Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
Podpowiedzcie mi proszę co fajnego moznaby napisac na przyczepie tira dla 3 latka
gruebel_2.gif
siedze i mysle.......
icon_idea.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
emilka41, piękny tort! Niezwykle lekki, bardzo mi się podoba
icon_smile.gif

subtelna30, super torciki! Ten pan pod kokardą jakąś niespodziankę miał?
icon_wink.gif

bumelka, bardzo Ci współczuję, ja bym chyba poszła tak poza wszystkim do tego lokalu i chryję zrobiła, bo mnie taka durnota ludzka leczy!
baa.gif
Nikt nikomu nie każe by cukiernikiem, ale z tego co opisałaś, to chyba ślepy tą torebkę położył...
baa.gif
baa.gif
baa.gif

Popieram JAM, nie musisz się tłumaczyć, a nawet nie powinnaś! Jeśli jej nie pasował tort, to i tak powinna pierwsza o tym powiedzieć. Ty możesz się jedynie o kasę upominać.

marioletta, chodzi Ci może o https://www.facebook.com/pages/Sweet-Inspir...132047826817508 ?

kiniaaa, figurki niesamowite.. aż chyba pójdę polepić
icon_wink.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
ponawiam pytanie i z góry
anbetung.gif

Mam takie pytanie techniczne macie może jakies przeliczniki jaka wielkosc tortu w zaleznosci od ilosci osob...jak wymierzyc konkretna wage tortu..nie mam jeszcze doswiadczenia...zawsze wychodzi mi taki ok 3 kg gruebel_2.gif niby na poczatku wydaje mi sie ze bedzie wazyl ok ale jak go obkladam masa i dekoruje to potem okazuje sie ze waga znowu większa.... dontknow.gif]

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
bumelko no i jak sprawa?
ja bym już dziś dzwoniła do skutku,czyli co kwadrans dopóki nie odbierze. Ten tort to dzieło sztuki, to, co się stało z nim później- to nie
Twoja sprawa. Mogła klienta sama odebrać tort i miałabyś z głowy. Z resztą- tu nie ma co tłumaczyć, zrobiłaś świetny tort i należy Ci się zapłata jak psu buda. I absolutnie nie schodź jej z ceny. W razie gdyby tego oczekiwala to jej powiedx, że może rozmawiać na ten temat z restauracją, a Ty wykonałaś swoją pracę z należytą starannością.

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
marioletta @ 26 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1446658jesteście niemożliwe z tymi linkami .......... przecież ja nic nie robie w domu tylko oglądam

strafe.gif
strafe.gif

bumelka wrzuć linka do torta na FB,może wcale nie jest zmasakrowany jak to ty widzisz??
Wrzuć linka chcemy popatrzeć !!!
icon_razz.gif
ja w zamian dam swojego
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
rofl.gif

ma to samo co najmniej 3-5 godzin przed kompem na oglądaniu jak robią figurki i dekoracje
icon_razz.gif
zboczenie jakieś
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
przez to wszystko nie mam czasu na naukę Niemieckiego
baa.gif

miu-miu @ 26 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1446628ponawiam pytanie i z góry
anbetung.gif

Mam takie pytanie techniczne macie może jakies przeliczniki jaka wielkosc tortu w zaleznosci od ilosci osob...jak wymierzyc konkretna wage tortu..nie mam jeszcze doswiadczenia...zawsze wychodzi mi taki ok 3 kg gruebel_2.gif niby na poczatku wydaje mi sie ze bedzie wazyl ok ale jak go obkladam masa i dekoruje to potem okazuje sie ze waga znowu większa.... dontknow.gif
wiesz, ja nie pisze nic, bo w temacie naprawdę dużo było o przeliczaniu porcji.... musiałybyśmy wklejać stare posty by się nie powtarzać
icon_redface.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Dziewczyny dodajecie takie stronki że mnie normalnie szczena opadła to przecież cuda tam robią .
miu -miu o ile się nie mylę to nasz JAM coś niedawno dodawała ,to były jakieś rozrysowane na tortownicach porcje
gruebel_2.gif

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
Dziewczyny, które robiły boisko...
jak zrobić bramki? Rureczki z cukru i kleimy czy z lukru? Sama nie wiem....

To forum jest cudowne...skarbnica wiedzy
cfist.gif
cfist.gif
cfist.gif
ale jaki pożeracz czasu....a jak uzależnia
icon_smile.gif

Bumelko - walcz o kasę, to nie był czyn charytatywny - to Ty decydujesz komu i za ile
icon_smile.gif
Kurdę najbezpieczniej jak przyjeżdża klient do domu i od razu płaci...

wsatwiam swoje dwa...przy Waszych to mierna robota, ale co tam. Złapałam doła po lalce JAM, ale juz się dźwignęłam i podjemuję kolejne wyzwanie
icon_smile.gif

JAM to pozytywny upadek

Załączniki

• 1003293_523941074327432_2078160275_n.jpg
    1003293_523941074327432_2078160275_n.jpg
    95.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 941701_523989824322557_1177012925_n.jpg
    941701_523989824322557_1177012925_n.jpg
    82.5 KB · Wyświetleń: 0

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
Subtelna powiedz jak doszłaś do tak ładnych rantów w torcie? Moje są zakrąglone i nie wiem czy to masa (tynk) tak działa? Tylko ja nie tynkuję masłem ale taką masą budyniowo-maślaną i ona nie jest taka sztywna...
kiedyś zrobiłam i potem przy krojeniu takie kawałki tej twardej masy było widać i czuć smak masła
icon_sad.gif

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
JAM nie chodziło mi o to żeby BUMBELKA tłumaczyła się z czegoś tej pannie!!!chodziło mi,że ma jej poprostu napisać,że chce się z nią spotkać,że ma dług za tort..itp.a nie o to że tort nie wyglądał tak jak miał wyglądać.

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
Justee @ 26 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1446751JAM nie chodziło mi o to żeby BUMBELKA tłumaczyła się z czegoś tej pannie!!!chodziło mi,że ma jej poprostu napisać,że chce się z nią spotkać,że ma dług za tort..itp.a nie o to że tort nie wyglądał tak jak miał wyglądać.
Justee mam nadzieję że nie poczujesz się urażona ale pozwolę sobie poprawić nie BUMBELKA A BUMELKA
icon_smile.gif

aneta1111 tutaj BeataSz robiła z bramkami

https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1437560

A tu jest na moje oko z masy:

http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw=1...tx=79&ty=84

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
aneta1111 @ 26 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1446743Subtelna powiedz jak doszłaś do tak ładnych rantów w torcie? Moje są zakrąglone i nie wiem czy to masa (tynk) tak działa? Tylko ja nie tynkuję masłem ale taką masą budyniowo-maślaną i ona nie jest taka sztywna...
kiedyś zrobiłam i potem przy krojeniu takie kawałki tej twardej masy było widać i czuć smak masła
icon_sad.gif
Bardzo podoba mi się Twój monster high, piękne kolory !!!.... męczyłam się z łączeniem barwników i nie uzyskałam takiego
cry_1.gif

Nietoperki są ekstra
oklasky.gif
cycki też
zahnlos.gif

co do rantów nie widze zaokrągleń... Ja swoja Mase do tynkowania robię z tego samego przepisu co na torty kremem dekorowane, jest smaczniejsza i równie twarda. Nawet jak gdzieś jest jej więcej to ma dobry (cytrynowy) smak. Takim tynkiem robie ostre ranty potem do lodówki i jak jest mocno twarde dopiero obkładam masą, i ważne (z tv) nie gładzić rekami !! bo ciepło rąk rozpuszcza tynk, packa jedna z góry (wygładzić i usunąć powietrze.) druga z boku i wychodzą ostre kanty....
Jeżeli chodzi o bramki to ja bym robiła z lukru, jak dla mnie najłatwiejsza opcja.
CYTATJAM nie chodziło mi o to żeby BUMBELKA tłumaczyła się z czegoś tej pannie!!!chodziło mi,że ma jej poprostu napisać,że chce się z nią spotkać,że ma dług za tort..itp.a nie o to że tort nie wyglądał tak jak miał wyglądać.
to może źle zrozumiałam, przepraszam ale emocje biorą górę
gafa.gif
Wszyscy z zapałem czekamy na wieści od Bumelki
stres.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
aneta1111, świetna ta mulatka
fiesgrins.gif

o.laz, żadnych złośliwości, a czysta ciekawość przeze mnie przemawia..
rofl.gif

Trochę się cykam, ale co tam.. Może nie jestem początkująca, za to słabo praktykująca, więc dużo tu niedociągnięć
icon_wink.gif
Dobra, nie tłumaczę się..
Walizka jako tort pożegnalny

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Ja tynkuję kremem, na który już tu wieki temu podawałam przepis, maślano-bezowy - jest dużo lżejszy niż sam maślany, a tak samo twardnieje, można mu nadać smak np. sokiem z cytryny. Robię tak, jak JAM - obkładam, wygładzam i siup do chłodzenia (ja do zamrażalnika, bo szybciej)
icon_wink.gif

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
a ja naczytałam się forum "kuharka ", któraś z was dodała linki do niego takie rosyjskie cudo
icon_smile.gif
i okładam resztkami okrojonego biszkopta z masą ... mieszam toto i obkładam i powiem wam że smakuje lepiej niż masa maślana i idealnie gładko nakłada się na masy śmietanowe z czym miałam wcześniej problem
dump.gif

i tam też robią tak, że obkładam boki tortu paskiem masy tak pionowo a na koniec zakrywam wykrojonym kołem wielkości tortu i boki dokrawam i jest cuuudnie wysoki i prościutki jak mi się zawsze marzyło
herz.gif

dopiero 2 zrobiłam w tym stylu ale jestem zachwycona
banana.gif
jak mi docięcia nie wyjdą to szczypeczkami dookoła i jest git

kurcze mam nadzieję , że w miarę jasno napisałam jak nie to proszę o pytania

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
sierotka walizka super
anbetung.gif

w ogóle wszystkie tutaj jesteście super
icon_smile.gif
bardzo kreatywne i bardziej profesjonalne niż co niektóre cukiernie
herzen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy