Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
kiniaaa @ 2 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438355Asiulla mam pytanko :D
znalazłam na Twoim blogu "Czekoladowy siup" - podpowiesz co się kryje pod tą nazwą?
icon_smile.gif

Torciki jak zawsze piękne
icon_smile.gif

sylkag66 - podpowiesz jak zrobić takiego złomka?
Powiem tyle że to mój pierwszy złomek jakiego robiłam.patrzyłam na zdjęcie złomka i tak jakoś wyszło. Miałam prostokątny biszkopt, wykroiłam
tak żeby był w miarę proporcjonalny wielkością. Poznaczyłam na biszkopcie dokąd maska itp.i tak przełożyłam biszkopt. Obtynkowałam, i obłożyłam masą plastyczną. Malowałam barwnikiem w proszku brązowym rozrobionym w wodzie z wódką i pomalowałam. na końcu dorobiłam szczegóły. W tym haku jest wykałaczka bo tak to by sie nie trzymało. Dodam że ten złomek był robiony z taką nie chęcią, bo w piątek byłam u sąsiadki na trzaskaniu butelek
ccgb.gif
. I trochę za dużo sobie pozwoliłam
dump.gif
. a rano w sobote jak wstałam żeby kończyć złomka ...... masakra w głowie samoloty. Ale jakoś poszło
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kobitka75

Member
Lut 8, 2008
23
0
1

Załączniki

• P1080053.JPG
    P1080053.JPG
    1.5 MB · Wyświetleń: 0
  • P1080041.JPG
    P1080041.JPG
    2.4 MB · Wyświetleń: 0

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
sylkag66 @ 3 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438593Powiem tyle że to mój pierwszy złomek jakiego robiłam.patrzyłam na zdjęcie złomka i tak jakoś wyszło. Miałam prostokątny biszkopt, wykroiłam
tak żeby był w miarę proporcjonalny wielkością. Poznaczyłam na biszkopcie dokąd maska itp.i tak przełożyłam biszkopt. Obtynkowałam, i obłożyłam masą plastyczną. Malowałam barwnikiem w proszku brązowym rozrobionym w wodzie z wódką i pomalowałam. na końcu dorobiłam szczegóły. W tym haku jest wykałaczka bo tak to by sie nie trzymało. Dodam że ten złomek był robiony z taką nie chęcią, bo w piątek byłam u sąsiadki na trzaskaniu butelek
ccgb.gif
. I trochę za dużo sobie pozwoliłam
dump.gif
. a rano w sobote jak wstałam żeby kończyć złomka ...... masakra w głowie samoloty. Ale jakoś poszło
icon_smile.gif
he he samoloty w głowie ale Złomcio pierwsza klasa
icon_smile.gif
Dzięki kochana za odpowiedź!

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Trafił mi się klient na tort z poza rodziny nie wiem za bardzo ile mu powiedzieć za kilogram tortu .Myślałam o 45 zł. za zwykłego a obłozonego masą cukrową 50 zł, nie wiem czy to będzie czy moze za dużo
gruebel_2.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
JAM @ 3 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438667Tutaj o tym było https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37569
dla mnie ten wątek to porażka. Dziewczyny, które podejrzewam prowadzą legalne biznesy (?) traktują z góry te, którę chcą sprzedać sobie tort. No ale i o tym tutaj było. W każdym razie, jestem przekonana, że zanim ktoś zalegalizował biznes upiekł i sprzedał kilka (nasćie, dziesiąt, set) ciast czy tortów... ale "zapomniał wół"...

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Marta12 @ 3 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438655Trafił mi się klient na tort z poza rodziny nie wiem za bardzo ile mu powiedzieć za kilogram tortu .Myślałam o 45 zł. za zwykłego a obłozonego masą cukrową 50 zł, nie wiem czy to będzie czy moze za dużo
gruebel_2.gif
ja nie wyceniam ze względu na wagę ale na ilość porcji i ewentualnie stopień skomplikowania dekoracji. Uważam jednak, że cena 50PLN za 1 kg jest bardzo dobra (dla klienta)

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Sylwia1978 @ 3 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438680Jeju jaki śliczny a jaki pracochłonny....
Wy chyba całą noc siedzicie i torciki robicie:)
Dziękuję
anbetung.gif

A propo złomka Sylwii. Okazuje się, że abyzrobić taki cuuudny tort to trzeba się opowiednio do tego przygotować
cheers.gif
cha, cha. Oj Sylwuś bo sie dziewczyny zachęcą i mężowie będą się buntować jak piwko zacznie znikać z lodówki
rofl.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
alipek @ 3 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438716Dziękuję
anbetung.gif

A propo złomka Sylwii. Okazuje się, że abyzrobić taki cuuudny tort to trzeba się opowiednio do tego przygotować
cheers.gif
cha, cha. Oj Sylwuś bo sie dziewczyny zachęcą i mężowie będą się buntować jak piwko zacznie znikać z lodówki
rofl.gif
patrząc na "Złomka" Sylwi, jak bym wiedziała, że mi też takie torciki wyjdą po jednym
cheers.gif
,to później bym chyba w alkoholizm wpadła
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif

dziewczyny dodawałyście w przełozeniach tortów kawałeczki galaretki?
gruebel_2.gif
tak jak wkłada się owoce, jak tak to w jakiej ilości wody się rozpószcza 1 galaretkę?
gruebel_2.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Hajastan @ 3 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438747dziewczyny dodawałyście w przełozeniach tortów kawałeczki galaretki?
gruebel_2.gif
tak jak wkłada się owoce, jak tak to w jakiej ilości wody się rozpószcza 1 galaretkę?
gruebel_2.gif
Ja daje dość często, daje za każdym razem połowę zalecanej wody. Trzeba jednak uważać i mieszać dobrze, bo jak stygnie, to na spodzie często tworzy się skorupa z żelatyny.

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Ja wyceniam ze wzg na wielkość i pracochlonnosc ale raczej wychodzi to mniej niż 50kg. Nie chcr mi sie bawić w wazenie poza tym wkurzaly mnie zamówienia typu" chce to to i to i jeszcze to i żeby ważył max 1.5kg ... Hallo ludzie:)

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Hajastan @ 3 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438747patrząc na "Złomka" Sylwi, jak bym wiedziała, że mi też takie torciki wyjdą po jednym
cheers.gif
,to później bym chyba w alkoholizm wpadła
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif

dziewczyny dodawałyście w przełozeniach tortów kawałeczki galaretki?
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
Monia ja dawałam galaretkę w kostkę. Daję wteddy na połowę wody czyli ok 1 szkl na torebkę i wylewm na talerze głębokie do zupy.. Ostatnio taki tort chwalili; W jednym przełożeniu były owoce a w drugim galaretka, oczywiście ze śmietana

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Jeśli chodzi o pieniądze za torty, to ja jeśli robię dla znajomych to biorę pieniążki za produkty (gaz/prąd też symbolicznie) i czasem za "fatygę" czyli moją kilkugodzinną wieczorno-nocną nasiadówkę.

A tym razem zrobiłam taki tort. Mam wrażenie, że taki jakby niedokończony jest. Czego mu brakuje? Czy powinnam czarną lamówkę królewnie zrobić?

spiaca.krolewna.jpg

Załączniki

• spiaca.krolewna.jpg
    spiaca.krolewna.jpg
    152.2 KB · Wyświetleń: 0

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
marioletta @ 3 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438625jak myślicie, czy z masą cukrową w podręcznym bagażu przejdę ??

bo już sama nie wiem czy mi ją pod liquid zaliczą czy nie ......

niby nie powinni bo to konsystencja plasteliny .... potrzebuje róż majtkowy a z barwników nie uzyskam takiego jak chcę ...
Tylko żeby tego za semtex nie wzięli bo byś dopiero miała "wesoło"
icon_lol.gif
icon_wink.gif

155862-article-49zn8.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy