Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Super torty a do tego świetne pomysły na ich wykonanie.
freu.gif

olala

Member
Lut 19, 2013
76
0
0
Marta świetny tort,bardzo relaksujący
fiesgrins.gif

[font="Arial Black"][/FONT]Alipek super jeden i drugi ,ale ten dla przedszkola mnie powalił
anbetung.gif
Ta biedronka,tygrysek i wogóle cała koncepcja świetna,gratuluje
icon_smile.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
Powtarzam po wszystkich Dziewczyny torty jak zwykle super!
JAM BUKIET REWELACJA! mój mąż przez ramię zerknął i mówi: "te kwiaty to żywe na tym torcie?"
icon_mrgreen.gif
mówie mu że nie a on tylko
eek2.gif
Bumelka panterka bardzo fajna
anbetung.gif

Ja w tym tygodniu mam maraton bo swoje urodziny, dziecka i jeszcze imieniny meza, ale tort planuje tylko dla dziecka no moze jeszcze dla siebie maly dla domownikow i kolezanek w pracy dobrze ze bedzie chlodniej bo ostatni źle przeżyłam jak mi sie tak pocił ten tort....i przy odbiorze miałam podobną sytuację co Asiulla rekacja Pani bliżej nieokreślona.....a wszystko wcześniej obgadałam co do szczegółów...potem jednak dostałam info że była zadowolona...
Mam takie pytanie techniczne macie może jakies przeliczniki jaka wielkosc tortu w zaleznosci od ilosci osob...jak wymierzyc konkretna wage tortu..nie mam jeszcze doswiadczenia...zawsze wychodzi mi taki ok 3 kg
gruebel_2.gif
niby na poczatku wydaje mi sie ze bedzie wazyl ok ale jak go obkladam masa i dekoruje to potem okazuje sie ze waga znowu większa....
dontknow.gif

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
W koncu dziewczyny skonczyłam ten tort dla murarza własnie go oddałam i kamień z serca.
icon_smile.gif
Pani zadowolona a ja tak srednio bo moglam sie bardziej postarac ale braklo mi czasu i siły przez te upały
baa.gif

PIC_0637.JPG

Załączniki

• PIC_0637.JPG
    PIC_0637.JPG
    252.7 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
goia87 @ 23 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445601W koncu dziewczyny skonczyłam ten tort dla murarza własnie go oddałam i kamień z serca.
icon_smile.gif
Pani zadowolona a ja tak srednio bo moglam sie bardziej postarac ale braklo mi czasu i siły przez te upały
baa.gif
Jaaaaki świetny
icon_smile.gif
A Pan jednak nie odpocznie ... kilka cegiłek mu zostawiłaś
icon_wink.gif
hihihihi świetne
icon_smile.gif

Alipek bo mnie te paski tygrysie i bumelki centki na oczy padły
icon_razz.gif
kwiatki łatwizna z tortami mam kłopot
icon_redface.gif

miu-miu dziekuje, co do wagi to nie pomogę dopiero zaczynam w temacie
icon_smile.gif

Lalke miałam robić i od rana walcze z biszkoptami cały czas opadają ,krem sie waży, masa budyniowa nie ścina.....dziś wszystko z rąk leci a jutro do 13-tej mam zawieść na miejsce
cry_1.gif

Dobijcie mnie
zmeczony.gif

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Dziewczyny ale szalejecie z tymi tortami
icon_eek.gif

jola33 super ten statek, gratuluję
icon_smile.gif

gegroza Twoje również świetne !
goia87 ten tort dla murarza czadowo wygląda, prosty a jakże wymowny
icon_smile.gif

Marta12 tato na pewno był zachwycony, znakomicie Ci wyszedł
icon_smile.gif

alipek rewelacyjnie sobie poradziłaś, ten dla przedszkolaków wymiata, bardzo mi się podoba
icon_smile.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
JAM @ 23 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445604od rana walcze z biszkoptami cały czas opadają ,krem sie waży, masa budyniowa nie ścina.....dziś wszystko z rąk leci a jutro do 13-tej mam zawieść na miejsce
cry_1.gif

Dobijcie mnie
zmeczony.gif
właśnie zjedliśmy pawie jeden biszkopt soute , bo mnie coś dziobnęło w barku jak cięłam warstwy i pojechałam tak że (_I_) z niego została łatać jak by nie było, tym bardziej że to mały biszkopcik .....

drugi stygnie, tylko coś jakiś marniejszy, pierwszy był rewelacja na sucho bez kremu bajka ;)

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Dzięki dziewczyny za miłe słowa , Busia ten tort to dla mojego mężusia od dzieci , myślałam że się obrazi jak go dzieci dawały rano jak skończyłam ale tylko się roześmiał.
JAM , marioletta miałam wczoraj to samo z moim ciastem ,chyba te temperatury i straszne duszno nam się dają we znaki ,ja wtałam o 5 rano i mało to pomogło wszystko sie topiło
baa.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
jola33 statekrewelacyjny
anbetung.gif

Aniu ten dla przedszkolaków czadowy, super go zaplanowałaś, drugi tez super torcik
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

goia87 tort dla murarza powalajacy,
anbetung.gif
tylko nie mów,że ten murarz jeszcze pracuje?
Marta12 oj szkoda,ze ja nie pomuślałam o torciku dla mężusia od moich dzieci, ale w zyciu nie wyszedł by mi tak wspaniały jak twój
anbetung.gif

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Hej dziewczyny,
troche czasu do Was nie zaglądałam a tu tyle stron do nadrobienia. Torty wszystkie pierwsza klasa, po prostu brak słów żeby wyrazic zachwyt
anbetung.gif

Ja na razie mam przerwe w tortowaniu, najblizsza okazja bedzie w połowie lipca na urodz. męża.
I tak myslalam zeby zrobic butelke Jacka Danielsa. Wiem ze sie tu takowe torty pojawiały
Czy któraś z Was zamiawiała tą nalepke na butelkę w formie wydruku jadalnego, czy malowałyscie ręcznie ?
jJa raczej talentu do malowania nie mam
icon_sad.gif
chyba ze macie na to tez jakiś patent np. żeby odrysować czy "przekalkowac" ???

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
goma @ 23 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445708Hej dziewczyny,
troche czasu do Was nie zaglądałam a tu tyle stron do nadrobienia. Torty wszystkie pierwsza klasa, po prostu brak słów żeby wyrazic zachwyt
anbetung.gif

Ja na razie mam przerwe w tortowaniu, najblizsza okazja bedzie w połowie lipca na urodz. męża.
I tak myslalam zeby zrobic butelke Jacka Danielsa. Wiem ze sie tu takowe torty pojawiały
Czy któraś z Was zamiawiała tą nalepke na butelkę w formie wydruku jadalnego, czy malowałyscie ręcznie ?
jJa raczej talentu do malowania nie mam
icon_sad.gif
chyba ze macie na to tez jakiś patent np. żeby odrysować czy "przekalkowac" ???
chyba malowały ręcznie dziewczyny
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif

takie próby bucikowe, obcas nie wyszedł to trzeba go było zakryć cwietkiem ;)

ale już wiem o co chodzi, mam nadzieję że drugi będzie lepszy
icon_smile.gif

dobrze że odbiorcy mało wymagający, zachwyt i tak był
icon_smile.gif

Rybeczka10

Member
Paź 10, 2012
32
0
0
JAM @ 18 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443925hej reksiulek
icon_mrgreen.gif
też kombinuje z gliceryną, jestem na etapie zbierania informacji
zahnlos.gif
kupiona juz jest wiltona.
Kiniaaa dziękuje
bussi.gif
przykrywkę już rozpatrywałam
icon_razz.gif
, kwiaty muszą być z masy (tort to dodatek do nich) bo one będą prezentem niespodzianką
icon_smile.gif

Jola33 dziękuje
bussi.gif
... już zaczęłam robić i w sumie nie wyobrażam sobie poprzyklejanych kwiatów, tak sztucznie troche będzie wyglądać
gruebel_2.gif
i też wychodzi "przykrywka"
A może wianek????? będzie łatwiej zrobić
icon_razz.gif

http://slubnyzakatek.com/files/wianek.jpg
http://wianki.sklep.pl/88-311-large/wianek...nowa-milosc.jpg
tylko z cukrowych kwiatów
zahnlos.gif
???
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
dziękuje ślicznie za podpowiedż, torty prześliczne.
Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy