marioletta @ 26 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1446658jesteście niemożliwe z tymi linkami .......... przecież ja nic nie robie w domu tylko oglądam
![]()
![]()
bumelka wrzuć linka do torta na FB,może wcale nie jest zmasakrowany jak to ty widzisz??Wrzuć linka chcemy popatrzeć !!!ja w zamian dam swojego![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ma to samo co najmniej 3-5 godzin przed kompem na oglądaniu jak robią figurki i dekoracjezboczenie jakieś![]()
![]()
![]()
![]()
przez to wszystko nie mam czasu na naukę Niemieckiego![]()
![]()
miu-miu @ 26 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1446628ponawiam pytanie i z góry![]()
Mam takie pytanie techniczne macie może jakies przeliczniki jaka wielkosc tortu w zaleznosci od ilosci osob...jak wymierzyc konkretna wage tortu..nie mam jeszcze doswiadczenia...zawsze wychodzi mi taki ok 3 kg gruebel_2.gif niby na poczatku wydaje mi sie ze bedzie wazyl ok ale jak go obkladam masa i dekoruje to potem okazuje sie ze waga znowu większa.... dontknow.gifwiesz, ja nie pisze nic, bo w temacie naprawdę dużo było o przeliczaniu porcji.... musiałybyśmy wklejać stare posty by się nie powtarzać![]()
JAM @ 26 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1446680Wrzuć linka chcemy popatrzeć !!!ja w zamian dam swojego![]()
![]()
![]()
![]()
ale co ? moje FB?
bo ja chyba nie dospana![]()
![]()
Justee @ 26 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1446751JAM nie chodziło mi o to żeby BUMBELKA tłumaczyła się z czegoś tej pannie!!!chodziło mi,że ma jej poprostu napisać,że chce się z nią spotkać,że ma dług za tort..itp.a nie o to że tort nie wyglądał tak jak miał wyglądać.Justee mam nadzieję że nie poczujesz się urażona ale pozwolę sobie poprawić nie BUMBELKA A BUMELKA![]()
aneta1111 tutaj BeataSz robiła z bramkami
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1437560
A tu jest na moje oko z masy:
http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw=1...tx=79&ty=84
aneta1111 @ 26 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1446743Subtelna powiedz jak doszłaś do tak ładnych rantów w torcie? Moje są zakrąglone i nie wiem czy to masa (tynk) tak działa? Tylko ja nie tynkuję masłem ale taką masą budyniowo-maślaną i ona nie jest taka sztywna...
kiedyś zrobiłam i potem przy krojeniu takie kawałki tej twardej masy było widać i czuć smak masła
Bardzo podoba mi się Twój monster high, piękne kolory !!!.... męczyłam się z łączeniem barwników i nie uzyskałam takiego![]()
Nietoperki są ekstracycki też![]()
![]()
co do rantów nie widze zaokrągleń... Ja swoja Mase do tynkowania robię z tego samego przepisu co na torty kremem dekorowane, jest smaczniejsza i równie twarda. Nawet jak gdzieś jest jej więcej to ma dobry (cytrynowy) smak. Takim tynkiem robie ostre ranty potem do lodówki i jak jest mocno twarde dopiero obkładam masą, i ważne (z tv) nie gładzić rekami !! bo ciepło rąk rozpuszcza tynk, packa jedna z góry (wygładzić i usunąć powietrze.) druga z boku i wychodzą ostre kanty....
Jeżeli chodzi o bramki to ja bym robiła z lukru, jak dla mnie najłatwiejsza opcja.
CYTATJAM nie chodziło mi o to żeby BUMBELKA tłumaczyła się z czegoś tej pannie!!!chodziło mi,że ma jej poprostu napisać,że chce się z nią spotkać,że ma dług za tort..itp.a nie o to że tort nie wyglądał tak jak miał wyglądać.to może źle zrozumiałam, przepraszam ale emocje biorą góręWszyscy z zapałem czekamy na wieści od Bumelki![]()
![]()
marioletta @ 26 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1446757ale co ? moje FB?
bo ja chyba nie dospana![]()
chodziło w Twoim cytacie , by Bumelka dała linka do strony z tortem. To napisałam że też chce popatrzeć a w zamian dam moje konto na Fecebook'u![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.