o.laz @ 11 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1429563Ale łózka w kształcie trumny chyba nie zrobiłaś?
Dawaj te zdjęcie tak jak mówi Cinka, jestem ciekawa jak te koronki wyglądają![]()
o.laz @ 11 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1429563Ale łózka w kształcie trumny chyba nie zrobiłaś?
Dawaj te zdjęcie tak jak mówi Cinka, jestem ciekawa jak te koronki wyglądają![]()
o.laz @ 11 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1429563elmagra dałabyś powiększenie dzidziusia? wygląda słodkonie wiem czemu ale nie mogę sobie żadnego zdjęcia powiększyć, jakiś error wyskakuje jak klikam w nie![]()
![]()
literki rozumiem masz te fioletowe no-name? ja z kolei chciałabym jakąś kursywę kupić ale w ogóle nei ma kompletów, wszędzie małe literki same :/spróbuje zrobić dzidziusiowi osobne zdjęcie. To jest foremka silikonowa, pożyczyłam od znajomej, która w tej foremce robi zawsze na Boże Narodzenie gipsowe Jezuski, oczywiście ten element tortu niekoniecznie jadalny, zaznaczyłam to od razu jak zamawiany był, bo ta foremka niekoniecznie jest sterylna.
A w temacie literek - to czy te proste literki, które też dużo z was ma na tortach wychodzą jakoś lepiej niż te fioletowe? (Mnie tam nawet wychodzą - jak dobrze podsuszę, ale literka mała e - nie ma szans, za wąska ta forma jest, no i brzydko to potem wygląda).
Kiedyś już o to pytałam, ale ponawiam - czy któraś z was będzie w najbliższej przyszłości zamawiać coś na ebay? Bo ja sie chetnie podłączę, nie mam niestety konta.
Jo_anna1 @ 11 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1429571Góra swietna![]()
Wieko zrobiłam 2dni wcześniej, wycięłam kształt z wafla tortowego, obłożyłam czarna masą z jednej strony i różową od środka, wbiłam 3 patyczki do szaszłyków bo dość ciężkie to jest, zostawiłam do wyschnięcia. Trzyma się świetnie ale z racji tego, że tort jechał 40 km wieko pojechało zdjęte z tortu bo bałam się żeby się nie "rozjechało" wszystko na naszych pięknych drogach.dzięki Jo_anno! (ja też czekam na szczegóły 18stkowego)
ola_wroclaw RE-WE-LA-CJA mogę keidyś podpatrzyć ten patent z falami?
Marta12 @ 11 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1429717Wszystkie torty cudne.A to moje
Marta12 Śliczne!!!! Aż mi się w głowie zakręciło od Waszych cudów!
Jo_anno! Mistrzyni cuda!
ola_wroclaw Total szok! te fale są genialne!
sylkag66 Podziwiam Twoje cuda!
Dziewczyny w głowie się kręci!
Wasze Torty to dzieła sztuki, byłam dziś w cikierni z ciekawości zapytać jak cena ma się do jakości wykonania to byłam w szoku, za mały Torcik ok 20 cm nawet nie wiem czy tyle miał z opłatkiem i bita śmietaną 160zł
Nie rozumiem a za kg tortu z masą cukrową 75zł, żeby jescze te Torty wyglądały jak wasze to bym zapłaciła bez skrupułów tyle ale za to badziewie! i ta chemiczna śmietanaczy ja się nie orientuje w cenach czy u Was w miastach tez tak sobie cenią w cukierniach?
Marta12 @ 11 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1429724Dzięki reksiulek ja dopiero od niedawna bawię się masą cukrową i mam jeszcze spore zaległości w tym temacie więc cały czas podglądam tu nasze mistrzynie.
Podziwiam naprawdę!
Ja pierwszą swoją masę robiłam z pianek chyba z 2 lata temu wypatrzyłam na forumale była taka słodka, że stwierdziłam że to nie moja bajka.
Po roku, kuzynka poprosiła mnie o tort na Komunię syna, więc zrobiłam z masy cukrowej Dorotaxx, niestety miałam z nim straszne przeboje, chciałam żeby był świeży więc wszystko robiłam w sobotę wieczorem i w nocy, masa mi się kruszyła płakałam i robiłam rano stwierdziłam, że wyrzucam ten Tort i robię od nowa, ale jakoś udało mi się go uratowaćnie wyglądał tak jak chciałam, żeby wyglądał, ale nikt nie widział wzorca więc wszyscy byli zachwyceni. Jednak po tym wszystkim moje wewnętrzne emocje zablokowały we mnie chęć pracy z tą masą. Od miesiąca studiuje intensywnie wątek i teraz już wiem co i jak z masą w teorii. Czas zabrać się za praktykę
Najważniejsze jest dla mnie to że masę najlepiej zrobić dobę wcześniej żeby sobie "odpoczęła". Dziś zakupiłam wszystkie składniki jutro będę eksperymentować mam nadzieję że mi wyjdzie i za tydzień nie będę miała klapy robiąc Tort na Komunię kuzynki
![]()
Marta12 @ 11 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1429717Wszystkie torty cudne.A to moje
Piękne!!!! Te falbanki- suuper!!! Marta nie odbierz tego źle ale zy w napiesie komunii nie jest u zamiast o. Kurde a może ja mam zwidy. jeśli tak to sorki idę na lezenie, a jeśli nie to może jeśli to literówka to można poprawić.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.