Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
myślę ze dla początkującego to może łatwiej będzie ,a parzyłaś na dalsze strony ,tez mają ciekawe rzeczy
fiesgrins.gif

tu jeszcze Zygzak krok po kroku http://www.kuharka.ru/talk/deco/mk/5489.html?p=17
tutaj karatecy http://www.kuharka.ru/talk/deco/mk/5489.html?p=24

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
goia87 @ 20 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1444363tak wlasnie wczoraj probowałam tak zrobic i mi sie grudy porobily
icon_sad.gif
tak sobie pomyslalam ze moze da rade zrobic tak jak z galaretka wieksza ilosc wody i gdy bedzie sie scinac dodac do smietany??
gruebel_2.gif
juz sama nie wiem chyba woda z zelatyna nie powinna zaszkodzic bardzo smietanie ?? jutro bede robic nastepny tort i musze cos wymyslec
cry_1.gif
To może problem z temperaturą żelatyny? Nie powinna być zupełnie zimna, bo zimna dodana do porządnie zimnej przecież ubitej śmietany ścina się błyskawicznie, stąd grudy żelowe w śmietanie. Ubita zimna śmietana dodana (trochę) do ciepłej żelatyny robi letni roztwór śmietanowej żelatyny, i taki jak się doda do reszty śmietany nie powinien się ściąć zbyt szybko w grudki tylko wymieszać się gładko - oczwiście trzeba mieszać intensywnie przy łączeniu.

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
index.php?act=findpost&pid=1444696A jak zrobic te fugi, polozyc mase biala na tort a potem podoklejac cegielki czy jak ??
ja bym powycinała prostokąty - cegiełki i rozłożyła to na desce, przekładając cieniutko paseczkami białej masy, delikatnie rozwałkowała żeby się skleiło w całość i gotowe

Ale pewnie jakby położył na tort obłożony masą takie cegiełki to też by było

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Goia, Czekam na Twój torcik dla murarza. A to mój na szybko z pianek marshalla.

Załączniki

• Zdjęcie1323.jpg
    Zdjęcie1323.jpg
    186.8 KB · Wyświetleń: 0

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
index.php?act=findpost&pid=1444696A jak zrobic te fugi, polozyc mase biala na tort a potem podoklejac cegielki czy jak ??
dokładnie. masa na tort nie musi być biała,położ taką jakie chciałabyś mieć fugi,i cegły wycianałabym na bierząco,nie suszyłabym ich,na górę zrobiłabym taczkę wypełnioną cegłami i taki tort byłby prosty i na temat
icon_question.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Goia ja na 400ml smietany z piatnicy daję 2-3 łyżeczki. najpierw żelatyne zalewam małą ilością wody zimnej tak ok 1/6 szklanki. Trochę aby napęczniała. Potem dolewam tak do 1/3 szkl. wrzatku i rozprowadzam. Potem ubijam smietanę, daję trochę pudru i na koniec przestudzonę żelatynę. Ona musi być chłodna ale płynna. Jak za mocno mi się przytnie to parę kropel wrzątku i do smietany. Jest zawsze super

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
Dzieki dziewczyny za rady mam nadzieje ze nie dam plamy, z Wami wszystko jest takie proste
icon_smile.gif
hehe jeszcze czeka mnie auto do zrobienia na sobote volksvagen touran
icon_smile.gif
sama jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie
fiesgrins.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
A u mnie właśnie została odstawiona do wyschniecia cysterna paliwowa i piłki. I n aniedziele mam to zgrać na jednym torcie. czyli jeden a dwóch jubilatów. jeden piłkarz drugi właściciel firmy samochodowej z cystrnami paliwa. Mam pomysł i zobaczymy co z tego wyjdzie
gruebel_2.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Super tematy na torty ,u mnie na niedzielę torcik na Dzień Taty, ma być na wesoło.Tata ma się kąpać w kuflu piwa
icon_lol.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
JAM ja mam to samo,jak robię tort to same torty mi się snią
fiesgrins.gif
,łapy mi się trzęsą tak że nawet czasem nie mogę go wykończyć ,a łazienka zaliczona kilkanaście razy
pinggrins.gif
co do bukietu to pisałas że kwiaty miały wyglądac naturalnie ,nie panikuj klient będzie napewno zadowolony
banana.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy