Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
bumelka @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452914A może coś wymyślić co składałoby się jakby z dwóch tortów połączonych ale nie piętrowych .Tylko nie wiem jeszcze co Pokaż załącznik 84276
a więc widziałam połączone mostem między sobą 1- ślubny jak para młoda biegnie na środek mostu skoczyć sobie w ramiona( a moze młody chciał młodą zepchnąć???
gruebel_2.gif
)
2- lub taki dla dzieci z kolejką na wiadukcie(most z masy cukrowej)
Ja swój łączony robiłam w "8" bo na ósme urodziny syna. (lego) .. widziałam gdzieś ciężarówkę z przyczepą
gruebel_2.gif
... a może rodzaj księgi gdzie każda karta to osobny tort łączony zakładką lub sznurem
gruebel_2.gif
taka BIG książeczka
zahnlos.gif
wtedy tematyka dowolna

dora1530 piękny tort
freu.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

dora1530

Member
Lip 5, 2011
13
0
0
Dziękuje JAM
lecker.gif
,
chociaż nie tworzę takich dzieł jak niektóre z Was to i tak jestem zadowolona.
Znalazłam jeszcze takie zdjęcia

Załączniki

• 100_4629__2_.jpg
    100_4629__2_.jpg
    846.1 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_4639__2_.jpg
    100_4639__2_.jpg
    856.5 KB · Wyświetleń: 0

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Dzięki kochane za podpowiedzi.Oba są fajne ale ja ostatno przy moim szczęściu do masy cukrowej bardziej skłaniałabym się do tych figurek.Na razie jeszcze boję się robić takiego kłębka wełny .Ten tort ma być na 15 .08 moja córcia mnie zreklamowała w pracy (poszło dziecię sobie do pracy na wakacjach),więc jak będzie chwilka to sobie udziubdziam kotki niech sobie czekają myślę że nic im się nie stanie
icon_lol.gif

dora1530 fajne torciki porobiłaś
daumen.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Marta12 @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452942
icon_mrgreen.gif
nie przejmuj sie ja tez czasem ją mam
rofl.gif
Dziękuje
icon_smile.gif

tylko że "czasami" to ja jej nie mam
zahnlos.gif
po za tym głupawka na porządku dziennym
icon_razz.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
wpływ dzieci na psychikę dorosłego człowieka jest zgubny
icon_razz.gif
dwa wyjścia albo być ponad nimi albo z nimi i dopada głupawka
icon_smile.gif

dora1530CYTATtak jestem zadowolona.
Bo masz prawo są świetne
icon_smile.gif

bumelka nie rozbolała Ciebie głowa?
gruebel_2.gif

dora1530

Member
Lip 5, 2011
13
0
0
Powiedzcie mi dlaczego u mnie po numerze użytkownika pojawia się takie coś - Ostrzeżenia (0%)

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
kiniaaa @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452822Dziewczyny i chłopaki
icon_mrgreen.gif
Podrzućcie jakieś pomysły na torcik z jajem na 25 rocznicę ślubu ( on mechanik, ona pielęgniarka - ale niekoniecznie musi być tematyczny). Tort na 50 osób, solenizanci są totalnie wyluzowani
biggrinflip.gif
biggrinflip.gif
Może para w łóżku, ona w stroju pielęgniarki w czepku, on w spodniach na szelkach i koniecznie z kluczem.
Albo w łóżku połóż strzykawkę w czepku a obok klucz w czapeczce z daszkiem a dokoła jakieś bandaże, pigułki, kombinerki, młotek...... może być ciekawie
icon_mrgreen.gif

Marta12 @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452938Dzięki kochane za podpowiedzi.Oba są fajne ale ja ostatno przy moim szczęściu do masy cukrowej bardziej skłaniałabym się do tych figurek.Na razie jeszcze boję się robić takiego kłębka wełny .Ten tort ma być na 15 .08 moja córcia mnie zreklamowała w pracy (poszło dziecię sobie do pracy na wakacjach),więc jak będzie chwilka to sobie udziubdziam kotki niech sobie czekają myślę że nic im się nie stanie
icon_lol.gif

dora1530 fajne torciki porobiłaś
daumen.gif
Robilam kotki na torcie i kilka kłębkow obok malutkich. Kilka stron wstecz jest zdjęcie.

czarnowodzianka @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452948dziewczyny, mam zrobić taki tort tylko nie wiem jak ten baldachim, macie jakieś pomysły??? tak wygląda fotka
Widzialabym dwa sposoby:
-wycisnąć masę pistoletem przez najcieńszą końcówkę i zrobić "pajęczynkę"
- zrobić z lukru- tak jak czaruje JAM
icon_mrgreen.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Hajastan, ja myślę, że JAM ma świetny pomysł z tą książką, np otwarty album w stylu scrapbookingu, dwie strony połączone takimi kółkami jak w segregatorze.

Dora1530, bardzo ładne Twoje torciki som
icon_smile.gif
Ostrzeżenia - każdy takie coś ma i każdy tylko swoje widzi. Jak zrobisz coś niezgodnie z regulaminem i dostaniesz upomnienie, to tam Ci się wyświetli.

JAM, ja nie muszę mieć dzieci, coby głupawkę nabywać, tak już mam i tyle. Nawet sztywniacką rodzinkę męża rozruszałam. A jak nie mam głupawki i nie gadam na okrągło, to już jakieś choroby podejrzewają. Małż podejrzewa, że coś nie teges, jak się dwie minuty nie odezwę
rofl.gif

Czarnowodzianka, baldachim z royal icing. Najlepiej byłoby pewnie na ta kołyskę nałożyć jakiś stelaż, na którym stworzysz to cudo, a jak wyschnie, stelaż wyjmiesz.

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
czarnowodzianka @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452948dziewczyny, mam zrobić taki tort tylko nie wiem jak ten baldachim, macie jakieś pomysły??? tak wygląda fotka
Baldachim jest z lukru, myślę że to Royal Icing , ale może i SugarVeil Icing.
Lukier na pewno
icon_razz.gif

To fotka z LT był tam też tutek na łóżeczko. Jak zwykle mnie nie wpuszczają
baa.gif

By zbytnio nie kombinować pokusiłabym się na lukier tradycyjny. W trzech częściach zrobić delikatną siatkę na płasko a potem skleić na gotowo do łóżeczka.

Dora1530CYTATPowiedzcie mi dlaczego u mnie po numerze użytkownika pojawia się takie coś - Ostrzeżenia (0%)
Ciesz się że 0% hihihihi jak masz więcej mogą wykopać z forum. Każdy to widzi tylko u siebie taka informacja czy byłaś grzeczna
zahnlos.gif

kaka-25

Member
Paź 20, 2012
42
0
0

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
JAM już mnie łeb nie boli bo dziś totalna pustka...tylko echo szaleje

komp mi dzisiaj muli tak ,że zaraz m1.gif

Załączniki

• m1.gif
    m1.gif
    20.6 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
Hajastan @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452923no właśnie też mi się wydaje,ze trochę mały i tak myślę,żeby ją namówić na małe pięterko np. okrągłe 18 cm, a na nim dzidziuś
gruebel_2.gif

Sylwuś pisałam do ciebie na fc i nic nie odpisałaś
cvety.gif
w sprawie dzidziusiów
cry_1.gif
Zastrzele tego mojego!!!!! Odczytał wiadomość a nie powiedział mi!!! Pewnie że Ci wyślę.

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Subtelna30, ja Cię chciałam zapytać, bo pisałaś, że tort wykańczasz zmiksowanym tym, co obkroisz. Rozumiem, że nie stosujesz dodatkowego tynku. Jak wnętrze jest śmietanowe, to nic się z masą nie dzieje?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
bardzo, bardzo, bardzo wam dziękuję za podpowiedzi,
bussi.gif
pomysł z podusią mi się bardzo spodobał,
daumen.gif
kołyska albo łóżeczko też by było super
icon_razz.gif

czarnowdzianka ten tort ze zdjęcia jest zawalisty, ale trochę bym się bała czy ten baldachim się nie rozwali w drodze
gruebel_2.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy