Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
goia87 @ 26 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1455661Dziewczyny pomozcie, co sadzicie o tym torcie bo jak dla mnie za bardzo nackałam tych pasków i taki ciemny mi sie wydaje czy to tylko moje widzi mi sie juz sama nie wiem, robilam go zdenerwowana bo musiałam caly krem w wc spuscic
icon_sad.gif
a moze ta sie to jakos rozjasnic ehhhhhhhhhhhhh
Jest pstrokaty, wesoły, ale bardzo zrównoważony i tak jak mówią dziewczyny nic bym nie ruszała
icon_smile.gif
bussi.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
WRÓCIŁAM PO CAŁEJ DOBIE PRACY NAD 10-CIOMA CIASTAMI I TORTAMI!!! FAJNIE ŻE POPIEKŁAM SOBIE BISZKOPTY NA TORT Z PAWIEM 3 PIĘTROWY, ULEPIŁAM PAWIA NA SZCZĘŚCIE JESZCZE NIE ZACZĘŁAM PRZEKŁADAĆ BISZKOPTÓW A TU SOBIE DZWONI TA KOBITA OD 18NASTKI ŻE CHCE JEDNAK TORT KOBIETKI W GORSECIE!!!! DODAM ŻE TAKI JEJ NA POCZĄTKU SAMA ZAPROPONOWAŁAM!!! ALE ONA NIE BO CHCE Z PAWIEM.BO TAKI OKAZAŁY BĘDZIE!! NO I CO , NO MYSLAŁAM ŻE COŚ JEJ SIĘ CHYBA POMIESZAŁO. GDYBY NIE TO ŻE MIESZKAMY PRAWIE KOŁO SIEBIE, 200 METRÓW. TO W ŻYCIU BYM SIĘ NIE ZGODZIŁA. W PONIEDZIAŁEK JESZCZE MI POTWIERDZIŁA ZAMÓWIENIE ŻE TAK MA BYĆ. !!! WIĘC WŁĄCZYŁAM 6 BIEG I TRZEBA BYŁO NADGONIĆ PRACĘ

Załączniki

• 100_9880.JPG
    100_9880.JPG
    431.2 KB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Marta12 @ 26 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1455571Nie dopisałam z prędkości
fiesgrins.gif
chodziło mi o piętrowe torty w takich kształtach, na jakich podkładkach ich ustawiacie
gruebel_2.gif
jeśli pytasz o takie:
http://allegro.pl/tacka-prostokatna-tektur...3409846431.html
to dokładnie taki używałam do moich piętrowych i na spód i jako przekładkę. tzn ja robiłam okrągłe ale typ ten sam, moim zdaniem nadają się. dodam ze nie były to jakieś olbrzymy - 24+18 albo 22+16. gdybym kiedyś robiła większy to na spód bym dała taki super gruby jak bumelka pokazuje ale te z linka powyżej na przekładki sa super

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Mój brak doświadczenia dał się we znaki, biszkopt nie wytrzymał ciężaru kremu, mało czasu na schłodzenie i cała masa moich błędów.
Nie jestem zadowolona marzyłam o innym torciku czystym i delikatnym. I piszę to naprawdę szczerze....
Ale jak zaczął mi spływać, warstwy kremy zaczęły prześwitywać przez masę.... musiałam jakoś to ukryć i nawtykałam i kwiatów i zdobień. Bałagan, Chaos i Pośpiech to moje dzieło
cry_1.gif
No ale moje więc wklejam. Będzie moim nocnym koszmarem
icon_razz.gif
choć jubilatce się podobał .....

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
pierwsza moja myśl to " zaraz mnie chyba ... strzeli" ale potem mówię sobie dam rade. I jakoś idzie. pomijając tą gorączkę jaką mam w domu. wszystko musze biegiem robić. NIE PISZCIE NIC NA FACEBOOKU POD TYM TORTEM, BO TA BABKA MA FEJSA I OGLĄDA TORTY. MOŻE ONA TAK AŻ SIĘ NIE ZNA, ALE TEN JEJ MŁODSZY SYN TO WIE WSZYSTKO.

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
JAM @ 26 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1455811Mój brak doświadczenia dał się we znaki, biszkopt nie wytrzymał ciężaru kremu, mało czasu na schłodzenie i cała masa moich błędów.
Nie jestem zadowolona marzyłam o innym torciku czystym i delikatnym. I piszę to naprawdę szczerze....
Ale jak zaczął mi spływać, warstwy kremy zaczęły prześwitywać przez masę.... musiałam jakoś to ukryć i nawtykałam i kwiatów i zdobień. Bałagan, Chaos i Pośpiech to moje dzieło
cry_1.gif
icon_razz.gif

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0
JAM @ 26 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1455811Mój brak doświadczenia dał się we znaki, biszkopt nie wytrzymał ciężaru kremu, mało czasu na schłodzenie i cała masa moich błędów.
cry_1.gif
icon_razz.gif
Jam, ja jestem zachwycona kwiatkami i pięknymi zdobieniami z lukru królewskiego. Całość wygląda super, choć rozumiem Twoje niezadowolenie.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Alipek torcik sliczny
Sylka często tak jest, że ktoś zmienia koncepcję ale świetnie sobie poradziłaś. Ja właśnie niedawno miałam taki przykład. W ciągu 3 dni była biedronka, korona na poduszce a w końcu księżniczka. Dobrze, że nie zrobiłam wcześniej dekoracji.
JAM Ty marudo, czepiasz się kochana czepiasz. po prostu wyszła Ci wersja "na bogato" bo jesteś do takich stworzona

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
sylkag super sobie poradziłaś widać że praca w stresie Ci służy
anbetung.gif

JAM torcik uroczy
anbetung.gif
bardzo fajnie wszystko współgara ze sobą,a te dekoracje lukrem...mmm cudne
daumen.gif

alipek torcik dla córci prześliczny
daumen.gif

Lut 21, 2012
320
0
0

Załączniki

• 946694_560377817334534_197099469_n.jpg
    946694_560377817334534_197099469_n.jpg
    93.7 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Jo_anna1 @ 27 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1455890Alipek torcik sliczny
Sylka często tak jest, że ktoś zmienia koncepcję ale świetnie sobie poradziłaś.
JAM Ty marudo, czepiasz się kochana czepiasz. po prostu wyszła Ci wersja "na bogato" bo jesteś do takich stworzona
Alipek swietny torcik pasiasta robota
icon_smile.gif
Sylka jeszcze raz GRATKI
handclasp.gif

I bede marudzić
icon_razz.gif
te wszystkie zdobienia tylko po to by zakryć przebijające się owoce przez masę
icon_razz.gif
ech... koniec już
bag.gif

Bardzo wam dziękuje za miłe słowa
bussi.gif

ps. miałam godzinę na strojenie
baa.gif
więcej tego błędu nie popełnię
icon_sad.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
JAM @ 27 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1455925Alipek swietny torcik pasiasta robota
icon_smile.gif
Sylka jeszcze raz GRATKI
handclasp.gif

I bede marudzić
icon_razz.gif
te wszystkie zdobienia tylko po to by zakryć przebijające się owoce przez masę
icon_razz.gif
ech... koniec już
bag.gif

Bardzo wam dziękuje za miłe słowa
bussi.gif

ps. miałam godzinę na strojenie
baa.gif
więcej tego błędu nie popełnię
icon_sad.gif
Jam ty zdolna bestia nawet jak coś "zepujesz" to wygląga to CUDNIE!!!!!! Możesz tak psuć to my bedziemy oczy cieszyć hi, hi..

Sylwuś babka pierwsza klasa- oczywiście ta tortowa bo zamawiajaca do kitu!

czarnowodzianka- super torcik!

goia- witaj w temacie pasiastych. super!!!!!

malwinnnka - piłka doskonała. jak te łatki kładłaś, bo mi zawsze rozjeżdżają się

marta- piękna róże!!!

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Śliczności dziewczyny, cudeńka wszystkie bez wyjątków
icon_smile.gif

JAM, to że miało wyjść skromnie to nie znaczy że jest brzydki, mnie się również bardzo podoba
icon_smile.gif

ja mam zastój, brak zamówień ale cieszę z jeden strony bo przynajmniej korzystam z córciami ze słoneczka i nie siedzę w tym upale przy piekarniku
icon_smile.gif

zmykam zrobić porządek w zdjęciach i niedługo na ogródeczek do dzieci
icon_smile.gif

udanego weekendu :*

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy