Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
To właściwie już sama nie wiem ile wziąść za ten tort
gruebel_2.gif
tak żeby się za bardzo nie wygłupić ,jak narazie to mu jeszcze ceny dokładnie nie powiedziałam .Swój na Dzień Dziecka zważyłam (tortownica 24 cm. i wyszedł 2,20 kg. )dla niego mam zrobić z tortownicy 26 cm. i ma być na bogato jak pisałam wcześniej ,jak nie z kilograma to dokładnie jak cenicie ,od wielkości formy ? prepraszam że jestem taka trochę ,,upierdliwa "
icon_mrgreen.gif

elmagra torcik fajny.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Marta, bez owijania w bawełnę (też kiedyś o to pytałam tutaj, ale nie otrzymałam konkretnej odpowiedzi)- jak chcesz zarobić, to weźmiesz jakieś 50zł za kg. Jeśli natomiast robisz to w ramach przysługi, bo nie zajmujesz się tortami zawodowo, to weźmiesz mniej. Ja za taki jak na ostatnim zdjęciu (gdybym go komuś rozliczała) wzięłabym za produkty ok 40zł i w zależności od dobrej woli odbierającego 30-40zł za fatygę. (wiem, wiem, że to mało, ale nie robię tortów zarobkowo, tylko jako hobby) Podaję ci teraz liczby niedokładne, bo nie chce mi się liczyć za ile były truskawki, galaretka czy serek mascarpone. No i pewnie ten torcik waży 2.2kg jak większość moich tortów o tych rozmiarach.

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Właśnie ja też nie jestem zawodowiec jak na razie to opiekam samą rodzinę,od rodziny za samo upieczenie tortu (produkkty dawali oni) obłożonego masą cukrową + dekoracje robione samodzielnie brałam 70 zł. a rodzina ani się skrzywiła, że drogo tylko się pytali czy nie za mało
icon_mrgreen.gif
więc nie mam za bardzo rozeznania
icon_question.gif

Cinka ty trochę uważaj żeby za jaką terorystkę cię nie wzięli
icon_lol.gif
, kiedyś mój znajomy przewoził taką mąkę na zakwas na barszcz biały to go wzięli na osobistą kontrolę myśleli że to jakieś narkotyki
roflmao_2.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
JAM, słodkiego, szczęśliwego życia u boku kochanego mężczyzny
cvety.gif

Torcik bardzo ładnie się prezentuje
icon_smile.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Ło jeny, nie próżnowałyście dziewczęta przez weekend, a jakie interesujące dyskusje!
Sliczny bucik i księżniczki i w ogóle wszystkie torty...

JAM wszystkiego najlepszego! moze i się skupiłaś na wnętrzu ale zewnętrze też niczego sobie. Widzę że się dopełniacie ze ślubnym idealnie
icon_smile.gif
, bardzo pomysłowe. Powiedz, obłożyłaś najpierw jednym kolorem a potem na to drugi czy masz jakiś tajny patent na takie ładne łączenie dwóch kolorów?

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Dziękuje bardzo bardzo za życzenia
icon_redface.gif
:*
zawsze to okazja by coś upiec
zahnlos.gif

o.laz nie mam patentu, raz jednym raz drugim, potem wciskałam w szczelinę i zaparowałam.... i się skleiły
icon_smile.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Marta12 @ 4 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438900 Cinka ty trochę uważaj żeby za jaką terorystkę cię nie wzięli
icon_lol.gif
, kiedyś mój znajomy przewoził taką mąkę na zakwas na barszcz biały to go wzięli na osobistą kontrolę myśleli że to jakieś narkotyki
roflmao_2.gif
Ale to nie jaaaa! To Marioletta chce przewozić masę cukrową
icon_mrgreen.gif
ja bym wolała robić na miejscu jednak
rofl.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
JAM @ 4 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1439236..
o.laz nie mam patentu, raz jednym raz drugim, potem wciskałam w szczelinę i zaparowałam.... i się skleiły
icon_smile.gif
icon_mrgreen.gif
to się właśnie nazywa patent! prosze o szczegółowe wyjaśnienia bo ja niekumata i nie kapuję. co wciskałaś w szczelinę? jak zaparowałaś, nad czajnikiem wywijałaś tym tortem :D?

a z masami poszalałaś... mniam

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
o.laz @ 4 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1439251
icon_mrgreen.gif
to się właśnie nazywa patent! prosze o szczegółowe wyjaśnienia bo ja niekumata i nie kapuję. co wciskałaś w szczelinę? jak zaparowałaś, nad czajnikiem wywijałaś tym tortem :D?

a z masami poszalałaś... mniam
Położyłam masę na połowę tortu, ucięłam według szablonu. Potem druga strona, zostawiłam 1-2 mm na zakładkę. I ten nadmiar wciskałam pomiędzy kolory dociskając je lekko do siebie. I parowałam żelazkiem. Kupiłam specjalnie do tego celu. http://zelazka.com.pl/photos/steam-o-power...-2938730532.jpg wszystkie paproszki mąka czy inne znikają , połysk po chwili robi się bardziej satynowy.

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
JAM @ 4 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1439262Położyłam masę na połowę tortu, ucięłam według szablonu. Potem druga strona, zostawiłam 1-2 mm na zakładkę. I ten nadmiar wciskałam pomiędzy kolory dociskając je lekko do siebie. I parowałam żelazkiem. Kupiłam specjalnie do tego celu. http://zelazka.com.pl/photos/steam-o-power...-2938730532.jpg wszystkie paproszki mąka czy inne znikają , połysk po chwili robi się bardziej satynowy.
Dobry patent z tym żelazkiem!!! Ja czasem jak chcę załatać dziurę to nakładam na dziurę łatkę z masy a potem narzędziem kulkowym zwilżanym w wodzie delikatnie masuję i łączę masę z łatką. Wychodzi super!

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy