Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
piękne torty..nie nadążam z byciem na "bierząco":cfist:
ja mam pytanie,może troche głupie ale może któraś z Was się wypowie..a mianowicie czy klienci zamawiając u Was tort bądz ciasta to czy później po konsumpcji mowią Wam czy im to smakowało???

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Justee @ 7 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1427840piękne torty..nie nadążam z byciem na "bierząco":cfist:
ja mam pytanie,może troche głupie ale może któraś z Was się wypowie..a mianowicie czy klienci zamawiając u Was tort bądz ciasta to czy później po konsumpcji mowią Wam czy im to smakowało???
to zależy
icon_smile.gif
od człowieczka :D Jeden pisze smsa on-line (" właśnie jemy, o jeny jaki pyszny"), a drugi sie nie odezwie nic
icon_smile.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Ja jak na razie miałam jedno zamówienie z poza rodziny,facetka wzięła sobie mój numer w razie gdyby jej potrzebne było jakies ciasto(ale miałam stresa bo była bardzo wymagająca) ,a rodzina chwali że smaczne i zamawiają na okrągło.
Dziewczyny wszystkie torciki super
daumen.gif

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Piękne torty jak zwykle porobiłyscie
anbetung.gif

Miło też widzieć i przywitać nowe tortomaniaczki
wink.gif

A to mój weekendowy na chrzciny

P1120029__Large_.JPG

Był w kolorach: bieli i delikatnego różu ale na zdjeciu wyglada jakby był cały biały.

Załączniki

• P1120029__Large_.JPG
    P1120029__Large_.JPG
    51.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Gabka22

Member
Maj 14, 2008
23
0
0
Piękny taki delikatny... przymierzam się ciągle do foremki takiego dzidziusia, ale jak na razie jest tylko w planach.
Co do "klientów" fajnie jest dostać od nich jakąś wiadomość czy tort smakował i czy się spodobał wszystkim. Nie wszyscy niestety tak robią, ale zdarza mi się takie wiadomości otrzymywać.
Postaram się tu częściej odzywać a nie tylko być cichym czytaczem
lecker.gif

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Dzidziusia kupiłam gotowego, na razie szkoda mi kasy na foremkę, bo zamówień od obcych nie mam, a wsród rodziny i znajomych to juz wszyscy dzieci mają w komplecie - jak mówią, wiec chrzcinowe torty raczej mnie ominą. A szkoda bo te torty są takie subtelne, eleganckie i tyle pomysłów można by wypróbować. Kusi mnie np. bardzo wózeczek który tu prezentowała zdaje się Jo_anna, ale okazji nie ma
icon_sad.gif

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
Gabka i Goma piękne torty! ten na chrzest- cudo!!
dziewczyny jak myślicie, czy książka z dwóch biszkoptów 21x26- czyli po złożeniu 42x26- wystarczy na 30 osób? Pani się uparła na księgę komunijną i chyba nie da się przekonać na nic innego
icon_neutral.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
gosiakw @ 7 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1427971Gabka i Goma piękne torty! ten na chrzest- cudo!!
dziewczyny jak myślicie, czy książka z dwóch biszkoptów 21x26- czyli po złożeniu 42x26- wystarczy na 30 osób? Pani się uparła na księgę komunijną i chyba nie da się przekonać na nic innego
icon_neutral.gif
Moim zdaniem, nawet na 45 osób.
Zrób może z kartonika prostokąt wielkości porcji ciasta, jakie położyłabyś gościowi na talrzyku. A następnie prostokąt wielkości księgi pokryj takimi porcyjkami. Zobaczysz ile można uzyskać porcji. Ja daję jeszcze trochę na zapas - czytaj dokładki
icon_smile.gif

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
Justee @ 7 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1427840piękne torty..nie nadążam z byciem na "bierząco":cfist:
To nie głupie pytanie. Nie wszyscy klienci mówią , ale dość często to się zdarza że dzwonią albo piszą smsy z podziękowaniami. Co po wyświetleniu na telefonie że dzwoni dany klient który brał np. wczoraj tort robi mi się gorąco.Nie wiem dlaczego ale zawsze mam wrażenie że dzwonią bo coś im nie pasowało. Ale na szczęście to tylko moje obawy
icon_mrgreen.gif
Są i tacy którzy nic nie mówią, ale jak się później okazuje rozdawają numer dalej i polecają
icon_smile.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Hajastan ja raz miałam wiaderko guma paste i powiem szczerze że już wolę do normalnej cmc dodawać tak się tamta franca kleiła
one niby są już takie że nie trzeba nic dawać, także raczej nie ale ja ich nie używam
a biszkopt kakaowy nigdy ci nie wyrośnie tak jak biały bo robi się cięższe ciasto od kakao, musisz zwiększać porcje na tortownicę
[/quote]

asiulla
bardzo dziękuję za odpowiedź, jak kupowałam gum paste to myślałam,że będzie rewelka bo na niej pracuje Cake Boss, ale się pomyliłam, bo mi źle się z nią pracuje, chyba następnym razem jak tą użyje to kupię sobie zwykłą masę i cmc do dodawania. Powiedz proszę, a teraz na jakiej pracujesz? i czy cmc to się z woda rozrabia i wgniata do masy? czy bez wody?

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
kochane jesteście..ulżyło mi,że Wy też tak czasami macie że klient nie piśnie ani słowem gdy odbierze towar
icon_neutral.gif
na szczęście zdarza się to rzadko..ale przykro robi się człowiekowi na serduchu,ze tyle czasu na to wszystko poświęcasz,a niektórzy maja to "gdzieś"..buziaki dal Was
knuddel.gif

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Dawno nic nie wstawiałam ale..... za dużo wokół się działo
icon_sad.gif

Pierwszy taki wygłaskany tyłeczek
icon_mrgreen.gif

IMG_0197.JPG
Pierwsze cętki
IMG_0204.JPG

Załączniki

• IMG_0197.JPG
    IMG_0197.JPG
    210.4 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0204.JPG
    IMG_0204.JPG
    165.3 KB · Wyświetleń: 0

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
Hajastan @ 7 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1428076
asiulla
bardzo dziękuję za odpowiedź, jak kupowałam gum paste to myślałam,że będzie rewelka bo na niej pracuje Cake Boss, ale się pomyliłam, bo mi źle się z nią pracuje, chyba następnym razem jak tą użyje to kupię sobie zwykłą masę i cmc do dodawania. Powiedz proszę, a teraz na jakiej pracujesz? i czy cmc to się z woda rozrabia i wgniata do masy? czy bez wody?
ja robię na wonder paste albo satin ice, ostatnio kupiłam znowu wiadro pettinice ale mi nie podchodzi chodź od niej zaczynałam. cmc dodajesz jako suchy proszek i wgniatasz w masę, niby musi odleżeć 12 h ale ja tam nigdy nie czekam

Joanno jak zawsze perfekcyjnie
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy