Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
z glutem czy bez Ola on jest pięęęękny
icon_mrgreen.gif

Strasznie podoba mi się czystość i estetyka na Waszych , Ola Twoich tortach. Są gustowne stonowane i przez to pięęęęękne
freu.gif
freu.gif

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Co tu dużo mówić WSZYSTKIE TORTY PIĘKNE

bumelko mam pytanie te chmurki na tym chrzcinowym dla Bartusia to są kulki z masy?

Olu wózeczek piękny.

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
fabia1 @ 28 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1425193...
bumelko mam pytanie te chmurki na tym chrzcinowym dla Bartusia to są kulki z masy?
...
Tak to są kulki z masy. Jeszcze lepiej wyglądają kulki...ale większe...na których kładzie się cienko rozwałkowaną masę . Trzeba ją dokleić do tych kulek nadając "chmurkowy" kształt.Mi to nie wyszło bo zrobiłam zbyt drobne kulki i nie miałam już czasu na poprawki.

asiulla piękne jak zawsze. Nikola pewnie jeszcze nie wie,że wieloryb to nie ryba więc nie ma się o co martwić
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Dziewczyny drogie, jesteście NIEOCENIONE a do tego diablo utalentowane, widzę że następne cudowności doszły
icon_smile.gif
. Wielkie dzięki za porady dotyczące masy maślanej! Czyli ją jakoś "rozluźnię" i mam nadzieję że będzie git. Czy dobrze zrozumiałam że dzięki temu również powinny się przestać boki wybrzuszać? Byłoby fantastycznie
fiesgrins.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Ale cudowności poczyniłyście. Tym razem chwalę hurtowo!!! Brawo torciary!!!!
A to jeden z moich weekendowych. Drugi wrzucę potem .

Załączniki

• IMG_6491.JPG
    IMG_6491.JPG
    456.2 KB · Wyświetleń: 0

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
fabia1 @ 28 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1425224bunelko bardzo dziekuję za odpowiedz mam trochę masy to się pobawię
ale jak boczki wybrzuszać ?? odchodziły od masy ?

powinno być ok jak zrobisz taka szpachlą .... ja masło wyjmuje dużo wcześniej z lodówki żeby było mięciutkie, ew jak się zgapię to do mikroweli na chwilkę i od razu pokrywam...... w każdym razie nie daje do lodówki przed pokryciem żeby było miękkie
lecker.gif

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0
Dziewczyny, jesteście coraz lepsze w tortowaniu, wszystkie torty rewelacyjne!!!!

A to mój z wczoraj, dla bliźniaków:)

DSCF3379.JPG

DSCF3380.JPG

Załączniki

• DSCF3379.JPG
    DSCF3379.JPG
    94.3 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCF3380.JPG
    DSCF3380.JPG
    91.3 KB · Wyświetleń: 0

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
Dziewczyny fajne torciki:)
Asiula super ten ślubny:) Figurki też sama robiłaś?

A to mój jeden z weekendowych

Załączniki

• cinn.jpg
    cinn.jpg
    135.8 KB · Wyświetleń: 0

kamir

Member
Lut 23, 2012
33
0
0
Witam.
Dziewczyny potrzebuję jakis tutorial na Tomka i przyjaciele - niestety jakoś nie mogę znaleźć
icon_sad.gif

Może któraś z Was pomoże?
Wiem, że na Was zawsze można liczyć hi hi
icon_smile.gif

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
Dorota519 @ 28 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1425326Dziewczyny fajne torciki:)

śliczny!!!
mogę wiedzieć gdzie kupiłaś stelaż do pietrowych tortów?jesteś z niego zadowolona?jakiej średnicy są podstawy na torty w tym stelażu?sama jestem w trakcie poszukiwania stelażu bo mam zamównienie na 3 różne torty,i sama nie wiem gdzie mam nabyć taką podstawe..z góry dziękuję za odp.

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
Justee @ 28 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1425345śliczny!!!
mogę wiedzieć gdzie kupiłaś stelaż do pietrowych tortów?jesteś z niego zadowolona?jakiej średnicy są podstawy na torty w tym stelażu?sama jestem w trakcie poszukiwania stelażu bo mam zamównienie na 3 różne torty,i sama nie wiem gdzie mam nabyć taką podstawe..z góry dziękuję za odp.
Ja stelaż kupiłam na allegro, co do rozmiaru to teraz nie pamiętam, największy ma chyba 32 cm.
Ja jestem jak narazie z niego zadowolona, ale wiecej niż 8 kg raczej nie udźwignie;)

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
OOOOOOOO LUUUUUUUUUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!
rofl.gif
2 dni mnie nie było, a tu tyle nowych tortów jak grzybów po deszczu, wszystkie mega, super, exstra śliczne

powiedzcie mi, bo ja zawsze po obsmarowaniu kremem maślanym wkładałam tort do lodówki,
gruebel_2.gif
czasami nawet na całą noc i później obkładam lukrem plastycznym, no i na dole masa nie chce mi się przykleić, ale smaruje wodą dół tortu i jakoś idzie, a wy obkładacie zaraz po otynkowaniu tortu?
gruebel_2.gif

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
Dorota519 @ 28 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1425326Dziewczyny fajne torciki:)

Dorotko
zawsze mam problem z przyklejeniem kulek....jak Ty sobie z tym radzisz??? Klejąc na wodę z cukrem ona "zjeżdża" i nie utrzymuje się w tej pozycji, gdzie ją przykleję!!!
Pomożesz?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy