Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
malutka25 @ 11 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1419700Asiulka - krem z przepisu na rurki wyszedł świetny:) dziękuję.
bardzo się cieszę, mi osobiście on bardzo smakuje
icon_smile.gif

Pytanie 1 asiullka to druciki florystyczne przy kubusiu?

tak to srebrne druciki florystyczne

Vanilko cud miód normalnie :D

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Dla mojej córki na 18-tkę i.... oczywiście nie jest do końca taki jak chciałam ale...... najważniejsze ze moje dziecko przeszczęśliwe.
IMG_0152.JPG

I dla mojej małej sąsiadki
IMG_0147.JPG

Załączniki

• IMG_0147.JPG
    IMG_0147.JPG
    153.6 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0152.JPG
    IMG_0152.JPG
    137 KB · Wyświetleń: 0

justyna56

Member
Mar 3, 2013
37
0
0
Dziewczyny to moj pierwszy tort na chrzest... i jak widac po niedociagnieciach: pierwsza figurka

DSCN2406.JPG DSCN2405.JPG

Załączniki

• DSCN2406.JPG
    DSCN2406.JPG
    500 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCN2405.JPG
    DSCN2405.JPG
    477 KB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
nie wiem jak wstawić tego emotikonka z opadniętą szczęką, a tu się nic innego nie nadaje!

J_anno
anbetung.gif
ty wieśz że jesteś mistrzynią!, ciśnie mi się milion pytań o ten 18-tkowy tort. Górę malowałaś srebrnym barwnikiem na czarnej masie? jak ci się udało to zrobić tak równo? Jakiego barwnika użyłaś? Właściwie to byłoby najlepiej jakbyś zaczęła robić zdjęcia krok-po-kroku jak robisz TAKIE torty :D

Czarnowodzianka ta cała biżuteria jadalna ??
icon_eek.gif

justyna56 dzidziuś słodki, nastepne na pewno będą coraz lepsze. ja bym moze mu nie dawała tych liści na głowę ale to już kwestia koncepcji. ja też nie mam formy do dzidziusiów i kusi mnie ulepić jednego ale właśnie tak jak ty, żeby był realistyczny a nie taki z tych "śmiesznych". długo ci zajęło dłubanie go? robiłaś ze zwykłej masy?

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
Dziewczyny potrzebuję pomocy....Mam zamówienie na tort księgę na komunię na 50 osób, jakiej wielkości brytfanki mam go zrobić
gruebel_2.gif
i ile mniej więcej będzie ważył taki torcik....Wiem że zależy to od dekoracji bo ona też sporo waży ale tak orientacyjnie...

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Dziewczyny torciki same piękności a kapelusz na 18 powala.
anbetung.gif

A to moje dzisiejsze

P4130217_001.JPG

DSC00291_001.JPG

Załączniki

• P4130217_001.JPG
    P4130217_001.JPG
    159.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC00291_001.JPG
    DSC00291_001.JPG
    84.9 KB · Wyświetleń: 0

justyna56

Member
Mar 3, 2013
37
0
0
[/quote]
justyna56 dzidziuś słodki, nastepne na pewno będą coraz lepsze. ja bym moze mu nie dawała tych liści na głowę ale to już kwestia koncepcji. ja też nie mam formy do dzidziusiów i kusi mnie ulepić jednego ale właśnie tak jak ty, żeby był realistyczny a nie taki z tych "śmiesznych". długo ci zajęło dłubanie go? robiłaś ze zwykłej masy?
[/quote]

dzidzia zajęła mi prawie godzinę,
icon_sad.gif
masa kupiona, wciąż masa "mojej roboty" nie jest doskonała, ale nie poddaję się za którymś razem musi wyjść!!

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Torty piekne !!!
Joanno, tort na 18-stkę rewelacja.
Asiulla też jak zwykle mistrzostwo, ale zaintrygował mnie tort z różańcem.
Krzyżyk przepiekny,to z jakiejs formy? i zastanawiam sie na jaka to okazję ? na Komunie jeszcze chyba za szybko...

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Zastanawiam się jakby tu logicznie wytłumaczyć
gruebel_2.gif
icon_mrgreen.gif

Dolne piętro pokryłam masą- białą, później klosz pokryłam czarną dokoła tortu. Zmierzyłam wysokość podzieliłam na 4 i tej szerokości wycięłam 4 paski białej masy, zaczynając od dołu przyklejałam te paski do tortu, w określonym miejscu zaczęłam podnosić pasek i go wywijać w fantazyjny kwiat i tak wszystkie 4. Górne piętro pokryłam szarą masą następnie wycięłam pasek czarnej tak aby pod kątem opadał i przykleiłam. Szarą część pociągnęłam srebrnym barwnikiem rozpuszczonym w alkoholu, wykończylam paseczkiem wyciśniętym z pistoletu. Powiem Wam szczerze, że nie myślałam że mi ten tort tyle zajmie, te wywijanie paseczków masakra jakaś była, wywijałam , drapowałam przyklejałam a one dranie zjeżdżały w dół. Nie jestem z tego tortu zadowolona bo nie miałam czasu żeby go dopracować. Chociaż na imprezie były same "achy i ochy"
icon_mrgreen.gif

asiulla1984 @ 13 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1420402piekłam piekłam
icon_smile.gif

choć z efektów zadowolona nie jestem..]
Wiesz co Ci się należy za takie marudzenie......
strafe.gif

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
goma @ 13 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1420425Torty piekne !!!
Joanno, tort na 18-stkę rewelacja.
Asiulla też jak zwykle mistrzostwo, ale zaintrygował mnie tort z różańcem.
Krzyżyk przepiekny,to z jakiejs formy? i zastanawiam sie na jaka to okazję ? na Komunie jeszcze chyba za szybko...
ten z różańcem to na urodziny księdza hihi
a krzyżyk jest z silikonowej foremki

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Dziewczyny, mam pytanie o pingwiny z M. - Będę niedługo chyba robiła takie na tort i zastanawiam się jak to robicie? trzeba uformować ciałko i potem je okryć tym czarnym fraczkiem? Czy jakoś inaczej? Jest na to jakis tutek?

a torty wasze to oczywiście zawodowstwo, ten z cukierni za 270zl sie nie umywa, nawet jakby był pokryty złotem!!!

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
dziękuję za tutka.
Poza tym chciałam Wam powiedzieć, że jesteście niesamowite. Po piertwsze robicie takie cuda, że szczena mi opada za każdym razem. Asiulla, Joanna i Vanilka to dla mnie wzory, pewnie niedoścignione nigdy... Niestety.
Dodatkowo jak mam problem to mi zawsze pomożecie, doradzicie, podrzucicie tutka w mig
icon_smile.gif
)) Buziaki dla Was i udanej niedzieli!!!!

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy