ola_wroclaw
Member
- Lis 20, 2012
- 496
- 0
- 0
[quote name='Dorota519' date='1 Jul 2013, 18:33 ' post='1448519']
Doris, co to za forma ten dzidziolek?
Doris, co to za forma ten dzidziolek?
Sierotka3m @ 1 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1448591Mam pytanko, może ktoś mi pospieszy z pomocą i odpowie na pytanie: Jak wyceniacie torty? Domyślam się, że wagowo, ale nie wiem jak wycenić kg. Jakoś nie umiem i się wstydam przez to brać zamówienia.. Boję się, że będzie za drogo, czy coś.. Byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki/porady, może być na PW, jakby ktoś nie chciał tak tu na forum.prócz tego, że oczywiście robię to charytatywnie))))
to nie wyceniam wagowo, tylko ze względu na:
1) ilość porcji
2) stopień skomplikowania dekoracji.
Przy czym głównym kryterium jest punkt 1- ilość porcji.
Jeśli chodzi o temat wyceniania- nie ma się czego wstydzić. Nie myśl ile Ty byłabyś w stanie dać za taki tort, tylko sobie z ręką na sercu policz ile ksoztują składniki i ile czasu zajmuje Ci zrobienie tortu. To są 2 główne czynniki. Bądź twarda i trzymaj się swojego "cennika". Zobaczysz, że nie jest to nic strasznego. A że nie każdy się decyduje? No cóż!!! Ciebie przecież też nie na wszystko stać, prawda? Dlaczego masz robić coś " za darmo"? Przecież to Twoja praca!
Dodatkowo, koleżanka mi kiedyś powiedziała: "jeśli każdy zgadzałby się na Twoją cenę- oznaczałoby to, że jesteś za tania". I bardzo to trafne.
ola_wroclaw @ 1 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1448601a ja tak zupełnie off topowo-
ja i JAM mamy urodziny w ten sam dzień
Skarżypyta![]()
![]()
![]()
Marta12 @ 1 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1448633No właśnie jest ich masa tylko nie wiem jak go mam poskładać do kupy żeby jakoś ten łeb wyszedł
Marta- zobacz sobie tutajhttp://www.lovelytutorials.com/forum/forumdisplay.php?f=189
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.