Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
wszystkie torty super! JAM ja jestem tym tortem zachwycona, powiedz, czy jest cos czego nie umiesz zrobic?
Kliknij prosze jak robilas to serduszko, to tylko wysuszona masa cukrowa, czy jakos inaczej?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Aniu fajniutka zeberka
anbetung.gif

Sylwia
ja to ci współczuje tej klienki,ale zazdroszcze, że podołałaś

czarnowodzianka- super !!!!

goia- super !!!

malwinnnka - mi to chyba by nigdy taka piłka by nie wyszła, na razie się cieszę,że nikt takiej piłki u mnie jeszcze nie zamówił

Jam normalnie szczęka opada
eek2.gif
, matko !!! kobieto ty jakieś kursy organizuj, wszystkie się zapiszemy, powiedz proszę jak przymocowałaś wszystkie kwiatki???????
gruebel_2.gif

a to mój, murarz to ze mnie byle jaki

torcik_1.JPG torcik_2.JPG

Załączniki

• torcik_1.JPG
    torcik_1.JPG
    115.4 KB · Wyświetleń: 0
  • torcik_2.JPG
    torcik_2.JPG
    106.9 KB · Wyświetleń: 0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
sylkag66 @ 26 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1455815pierwsza moja myśl to " zaraz mnie chyba ... strzeli" ale potem mówię sobie dam rade. I jakoś idzie. pomijając tą gorączkę jaką mam w domu. wszystko musze biegiem robić. NIE PISZCIE NIC NA FACEBOOKU POD TYM TORTEM, BO TA BABKA MA FEJSA I OGLĄDA TORTY. MOŻE ONA TAK AŻ SIĘ NIE ZNA, ALE TEN JEJ MŁODSZY SYN TO WIE WSZYSTKO.
ja tak proponuję,żeby nic nie pisać na facebooku,
gruebel_2.gif
zwłaszcza jak któraś z nas się żali,że coś jej nie wyszło,
icon_neutral.gif
albo że ktoś ją wkurzył/ła po co mają inni czytać odpowiedzi na nasze zwierzenia z cina
baa.gif

jola33

Member
Cze 12, 2013
72
0
0
Dziewczyny super torciki PODZIWIAM
Ja w ten upał walczyłam z pływającą masą

DSCF4893.JPG

DSCF4888.JPG

Załączniki

• DSCF4888.JPG
    DSCF4888.JPG
    1.3 MB · Wyświetleń: 0
  • DSCF4893.JPG
    DSCF4893.JPG
    1.3 MB · Wyświetleń: 0

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Hajastan @ 27 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1456038ja tak proponuję,żeby nic nie pisać na facebooku,
gruebel_2.gif
icon_neutral.gif
albo że ktoś ją wkurzył/ła po co mają inni czytać odpowiedzi na nasze zwierzenia z cina
baa.gif
Ja też tak myslę ,lepiej tutaj psioczyć na upierdliwych klientów
baa.gif
,tu jest nasze małe królestwo, bo nie kazdy chyba zna to forum a fb to już chyba bardzie znany każdy ma i czyta i to się potem wszystko roznosi
wink.gif

Hajastan ten dla Ryśka super pomysł , jola33 powalczyłas dzielnie są świetne
daumen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Hajastan @ 27 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1456038ja tak proponuję,żeby nic nie pisać na facebooku,
gruebel_2.gif
icon_neutral.gif
baa.gif
CYTATJa też tak myslę ,lepiej tutaj psioczyć na upierdliwych klientów baa.gif ,tu jest nasze małe królestwo, bo nie kazdy chyba zna to forum a fb to już chyba bardzie znany każdy ma i czyta i to się potem wszystko roznosi wink.gif
My mamy grupę zamkniętą!!!! .... i co napiszemy nie wychodzi z grupy... dla innych jest niewidoczne ....Tylko osoby z grupy widzą to co jest napisane w Tortomaniaczkach ....a jest też opcja pisania tylko do wybranych osób z grupy.
Chyba że... są w grupie osoby które nie powinny za dużo wiedzieć
gruebel_2.gif
ale z tym proszę do mnie , sprawę załatwimy.... Po to jest ta grupa byśmy mogły całkowicie bezpiecznie o wszystkim rozmawiać bez obaw, że ktoś to złośliwie wykorzysta... Nie rozumiem skąd obawa, że wszyscy widzą co piszemy????

a propo tematu...
jola33 cudne te torciki :D
Hajastan świetny pomysł i takie czyste wykonanie ... dlaczego moje masa jest koloru kości słoniowej a wasza biała? Czy mi sie tylko wydaje?
Czy ktoś używa koloru biel tytanowa?????? Czy masa jest naprawdę bielsza ????... proszę o rady ...
Kocham swoją masę cudownie się z nią pracuje mogę wałkować cieniuśko i pokrywać różne kształty ale jest taka jakby przejrzysta
icon_sad.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
JAMdzięki, tyko cegłu trochę krzywo ułożone,
rofl.gif
ja zawsze robie masę tzw. Vanilki i zawsze wychodzi mi biała,
daumen.gif
a co FC to mi nie chodzi o naszą grupę "tortomaniaczki" tylko o komentarze na naszych profilach, pod zdjeciami które wrzucamy
fiesgrins.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
no to i ja pokażę swoje ostatnie, oba śmietankowo-jagodowe
sprzed 2 tygodni:
delfin_jagodowo__mietankowy_005.jpg

i dzisiejszy:
tort_z_musem_jagodowo__mietankowym_006.jpg

Załączniki

• delfin_jagodowo__mietankowy_005.jpg
    delfin_jagodowo__mietankowy_005.jpg
    65 KB · Wyświetleń: 0
  • tort_z_musem_jagodowo__mietankowym_006.jpg
    tort_z_musem_jagodowo__mietankowym_006.jpg
    129.1 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Beato
eek2.gif
cudne są
icon_razz.gif

Jola poradziłaś sobie śpiewająco z tą masa pływającą
icon_razz.gif

Hajastan tort wyszedł rewelacyjnie ale moja rada nie zmieniaj zawodu nie nadajesz się na murarza.
zwinker2.gif

Przyszłam do Was bo jeszcze chwila i coś mnie trafi. Od 18-tej tort wykańczam i nijak nie mogę skończyć, chyba zaraz sama się wykończę. Nie dość, że masa płynie to jeszcze nie mogę się na pracy skupić. Wstawiłam tort do lodówki, rano skończę

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Drogie Panie, chylę czoła. CUDOWNE TORTY!!!

Jo_anna1 @ 27 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1456163...

Przyszłam do Was bo jeszcze chwila i coś mnie trafi. Od 18-tej tort wykańczam i nijak nie mogę skończyć, chyba zaraz sama się wykończę. Nie dość, że masa płynie to jeszcze nie mogę się na pracy skupić. Wstawiłam tort do lodówki, rano skończę
Jo_anno a więc i ty masz gorsze chwile... pocieszające
icon_smile.gif
. Czy masz jakąś sTronę ze swoimi tortami? chciałabym zerknąć na ten który robiłaś na 18 swojej córki a na cinie fatalnie się szuka :/

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
boziu jakie piękne torty
eek2.gif
Sylwia, Beatka no cudne
icon_mrgreen.gif

Jo-anna1
bussi.gif
odpocznij za gorąco jest i duszno
icon_smile.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Marta, bardzo ładny torcik, a kolorek róż mi się podoba
icon_smile.gif

Sylwia, jestem pod wrażeniem. Wielki szacun, że się nie poddałaś
freu.gif

Justynka, cudeńko nie tort!
Ania, Ala i Jola - sympatyczne torciki
Monika - torcik fajny, ale za murowanie to Ty się kobieto nie bierz.. Nie tam, że krzywo ułożone, ino zapomniałaś o przesunięciu spoiny w kolejnych rzędach! Z góry wybacz - zboczenie zawodowe
icon_razz.gif

Beata, imieninowy zmiótł mnie po prostu!
Jo_anna, trzymam kciuki, czasami się takie wstręciuchy trafiają
icon_wink.gif

Ja tu kombinuję coś na szybko na jutro wymyślić, bo siostra męża się obudziła, że uro świętuje.. Ciasto mam upieczone, jeszcze "tylko" ubrać..

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Ale napiekłyście znowu. Ja ostatnio strasznie zabiegana jestem i tylko na FB zaglądam a tu to jakoś zapomniałam. Na jutro robię jeden torcik dla siebie samej - rodzinka na minione urodziny przychodzi. Tym razem ze względu na temperaturę postanowiłam zrezygnować z masy na rzecz malin i czekolady. Mam nadzieję, że mi wyjdzie co zaplanowałam.
icon_smile.gif

Pozdrawiam

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
o.laz @ 27 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1456165Drogie Panie, chylę czoła. CUDOWNE TORTY!!!
Jo_anno a więc i ty masz gorsze chwile... pocieszające
icon_smile.gif
. Czy masz jakąś sTronę ze swoimi tortami? chciałabym zerknąć na ten który robiłaś na 18 swojej córki a na cinie fatalnie się szuka :/
Ano chyba każdy je ma
icon_neutral.gif
Potwornie zmęczona wczoraj byłam. Mam dziś na noc do pracy co jeszcze bardziej wytrąciło mnie wczoraj z równowagi bo już w tym miesiącu będę pracowala 8 nocy a niektórzy nawet 1 nie mieli. Wnerwia mnie system pracy bo z dnia na dzień dowiadujemy się jak mamy do pracy, nie ma żadnego racjonalnego grafiku i planowania. Ten piątkowy tort weselny z falbankami był strasznie pracochłonny. Moje życie.......... mam chyba jakiś zespół napięcia weekendowego....................... ot i tak się wszystko skumulowało.

Nie mam stronki, nie ma mnie na FB tort dla mojego dziecięcia jest tu:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=33167&st=8420
Nie jest wcale skomplikowany, jakbyś miała jakieś pytania to pisz smiało

Nooosssszzzzz napisałam caly tekst i nie wiem co przycisnęłam bo zniknęło wszystko i jeszcze raz musiałam pisać, nie wiem czy wszystko co chciałam. Ja to nie powinnam dziś chyba za nic się brać i broń Boże z domu wychodzić
Wstawie jeszcze ten tort który tak ciężko mi się robiło:

Załączniki

• DSCF1212.JPG
    DSCF1212.JPG
    219.2 KB · Wyświetleń: 0

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Dziewczyny jak pisała jam to co piszemy na FB tylko my widzimy w grupie. A administratorki skrzętnie pilnuja aby wroga do grupy nie wpuścić. Sprawdzałam to z konta córci i potwierdzam na 100%. A pod zdjęciami na ogólnych profilach piszemy przecież same pochwały!!!!!! W postach możemy śmiało jechać po upierdliwych klientach. Wszystkie ostatnie torciki SUUUUUPERRRRR!!!!!!!!

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Jo-anna1
freu.gif
freu.gif
freu.gif
freu.gif
freu.gif
freu.gif
freu.gif
freu.gif
freu.gif
freu.gif

Walcz o Siebie, jak sobie pozwolisz tak będą robić... Założę się , że za bardzo im na Tobie zależy, jak powiesz NIE posłuchają...
bussi.gif
wstawiaj konto FB pogadamy
icon_smile.gif

Ps, piękne podkłady, podasz namiar?

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Ja dzisiaj też mam gorszy dzień. Klientka zadzwoniła, że rama łóżka która robiłam nie chchciała się trzymać i nie podejrzewając siebie o to ogromnie to przeżywam
icon_sad.gif
buu no i na dodatek mój kochany 3 latek wyrzucił aparat do śmieci i powiedział dopiero jak tatuś wyrzucił do konteneru :/

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Dziewczyny, torty cudne, co jeden to piekniejszy, po prostu dzieła sztuki
anbetung.gif

A ja wczoraj na imprezie u szwagierki miałam okazję spróbować tortów od Sowy.
Ponieważ sama sporo piekę to tak w zasadzie nie znam smaku kupnych ciast, tyle własnie co u kogoś.
I powiem Wam że spodziewałam się naprawdę czegoś super, myślałam ze może podpatrze coś nowego, lub jakiś fajny smak bedzie.
Pomijam już kwestię dekoracji (nie była z masy cukrowej ) ale zawiodłam sie bardzo. Torty były dwa: jeden orzechowy - okropny, sam krem jakiś ciężki i nieciekawy, a na bokach taka gruba centymetrowa wartwa kremu ,jak dla mnie nie do przełknięcia, drugi jagodowy - masa fajna ale grubo nałożona a ciasta miedzy warstwami tyle co nic i jeszcze krzywo pokrojone. Ja lubie torty ale po połowie takich głodowych porcji miałam dość.
Ogólnie stwierdziłam ze Wasze torty biją te cukiernie na głowę jesli chodzi o estetykę, smak i pomysłowość.
A tu ludzie płacą cięzkie pieniądze za coś co wg mnie nie jest tego warte.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy