Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
no nie wchodze tutaj chyba już

eek2.gif
eek2.gif
eek2.gif
eek2.gif

przecież kompleksów się człowiek nabawi ...

piękne i Doroty, Oli, Marty, miumiu

a JAM coś za cicho siedzi, zaraz coś z rękawa wyciągnie
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Ola jak to na wariata to padam do nóg
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
szczeki poszukać
icon_wink.gif
Powiedz mi , czy kwiatki , truskaweczki i inne masz przygotowane czy do każdego tortu osobno robisz?
Marioletta nic nie wyciągnę szykuje się na urlop
zahnlos.gif
i tylko bukiety robię zero ciast. Dopiero 26.07 dla teściowej i potem 10.08 dla mężusia
icon_mrgreen.gif
Citroen 2CV z wyposażeniem wnętrza, przynajmniej takie mam plany
icon_razz.gif

A do ego czasu będę was wielbić i wychwalać pod niebiosa
zahnlos.gif

Marta12 boskie dzieło
freu.gif

Dorotkę skomplementowałam na FB
icon_smile.gif
ale i tutaj napiszę że przepiękne
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
[quote name='JAM' date='1 Jul 2013, 19:51 ' post='1448569']
Ola jak to na wariata to padam do nóg
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
szczeki poszukać
icon_wink.gif
Powiedz mi , czy kwiatki , truskaweczki i inne masz przygotowane czy do każdego tortu osobno robisz?

no niestety na bieżąco... :/

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Ola, zachwycam się Twoim tortem! Napatrzeć się nie mogę
icon_eek.gif
A dopiero co szczękę po poprzednich pozbierałam..
Śliczne poziomki
icon_smile.gif

JAM, zaintrygował mię pomysł Twój na tort dla mężusia, ja na podobny termin dla mojego kombinowam i inspiracji szukam. Cóś w tym stylu by się mu spodobało
gruebel_2.gif

Mam pytanko, może ktoś mi pospieszy z pomocą i odpowie na pytanie: Jak wyceniacie torty? Domyślam się, że wagowo, ale nie wiem jak wycenić kg. Jakoś nie umiem i się wstydam przez to brać zamówienia.. Boję się, że będzie za drogo, czy coś.. Byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki/porady, może być na PW, jakby ktoś nie chciał tak tu na forum.

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Sierotka3m @ 1 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1448591Mam pytanko, może ktoś mi pospieszy z pomocą i odpowie na pytanie: Jak wyceniacie torty? Domyślam się, że wagowo, ale nie wiem jak wycenić kg. Jakoś nie umiem i się wstydam przez to brać zamówienia.. Boję się, że będzie za drogo, czy coś.. Byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki/porady, może być na PW, jakby ktoś nie chciał tak tu na forum.
prócz tego, że oczywiście robię to charytatywnie ;)))))

to nie wyceniam wagowo, tylko ze względu na:
1) ilość porcji
2) stopień skomplikowania dekoracji.

Przy czym głównym kryterium jest punkt 1- ilość porcji.

Jeśli chodzi o temat wyceniania- nie ma się czego wstydzić. Nie myśl ile Ty byłabyś w stanie dać za taki tort, tylko sobie z ręką na sercu policz ile ksoztują składniki i ile czasu zajmuje Ci zrobienie tortu. To są 2 główne czynniki. Bądź twarda i trzymaj się swojego "cennika". Zobaczysz, że nie jest to nic strasznego. A że nie każdy się decyduje? No cóż!!! Ciebie przecież też nie na wszystko stać, prawda? Dlaczego masz robić coś " za darmo"? Przecież to Twoja praca!
Dodatkowo, koleżanka mi kiedyś powiedziała: "jeśli każdy zgadzałby się na Twoją cenę- oznaczałoby to, że jesteś za tania". I bardzo to trafne.

olala

Member
Lut 19, 2013
76
0
0
Dorotko torty przepiękne wszystkie bez wyjątku,są w stylu takim jak ja lubię
freu.gif
freu.gif
freu.gif

ola_wroclaw Twój tort na szybcika suuuuuuper, niby prosta forma,ale taki radosny,że aż mi się humor poprawił(a ostatnio mam kapryśny)
bussi.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Dodota , ola_wroclaw wspaniałe torciki
anbetung.gif
anbetung.gif

Sieotko ja za swój z czerwonym bucikiem wzięłam od faceta 40zł za kg i nawet się nie targował tylko zapłacił,wyszło za niego 120zł. Z tego co się zorientowałam to u nas (mieszkam w małej miejscowości) dziewczyna bierze 35 za kg.
kOCHANE MAM JESZCZE WIELKĄ PROŚBĘ!Czy może któraś wie jak zrobic tort głowę konia ,ma być dla tej mojej małej sąsiadki .Myślałam o czymś prościejszym ale moja córa wyskoczyła z tą głową i strasznie im się ten pomysł spodobał i ma być taki tylko nie wiem jak się za niego zabrać
gruebel_2.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Dziewczyny, złamałam się i kupuję model past
icon_smile.gif
po tym jak zobaczyłam twoje wygłaskane koniki Jo_anno !
icon_razz.gif

no i przy tak zwanej okazji chcę kupić jakiś barwnik pudrowy do robienia rumieńców ludkom.macie doświadczenie jaki będzie najbardziej naturalny? jakoś nie moge się zdecydować
gruebel_2.gif

taki http://www.sklep.tortolandia.pl/produkt,Ba...o_,94,2963.html a może taki http://www.sklep.tortolandia.pl/produkt,Ba...o_,94,2964.html albo w ogóle taki http://www.sklep.tortolandia.pl/produkt,Ba...g_,94,2953.html

Pomożecie??

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy