Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Hajastan @ 7 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1428164Sylwia ty pytałaś co się robi z wykrawaczkami, na goździka? po nizej znalazłam jak zrobić

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=512...e=1&theater
mnie powalił owczarek niemiecki parę stron dalej... zbieram szczękę z podłogi

Jo_anno, mistrzostwo jak zwykle ja też chcę tak równiutko i w ogóle

goma cudny ci wyszedł ten na chrzciny, dopisuję kolejny na mojej liście tortów które muszę spróbować zrobić
icon_smile.gif

marioletta mi też czasem masa wyschnie na kamień ale jak niedokładnie owinę. teraz robię tak że owijam tylko dobrze wyrobioną, miękką masę, formuje ją w wałek i oklejam wręcz folią spożywczą a potem owijam jeszcze kilka razy i na koniec skręcam tą folię co z boku zostaje tak jak papierek od cukierka. jak dotąd najlepsze efekty daje ta metoda, tylko przy tych końcach skręconych lekko obsycha

Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
marioletta @ 8 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1428619muszę kupić wykrawaczki do literek .....
za duży wybór
dump.gif
dump.gif
dump.gif

ratujcie dziewczyny !!!!!!!!!!!!! które kupić, jakie używacie najczęściej

gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
Najłatwiej korzysta się z tych z klipsem (wypychaczem), np http://allegro.pl/alfabet-z-klipsem-duze-l...3200197902.html . Jak doszłam do wprawy to z każdymi sobie radzę - tajemnica tkwi w cienko rozwałkowanej masie i jej podsuszeniu - literki wyskakują same
icon_wink.gif

Jeżeli pytasz o krój liter to wydaje mi się, że najbardziej uniwersalne to proste. Funky są dość duże i ładnie prezentują się w krótkich napisach. Pochyłe są eleganckie.
Kupowanie przydasi, w moim przypadku to nałóg
icon_mrgreen.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
h-elen @ 8 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1428658Najłatwiej korzysta się z tych z klipsem (wypychaczem), np http://allegro.pl/alfabet-z-klipsem-duze-l...3200197902.html . Jak doszłam do wprawy to z każdymi sobie radzę - tajemnica tkwi w cienko rozwałkowanej masie i jej podsuszeniu - literki wyskakują same
icon_wink.gif

Jeżeli pytasz o krój liter to wydaje mi się, że najbardziej uniwersalne to proste. Funky są dość duże i ładnie prezentują się w krótkich napisach. Pochyłe są eleganckie.
Kupowanie przydasi, w moim przypadku to nałóg
icon_mrgreen.gif
właśnie mam funky i nie zawsze mi pasują,

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
ja również polecam wykrawaczki do literek z klipsem,są bardzo wygodne i naprawdę łatwo się z nimi pracuje.

Gocha K

Member
Maj 1, 2013
4
0
0
hej dziewczyny mam prośbe potrzebuje pomysłu na torcik dla dziewczyny która jest kosmetyczką i zawodowo robi manicure itp.a moich pomysłów brak proszę
icon_smile.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Ja też dziś z prośbą. Potrzebny mi tutek bucika na obcasie,najlepiej z jakimś szablonem.Mam jeszcze trochę czasu ale wolę nie szukać na ostatnią chwilę.Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Manju

Member
Wrz 5, 2010
29
0
1

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0

reksiulek

Member
Kwi 24, 2013
39
0
0
Hajastan @ 7 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1428164Sylwia ty pytałaś co się robi z wykrawaczkami, na goździka? po nizej znalazłam jak zrobić

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=512...e=1&theater
Super stronka:) bardzo dużo inspiracji w jednym miejscu i przede wszystkim to co lubię tutoriale;) kiepską mam wyobraźnię i zdecydowanie łatwiej mi się pracuje jak mam coś wytłumaczone łopatologicznie;)

Dziękuję Hajastan:)

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
goia87 @ 9 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1428994Dziewczyny potrzebuje podpowiedzi co pasuje do nasaczenia tortu z kremem z bitej smietany i malin
Ja jak robie bitą śmiet+wiśnie to nasączam sokiem wiśniowym. W Twoim przypadku mógłby pasować sok malinowy, z tym ze biszkopt musiałby być kakaowy żeby nie było widać śladów od soku na jasnym biszkopcie.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy