną tortow. Ostatnio koleżanka chciała tort ze strazakiem samem samochodem, płomieniami, wezami z wodą itd, na 20 osób. Napisałam, że zrobię za 130zl a ona na to, że myślała, że da radę za 70zl ... Przecież to 2 dni pracy ! Szok.

Pytanie 1 asiullka to druciki florystyczne przy kubusiu?
Pytanie 2 jaki areograf polecacie?? Pilnie chce kupić

Olu uczciwie z działalnością i lokalem nie kalkuluje się robić samych tortow. Jedyne co mogę Ci doradzić to uderzaj do większych restauracji ktore mają stanowiska cukiernicze. Ja tak wynajmuje na noc. Odbiór w lokalu rano i wszystko czusciutko i jak należy
icon_smile.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
malutka25 @ 11 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1419670270zl ??? Czym on jest obłożony?

Ja mam wiecznie problem z wyceną tortow. Ostatnio koleżanka chciała tort ze strazakiem samem samochodem, płomieniami, wezami z wodą itd, na 20 osób. Napisałam, że zrobię za 130zl a ona na to, że myślała, że da radę za 70zl ... Przecież to 2 dni pracy ! Szok.

Pytanie 1 asiullka to druciki florystyczne przy kubusiu?
Pytanie 2 jaki areograf polecacie?? Pilnie chce kupić

Olu uczciwie z działalnością i lokalem nie kalkuluje się robić samych tortow. Jedyne co mogę Ci doradzić to uderzaj do większych restauracji ktore mają stanowiska cukiernicze. Ja tak wynajmuje na noc. Odbiór w lokalu rano i wszystko czusciutko i jak należy
icon_smile.gif
ale ja nie chcę na noc, mam już dość "pracy" w nocy. chcę żyć normalnie
icon_smile.gif

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
W ciągu dnia ciężko Ci będzie taki lokal znaleźć bo krecilabys się komuś pod nogami. Ale to moje przemyślenia:p

Ja od rana robię masy. Zrobiłam już 5kg. Mam zgrzewarke więc na tydzień tortowy zapas akurat:D

Aaa mam jeszcze pytanie.
Mam zrobić tort dla baletnicy która lubi fotografię. Macie pomysł na ciekawy tort? Bo ja mam pustkę a zależy mi na czymś fajnym ...

Asiulka - krem z przepisu na rurki wyszedł świetny:) dziękuję.

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
malutka25 @ 11 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1419700W ciągu dnia ciężko Ci będzie taki lokal znaleźć bo krecilabys się komuś pod nogami. Ale to moje przemyślenia:p

Ja od rana robię masy. Zrobiłam już 5kg. Mam zgrzewarke więc na tydzień tortowy zapas akurat:D

Aaa mam jeszcze pytanie.
Mam zrobić tort dla baletnicy która lubi fotografię. Macie pomysł na ciekawy tort? Bo ja mam pustkę a zależy mi na czymś fajnym ...

Asiulka - krem z przepisu na rurki wyszedł świetny:) dziękuję.
no właśnie napisałam wcześniej dłuuuugi post skierowany do Ciebie i mi padł internet :/

no zatem:
czy Ty masz działalność? Czy to jest 100% legalne, taki wynajem? Czy zgłasza się to Sanepidowi? Oni to jakoś odbierają? Czy wystawiasz paragony, faktury? Jak to wygląda z formalnego punktu widzenia, napisz mi proszę jak to rozwiązałaś. Jest to jakaś opcja, tylko mnie męczy po prostu życie 24h/dobę. Moje dzieci wstają o 6:00, jestem w domu sama z Młodym do 18:00, wcześniej odbieram Hanię z p-la. Poźniej siadam do tortów, często do prawie rana (jestem jakaś powolna) i pobudka znów o 6:00 i tak się kręci. Chodzę niewyspana i nerwowa:) Generalnie tak się po prostu nie da funkcjonować na dłuższą metę, dlatego myślałam, żeby robić to w ciągu dnia (Młody do żłobka czy babci). Nie da się spać po 3h na dobę a gdzie jakiś czas dla siebie czy męża...

Jeszcze mam takie pytanie, może się orientujecie czy można zrobić tak, że dajmy wynajęłabym albo stanowisko (jeśli byłoby to legalne) albo pracownię (jak znajdę promocję na lokal ;) ) i czy mogłabym dogadać się z koleżanką, która ma sklep spożywczy, żeby postawić u niej lodówkę i u niej byłyby odbiory (przewoziłabym do niej autem-chłodnią). Jak myślicie?

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
[quote name='malutka25' date='11 Apr 2013, 18:29 ' post='1419700']
W ciągu dnia ciężko Ci będzie taki lokal znaleźć bo krecilabys się komuś pod nogami. Ale to moje przemyślenia:p

Aaa mam jeszcze pytanie.

ja mam jakąś taką wizję, że prosty, może biały tort, na wierzchu klisze z np. jej czarno-białymi zdjęciami (wydrukowane na papierze cukrowym), wiesz taki cały pasek z kliszą, jak to było kiedyś, jakoś tak lekko pozawijany i pośrodku stojąca baletnica z jedną nogą w górze i rękoma w górze.

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Hmm a jak się zamawia takie jadalne zdjęcia? Mam czas do 24 więc pomysł warty przemyślenia:) dzieki

Witam. Podaję stronkę - fotocake.pl. Wysyłasz do nich zdjęcie, wybierasz wzór. Oni przysyłają projekt mailem do akceptacji. Jeśli się spodoba - dwa dni i przesyłkę dobrze zabezpieczoną masz w domu. Ładniejsze są fotki na papierze cukrowym niż na opłatku.

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Mój tort ze zdjęciem. Jestem tu nowa. Zafascynowały mnie Wasze torciki w stylu angielskim. Ja do tej pory robiłam śmietanowce. Przygodę z masą cukrową dopiero zaczynam, ale mnie daleko do Was - Mistrzyń.

Załączniki

• Zdjęcie0928.jpg
    Zdjęcie0928.jpg
    350.2 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdjęcie0361.jpg
    Zdjęcie0361.jpg
    224.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 4c503ecff8.jpeg
    4c503ecff8.jpeg
    120.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Hej babeczki
icon_smile.gif

Wrzucam moje tortowanie tygodniowe. Wyrobiłam się w tym tygodniu super więc idę trochę poodpoczywać
icon_smile.gif

P1130335.JPG

P1130356.JPG

Załączniki

• P1130335.JPG
    P1130335.JPG
    178.6 KB · Wyświetleń: 0
  • P1130356.JPG
    P1130356.JPG
    174.3 KB · Wyświetleń: 0

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
P1130379.JPG

Nie wiem czemu tu takie nieostre zdjęcia wychodzą. Wrzucam na innych stronach i wychodzą eleganckie
gruebel_2.gif

No nic, życzę Wam miłego weekendu
wink.gif

Załączniki

• P1130379.JPG
    P1130379.JPG
    173.7 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy